Polisin Evi Soyulsa Bakacak Polis Yok

Yönetenler, "Türkiye'de nüfusu en hızlı artan ikinci ilçeyiz" diyor belki de övünüyor ama gerekeni yerine getirmiyor. Çerkezköy'de nüfusun artmadığı tek yer kamu binaları!

Çerkezköy 22.03.2017 20:35:00 0
Polisin Evi Soyulsa Bakacak Polis Yok

Çerkezköy ve Kapaklı’da hırsızlık vakaları patlarken, “Poliste kadro yetersiz” diye yazarken yetkilileri mi uyarıyoruz yoksa hırsızlara tiyo mu veriyoruz ama polisin evi soyulsa bakacak polis yok! 

 

Son bir ay içerisinde Çerkezköy ve Kapaklı’da artan hırsızlık olayları vatandaşları canından bezdirdi. Her platformda Emniyet Müdürlüğü’ndeki personel eksikliği dile getirilirken, son iki hafta içerisinde artan ek görevlerle birlikte hem emniyet mensupları hem de vatandaşlar büyük sıkıntı yaşamaya başladı.

 

SÖYLEM YETMEZ EYLEME GEÇMELİ

 

Gerek ilçemiz gerek Kapaklı’da yerel seçilmişler, belediye başkanlarımız ana muhalefetten. Milletvekillerimizde iktidar partili olanlar var ancak sorunun çözümü için henüz bilinen hamleleri yok. Türkiye’nin nüfusu en hızlı artan ikincisi olduğumuzdan esasla belki söylemle övünüyoruz ama eyleme geçmenin vakti geldi de geçiyor. Es kaza hırsızın biri polisin evine girecek olsa, o vakayla ilgilenecek polis dahi yok galiba. Durum o derece vahim.

 

GECE GÜNDÜZ FARK ETMİYOR

 

Özellikle Kapaklı Organize Emlak Konutlarında her akşam meydana gelen hırsızlıklar vatandaşı çileden çıkarıyor. Bina müstakilmiş, site içindeymiş oralı olmayan hırsızlar gece gündüz demeden gözlerine kestirdikleri evlere girerek yükte hafif pahada ağır birikim ve hayalleri yükleyip kayıplara karışıyor.

 

YAKALANMALARI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

 

Günde 3-4 eve hırsızların girdiği öğrenilirken, yapılan incelemelerin ardından hırsızlık olayını gerçekleştiren kişilerin şebeke olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Kapaklı’nın yanı sıra son günlerde Çerkezköy’de de hırsızlık olayları artış göstermeye başladı. Genelde çalıntı araçlarla hırsızlık olayını gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için hem Çerkezköy hem de Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çok yönlü soruşturma başlattığı öğrenildi.

 

NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK

 

Artan hırsızlık olayları karşısında vatandaşlar çileden çıkarken, personel eksikliğinden dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin görevleri de birkaç kat daha artmış oluyor. Emniyet personelinin görev yükünün artmasının yanı sıra son iki haftadır çıkan il içi ve il dışı ek görevler yüzünden personelin yoğun iş temposu da artmış oluyor. Her platformda İlçe Emniyet Müdürlükleri’ndeki personel eksikliği dile getirilirken, bu sorunun ne zaman ortadan kaldırılacağı ise merak konusu oldu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10