Bu sefer çok sert geçti, kavgaya ramak kaldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısı dün meclis salonunda gerçekleştirildi. Gündemin 3. ve 5. maddelerinin görüşüldüğü esnada Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan?

Çerkezköy 21.03.2017 22:27:00 0
Bu sefer çok sert geçti, kavgaya ramak kaldı

TOPLANTIYI AKTAŞ GÜLER YÖNETTİ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısı saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Meclis Başkanı Taha Ülker'in yokluğunda vekaleten Meclis Başkan Vekili Aktaş Güler toplantıyı yönetti.Gündemin 2. maddesi gereği Şubat ayı gelir, gider ve mizan görüşüldü. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının Şubat ayı tahmini geliri 127 bin 200 TL, gerçekleşen geliri ise 156,436,46 TL olurken, bütçe ise 2 milyon 975 bin 434 TL oldu. Ayrıca odanın Şubat ayı tahmini gideri 173 bin 650 TL olarak öngörülürken, gerçekleşen gider ise 202 bin 467,59 TL oldu. Gelir ve giderin Oda Sekteri Hakan Gel'in açıklamasının ardından meclisin onayına sunuldu, oy birliği ile kabul edildi.

 

RAHMİ YILMAZ REDDETTİ

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısının bir gider gündem maddesi ise Ticaret Sicil Personeli Hilal Şengül'ün ihtiyaç duyulması halinde Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne vekalet etmesinin görüşülmesi oldu. Hilal Şengül'ün meclis toplantısına çağrılmasının ardından kendini tanıtması istendi, daha sonra personel hakkında isteyen meclis üyesinin görüş beyan etmesi istendi. Hilal Şengül'ün Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne vekalet etmesi oy çokluğuyla kabul edilirken Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz reddetti.

 

ODANIN KASASINDAN 42 BİN TL ÇIKACAK

 

İzmir'de 8 ila 12 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan İzwood 2017, İzmob 2017 ve Plast Pak 2017 fuarlarına oda meclis üyelerinden katılacak isimlerinin belirlenmesi için görüşüldü. Meclis üyelerinden Özcan Doğu Kaya, Ali Memiş, Mehmet Çetin, Mehmet Sait Erdem ve Reşat Ünlü düzenlenecek organizasyona katılacaklarını beyan etmelerinin ardından mecliste yapılan oylama yine Rahmi Yılmaz'ın reddetmesi üzerine oy çokluğuyla kabul edildi. Rahim Yılmaz daha önceki toplantılarda da dile getirdiği üzere düzenlenen fuar seyahatleri masraflarının oda tarafından ödenmesine karşı çıkarken, Başkan Kozuva ise bunun bir gereklilik olduğunu ifade etti. Düzenlenecek fuar seyahatine 45 kişi katılacakken, odanın kasasından 42 bin TL çıkacak.

 

VE TARTIŞMANIN FİTİLİ ATEŞLENDİ

 

Gündemin 5. maddesi gereği Çerkezköy TSO'da Süleyman Kozuva döneminden itibaren 2016 yılına kadar geçen süre içerisinde yapılan yurt dışı fuar ve iş gezilerinin raporu sunuldu. Oda Sekreteri Hakan Gel 3 yıl içerisinde yurt dışına düzenlenen seyahatlerde odanın kasasında 317 bin TL çıktığını ve fuar katılımları neticesinde 8 firma ile ticari anlaşmaların yapıldığını ve yurt dışına ihracat ve ithalat yapıldığını ifade etti. Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz ise yurt dışı fuar gezilerini gereksiz bulduğunu dile getirirken, Başkan Kozuva ise "3 yılda 317 bin TL gibi komik bir rakam harcamışız. Bu parayı nereye harcamayı düşünüyorsunuz? Tüm odaların içerisinde Türkiye'de bu konuda birinciyiz. Bu komik rakamla 8 firma ile bağlantı sağlanmış ve ülkeye döviz girmesini sağlamışız, ben şahsım ve oda adına bununla gurur duyuyorum" dedi.

 

Süleyman Kozuva'nın sözleri ardından yapılan bazı ticari temasların önceden var olduğunu ve bir firmanın hali hazırda yabancı firma olduğunu dile getirince Başkan Kozuva, "Biz paramızı o kadar idareli kullanıyoruz ki yanına bir de okul yaptık" dedi.  

 

YA SEN OLMAYACAKSIN YA DA BEN

 

İyice gerilen ortamda diğer meclis üyeleri iki ismi de sakinleştirmeye çalışırken, Başkan Süleyman Kozuva, Rahmi Yılmaz'a yönelik olarak "Git bizi istediğin yere yine şikayet et, fark etmez yine aklanırız" dedi. Bunun üzerine Rahmi Yılmaz ise "Ben kimseyi şikayet etmedim. Şikayet ettiğimi ispatlayamazsanız şerefsizsiniz, namertsiniz" dedi. Gergin geçen toplantıda bazı meclis üyeleri ayağa kalkarak durumu sakinleştirmek isterken, Kozuva, "Bakın göreceksiniz, o kadar güveniyorsan önümüzdeki dönem karşıma çıkar aday olursun. Önümüzdeki dönem ya ben burada olmayacağım ya da bu adam burada olmayacak hadi bakalım hodri meydan. Rahmi Bey'e göre bu oda yönetilemez bir oda. Çık adayım de diyebiliyorsan. Rahmi Yılmaz'a göre meclis tamamen şov alanı" diye çıkıştı.Yaşanan yüksek gerilim hattının daha da alevlenmesini istemeyen Meclis Başkan Vekili Aktaş Güler toplantıyı sonlandırdığını ifade etti. İkili bir süre daha tartışırken, meclis üyeleri iki tarafı da sakinleştirmekte güçlük çekti.   

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10