Hayırlı Milliyetçiler neden 'Hayır' dediklerini açıkladı

Çerkezköy Türk Milliyetçileri Hayır Hareketi üyeleri, düzenledikleri basın toplantısı ile 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda neden 'Hayır' diyeceklerini gerekçeleriyle birlikte açıklad

Çerkezköy 21.03.2017 20:29:00 0
Hayırlı Milliyetçiler neden

FİKİRLERİNİ BEYAN ETTİLER

 

Erzurumlular Derneği’nde saat 19.30’da düzenlenen basın açıklamasında Çerkezköy Türk Milliyetçileri Hayır Hareketi üyeleri adına konuşan Kapaklı Eski Ülkü Ocakları Başkanı Hayri Varol, “Bilindiği üzere, adına Cumhurbaşkanlığı sistemi denilen ve 16 Nisan'da bir halk oylamasıyla gerçekleştirilmek istenen, getirisi ve götürüsü tam hesaplanmadan sadece politik yandaşlıktan beslenerek halk önüne sunulan bir durumla karşı karşıyayız. Bir iktidar ve bir muhalefet partisinin TBMM'de ki, bir kaç etnik ve radikal ve hatta sınır ötesinden güç aldığı bilinen bir takım siyasi partilerin dışarıdan destekleri ile, halk önüne getirilen bu tasarıya, bizler, yani Türk milliyetçileri olarak belli konularda itirazlarımız neticesinde, karşı çıkıyor ve bu noktada fikrimizi beyan etmek üzere toplandık” diye konuştu.

 

ÖALIM ATMA GAYRETİNİ GÖRMÜYOR DEĞİLİZ

 

Yeni yönetim biçiminin hiçbir şekliyle Türk tipi olmadığını düşündüklerini ifade eden Varol, “Öncelikle adına Türk tipi başkanlık sistemi diyerek, bilhassa milliyetçi seçmenler üzerinde oy avcılığı yapma gayretlerini red ediyor, getirilmek istenen yeni yönetim biçiminin hiç bir şekliyle Türk tipi olmadığını düşünüyoruz. Kaldı ki, bu tasarının banilerinin siyasi kariyerlerinin ‘Türk Tipi’ kelimesini dahi kaldıramayacak sabıkalarla dolu olduğunun da farkındayız. Açılım, Oslo,Dolmabahçe gibi, yakın Türk tarihi açısından Fecaat çağrışımları yapan tehlikeli siyaset anlayışının, getirilmek istenen yeni sisteme Türk tipi diyerek, yüce Türk milletinin hafızasına çalım atma gayretini görmüyor değiliz” dedi.

 

YAKIŞIKSIZ İFADELER HALA HAFIZALARIMIZDADIR

 

Hayri Varol konuşmasının devamında ise, “Aynı anlayışın, daha dün diyebileceğimiz kadar kısa bir zaman öncesine kadar, bölücü terör örgütünün, söylemleriyle paralel şekilde, ülkemizin ismini, resmî dilini, kurucu değerlerini tartışma konusu yapmış olması, T.C ibarelerine hatta Türk kelimesine dahi adeta savaş açmış olması ve bu gün de Halk oylamasında ‘HAYIR’ Diyecek olanları terör örgütleriyle bir cenahta gösterme gayretleri, komik durmaktadır. Yine, aynı cenahın, bizzat Türk Milliyetçilerine karşı açmış ve sürdürmüş oldukları amansız savaşlarını unutmadık. Kamu kurumlarında kadrolaştıkları dönemlerde, okul hademelerine kadar inip, Türk milliyetçiliği davasına mensup emekçi ve memurları kıyımdan geçirdiklerini, üst düzeydeki müdürlerimizi il il, ilçe ilçe sürgünlere gönderdiklerini unutmadık. Milliyetçi sendikalara baskılar uygulayarak, içlerini boşaltıp, kendilerine biat etmiş sendikalara ezdirdiklerini unutmadık. Bizlere yakıştırdıkları, ‘faşist, kafatasçı, ırkçı, mafya bozuntuları, morg bekçileri, tantanacılar’ gibi yakışıksız ifadeler halen hafızalarımızdadır” ifadelerini kullandı.

