Başkan Akay Yaşlıları Yemekte Ağırladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay göreve geldiği günden bu yana her yıl yaşlılar haftasında yaşlıları unutmuyor ve onlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Önceki akşam mahalle muhtarlarının mahal

Çerkezköy 22.03.2017 20:30:00 0
Başkan Akay Yaşlıları Yemekte Ağırladı

BAŞKAN AKAY YAŞLILARLA TEK TEK İLGİLENDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaşlılar haftası dolayısıyla önceki akşam Gabralı Otel’de yaşlılarla bir araya geldi. Yemeğe yaklaşık 10 mahalleden mahalle muhtarlarıyla birlikte yaşları 75-95 arası 100’e yakın erkek ve kadın katıldı. Başkan Vahap Akay yemeğe gelen yaşlıları kapıda ellerini öperek karşıladı. Yemek sırasında da yemeğe katılan yaşlıların yanına oturarak onlarla sohbet etti, beklentilerini sordu; belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Birçok yaşlı da günün anısına Başkan Akay’la birlikte fotoğraf çektirdi.

 

TERMİK SANTRAL YAPILMASINI İSTEMİYORUZ

 

Yemek Sonrası 91 yaşındaki Celalettin Yıldırım yemek duası okudu. Yemek duasının ardından Başkan Vahap Akay dua okuyan Celalettin Yıldırım’ın yanına oturdu. Yıldırım eline aldığı su şişesini başkan Akay’a göstererek,’’ Başkanım termik santral diye buraya bir santral kurulacakmış. Öğrendiğime göre yeşillikler olmak üzere çok şeye zarar verecekmiş. Biz nasıl su bulacağız, yeşillik alanlarımız yok olacak  bu nasıl olacak. Mademki zarı çok olacak, neden böyle bir santralin buraya kurulması isteniyor. Hava kirlenecek İnsanlarımız zehirlenecek, hastalıklar çoğalacak. Biz santral santral istemiyoruz.”dedi. Başkan Akay konu hakkında gerekeni yapmaya başladıklarını ve ilçe halkının da bu konudaki hassasiyetini duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

 

ESKİ BORULAR ÇELİK BORULARLA DEĞİŞTİRİLECEK

 

Celalettin Yıldırım ayrıca Başkan Akay’a mahallelerindeki çeşmelerde suların çoğu zaman bulanık aktığını ve buna da bir çözüm bulmasını istedi. Başkan Akay bu konu hakkında da “Haklısınız. Bu eski borulardan kaynaklanıyor. Önümüzdeki günlerde onları yeni çelik borularla değiştirerek sorunu çözümleyeceğiz ve temiz su akacak.”dedi Yıldırım başkanın bu söylemine ‘’Sağ ol başkanım Allah sizden razı olsun. Bu geceye bizleri davet etmenizden dolayı ve yaşlılara verdiğiniz değer nedeniyle de çok teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

YAŞLILARIMIZA SAHİP ÇIKMAK BİZLERİN DE EN ÖNEMLİ GÖREVİ

 

Başkan Vahap Akay yemekte yaptığı konuşmasında, ‘’18-24 Mart yaşlılara saygı haftasında büyüklerimizle bir araya geldik. Bizleri koruyup, kollayan çınarlarımıza sevgi ve saygımızı her zaman göstermeliyiz. Çünkü onlar geçmişle gelecek arasında bizlere köprü vazifesi gören önemli varlıklarımız. Yaşlılarımıza her zaman gerekli saygı ve sevgimizi göstermeliyiz ve eksik etmemeliyiz. Yaşlılarımız aynı zamanda zor günlerimizde sığınarak teselli bulacağımız çok ama çok önemli limanlarımızdır. Dolayısıyla yaşlılarımıza sahip çıkmak bizlerin de en önemli görevidir.’’ dedi

 

YEMEĞE KATILAN TÜM YAŞLILARA HEDİYE VERDİ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay yemeğe katılan tüm yaşlıların masalarını gezerek onlara çeşitli hediyeler verdi. Yemek sonrasında kapıya kadar uğurlayarak ellerinden öptü ve  herhangi bir sıkıntıları olduğunda hiç çekinmeden kendisini aramalarını istedi.Yaşlı vatandaşlar da Başkan Vahap Akay’a yaşlılar haftasında kendilerini  yemekte bir araya getirmesinden ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10