Nerede hayat orada AFAD

Tekirdağ İl Afet Müdahale Planı çerçevesinde her ay bir ilçede düzenlenen bilgilendirme toplantısının bu ayki durağı Çerkezköy oldu. Halk Eğitim Merkezi'nde ilçe protokolüne afet durumunda acil müd

Tekirdağ 22.03.2017 20:24:00 0
Nerede hayat orada AFAD

AFAD PROTOKOLÜ BİLGİLENDİRDİ

 

Tekirdağ İl Afet Müdahale Planının Tekirdağ'da uygulanabilirliğini artırmak ve ilçede faaliyet gösteren kamu, kurum ve kuruluşlarını afet yönetimi konusunda bilgilendirmek amacıyla, Tekirdağ Afet Müdahale Planı, Tekirdağ ilçe bilgilendirme toplantısı İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban'ın başkanlığında yapılırken, tüm ilçe protokolü katıldı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan toplantıya Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, İyileştirme Şube Müdürü Ali Uçar da yer alarak konferansta katılımcıları bilgilendirdi.

 

KAVAKDERE 50 BİN AFETZEDEYE KUCAK AÇACAK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol’un açılış konuşması ile başladı. Afet ve acil durumlarda kamu kurum ve kuruluşların izlemesi gereken yol haritası hakkında bilgi verirken, Çerkezköy'ün afet durumunda Kavakdere mevkiinde çadır kent, konteynır kent ve yaşam alanı için 453 bin metrekarelik bir alan bulunduğunu ve bu alanın 50 bin kişiye acil durumlarda yaşam imkanı sunabileceğini kaydetti. Ayrıca bu alanda sosyal yaşam için uygun alanlar, idarecilerin konaklayabileceği alanların yanı sıra hastane ve okul ihtiyacı için uygun alanlarda bulunuyor.

 

AFETLER HAYATIMIZIN ACI GERÇEĞİDİR

 

İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada "Afetler hayatımızın acı bir gerçeğidir. Afet denince aklımıza sadece deprem gelmemeli. Allah korusun sel, çığ düşmesi, heyelan gibi afetlerin birçok çeşidine maruz kalabiliriz. Önemli olan bu gibi durumlarda planlı bir şekilde çalışmalar yürütüp onları uygulamaktır. Afet esnasında herkesin neler yapması gerektiği ile alakalı olarak Tekirdağ ilçe bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

BİR SONRAKİ DURAKLARI ÇORLU OLACAK

 

Konuşmaların ardından Tekirdağ ya da Çerkezköy'de olabilecek afet durumunda vatandaşların panik haliyle daha ciddi zararlara maruz kalmaması için yönlendirme müdahaleleri, eğitim ve hastane ihtiyaçlarının karşılanacağı alanlarda çadır ve konteynır kentlerin nasıl konuşlandırılacağı yönünde bilgi aktarıldı ve video sunumlar ile toplantıda aktarılmak istenenler aktarıldı. Geçtiğimi ay Marmaraereğlisi'nde düzenlenen toplantı bu ay Çerkezköy'de gerçekleştirilirken, bir sonraki toplantının Çorlu'da yapılacağı ifade edildi.

 

Haber / Pınar SANCAR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10