 

NASIL OLACAKTA TÜM YETKİYİ VERECEĞİZ?

 

‘Biz milliyetçiliği ayaklar altına almışız’ diyen bir zihniyetin Türklüğün bekasına nasıl bir katkısı olacaktır, cevaplayamamaktayız diyerek açıklamalarına devam eden Varol, “Şehir, ilçe, bucak ve köylerimizin dahi isimlerini değiştirmek isteyen, bu konuda sert tavırlar takınan zihniyet, ‘tek dil’ duruşunu nasıl gösterecektir, anlayabilmiş değiliz. Ülkemizin bir bölümünde seçim dahi yapamayan, bazı noktalara sandık koyamayan, sandıkları koruyamayan bir yapı, nasıl olacaktır da ‘tek devlet’ anlayışına sahip çıkabilecektir, çözebilmiş değiliz. Yine ülkemizin bir kesiminde belediyeler başta olmak üzere, bir çok kurumun önüne bezden, paçaradan sözde bayraklar asılmasını önleyemeyenler nasıl olacaktır da tek bayrağın bekçisi olabilecektir, bunu bizlere birileri anlatabilmiş değil.

 

Bir diğer mesele, Türklük davamız için önemi büyük olan, Türk Dünyası'nın en değerli parçası olan, güzel Anadolumuzu, okyanus ötesinden yönetilen bir hain topluluğuna göz yumarak, neredeyse ele geçirtecek bir aldananlar, kandırılanlar, bize göre gaflet ve delalet içerisinde olanlara nasıl olacakta tüm yetkiyi vereceğiz?” diye konuştu.

 

BU OLUMSUZ HAVAYI OLUŞTURAN KENDİLERİDİR

 

Türk milliyetçileri olarak en hassas oldukları konulardan birinin de iç güvenlik olduğunu sözlerine ekleyen Hayri Varol, “bugün EVET'in arkasında olan iktidarın bu konudaki zaaflarını bir kez daha hatırlıyor, bu uğurda verilen şehitlerimizin, bedenleri yarım kalan gazilerimizin aziz hatıralarınıda bu vesileyle selamlamak istiyoruz. Yine o aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin, uğruna hayatlarını ve bedenlerini feda ettikleri, dağlara, taşlara yazılan ‘Türk’ ibaresini yeniden oralara yazmak için, okullarımızda çocuklarımızın her sabah okudukları andımızı daha canlı okutmak için, İstiklal Marşımızı daha gür sesle okumak, şanlı bayrağımızı daha yükseklerde ve vatanın her karışında dalgalandırmak için, Türk Milliyetçiliğine savaş açmış zihniyete karşı duracağız. Rabia Kader, Çöhreganlı, Denktaş gibi soydaş liderlerimizi ülkemize sokmayarak, kucaklaşmamıza mani olan bu yapıyla değil yan yana olmak her daim karşılarında olacağız. Bir futbol karşılaşması esnasında, desteklediğimiz kardeş Azerbaycan'ın bayraklarını toplatanlardan Türk Milliyetçileri olarak tek bir olumlu beklentimiz yoktur. Bu olumsuz havayı oluşturan, geçen 15 yıllık iktidar dönemlerindeki izledikleri politikalarla oluşturanlar kendileridirler” dedi.

 

KAÇINILMAZ KILMAKTADIR

 

Hayır dediğimiz için çeşitli ağızlarla bizleri birileriyle yan yana koyma uyanıklığı içerisine hiç girmesinler diyen Varol şöyle devam etti; “Zira, bizi yan yana getirmeye çalıştıkları kitlelerin hemen hemen hepsi bir dönemler birlikte yol yürüdükleri, yol arkadaşlarıdırlar, bizim onlarla aynı yerde olmamız söz konusu bile değildir, olamazda! Dolayısıyla, getirilmek istenen bu yeni sistemin, geçmiş göz önüne alındığında, Türk için, Türk'e göre diyerek kabullenilmesi abesle iştigaldir. Özellikle, hazırlanan 18 maddenin, mevcut memleket sorunlarına temas etmemesi, ve ülkemizin önemli gündem maddelerinden uzak hali, tamamen şahsi ufuklar hedeflenerek hazırlanmış bir metin olduğunun göstergesidir. Cumhurbaşkanı’nın parti genel başkanı olmasına olanak tanıyan, dolayısıyla partili Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen isimlerin milletvekili olabildiği; Cumhurbaşkanına meclisi feshetme, bütçe hazırlama, kararname çıkartma, HSYK ve AYM üyelerinin tamamına yakınını, büyükelçileri, tüm üst düzey kamu yöneticilerini atama, milli güvenlik politikalarını belirleme yetkisi tanıyan; bu sistem gerçekleşirse, Cumhuriyetimizin, tırnaklarıyla kazıya kazıya nice badireler ve darbeler atlatarak bugüne getirdiği, parlamenter demokrasimizin yara alacağını Ve zaman içerisinde, dikta rejiminin kapısını aralayacağı bir tek adam dönemine şahitlik edeceğimizden endişe duyuyoruz.

 

Yasama yürütme ve yargı erkleri arasında ki denge ve fren mekanizmalarının dokusunu bozmaya imkan sağlayan bu sistemin hayat bulması, yasama Ve yargı bağımsızlığının, yürütme kontrolüne girmesi ile önüne geçilemeyecek toplumsal hadiseleri beraberinde getirmesini kaçınılmaz kılmaktadır”

 

UYGUNSUZLUĞUNU SUÇÜSTÜ YAPMAKTADIR

 

Oluşturmak istenen algının milliyetperver Türk insanı tarafından dikkate alınmadığından emin olduklarını ifade eden Varol, “Eski dost Pensilvanya ve iş ortağı Pkk üzerinden HAYIR diyenler üzerinde oluşturulmak istenen algının farkında olan vatan Ve milliyetperver Türk insanı tarafından dikkate alınmadığından eminiz. Bugün burada, 16 Nisan referandumunda verilecek kararı fikr-i beyan etmek üzere tamamen müstakil, herhangi bir kurum oluşum ve platformun güdümünden uzak Türk milliyetçiliği esasında bir araya gelmiş Türk milliyetçilerinin itiraz sebeplerinin, bahse konu terör örgütleriyle bir düşünülmesi ihtimal dahilinde olamaz. Ortaya konan maddelerin özelliklerinden getiri ve götürülerinden bahsetmekten kaçınarak, tamamen seçmen profili çizerek, seçmen üzerinden propaganda yapılması bile, getirilmek istenen yeni sistemin uygunsuzluğunu suç üstü yapmaktadır” dedi.

 

REFERANDUM DA HAYIR DİYECEĞİZ

 

Hayri Varol konuşmasının sonunda ise, “Her şeye rağmen tüm baskı yıldırma Ve ayrıştırma politikalarının hakim olduğu, hayır diyenlerin ötekileştirildiği bu adaletsiz ortama rağmen, Türk milliyetçileri olarak 16 Nisan halk oylamasında, yüce Türk milletinin ferasetiyle bu tasarı yine Türk milleti tarafından veto edileceğine inancımız tamdır. Bu doğrultuda mücadele ve kararlıkla, kimseye kem gözle bakmadan, ayrıştırma ve ötekileştirmeden uzak bir şekilde, gayret sarf edip bizim gibi düşünsün düşünmesin halkımıza bakış açımızı değiştirmeyeceğiz. Türk Milliyetçiliği penceremizden bakarak, kendi öz gerekçelerimiz üzerinden, Çerkezköy Türk Milliyetçileri Hayır Hareketi olarak, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumda ‘HAYIR’ diyeceğimizi beyan eder, bu davaya gönül vermiş gönüldaşlarımıza çağrımızı ilan ederiz. Ne mutlu Türk'üm diyene” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10