''Kars tek adam rejimine geçit vermeyecek''

Kars'ta referandum çalışması gerçekleştiren CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İl ve İlçe örgütleriyle bir araya geldi. Yüceer burada yaptığı konuşmada, "Kars'ta h

Tekirdağ 23.03.2017 19:58:00 0

ÜLKEYİ FELAKETE SÜRÜKLEYECEK

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile birlikte Kars’ta referandum çalışması yaptı. CHP’li vekillerin Kars’taki referandum çalışmaları 3 gün sürdü. Kars İl Başkanı Mustafa Aras ile bir araya gelen Yüceer, daha sonra Sarıkamış ve Selim ilçe örgütlerini ziyaret etti. Kars ve ilçelerinde yurttaşlara Anayasa’ya neden hayır denilmesi gerektiğini anlatan Yüceer, boş kağıda atılan imzalarla Meclis’e sunulan yeni Anayasa değişikliği teklifinin ülkeyi bir felakete sürükleyeceğini belirtti.

 

ÜLKEYİ AYRIŞTIRIYOR

 

Ülkenin tek adam rejimine ihtiyacı olmadığını sözlerine ekleyen Candan Yüceer, “Ülkemizin ihtiyacı olan sadece demokrasi. Yeni Anayasa değişikliği teklifiyle egemenlik halktan alınıp tekrar Saray’a verilmek isteniyor. Anayasa bir uzlaşı belgesidir. Anayasa bu ülkede yaşayan herkesin ortak paydasıdır. Onun için herkesin Anayasası olmalıdır. Tek bir partinin mutfağında hazırlanan  Anayasa değişikliği herkesi bir arada tutan ortak paydamızı dinamitliyor, ülkeyi ayrıştırıyor” ifadelerini kullandı.

 

YARGILANMASI İMKANSIZ HALE GETİRİLİYOR

 

Ülkeye dayatılan Anayasa ile rejimin değiştirileceğini kaydeden Yüceer, “Dünyada eşi benzeri olmayan bu Anayasa teklifi ile hiçbir ülkede Devlet Başkanına verilmeyen yetkiler bir tek kişiye veriliyor. Bu Anayasada denge denetleme mekanizmaları yok. Yasama, Yürütme ve Yargı tek bir kişiye bağlanıyor. 80 milyonun kaderi   bir kişinin iki dudağı arasına bırakılıyor. Cumhurbaşkanı, yardımcıları ve bakanların yargılanması imkânsız hale getiriliyor” diye konuştu.

 

HERKES ELLERİNİ VİCDANINA KOYSUN

 

AKP’nin ülkeyi 15 yıldır parlamenter sistemle yönettiğini belirten Yüceer, istediği atamayı yaptığını, istediği kanunu çıkardığını söyledi.  Yüceer, AKP sözcülerinin Başkanlık gelince ülkede her şeyin düzeleceği yönündeki sözlerini de eleştirerek şunları söyledi: Sanki ellerinde sihirli değnek var da başkanlık gelince her şey düzelecek diyorlar. İnsanların aklıyla dalga geçiyorlar. 15 yıldır iktidardalar neyi düzelttiler. Terör hortladı, ekonominin hali ortada, Devleti FETÖ’ye teslim ettiler, dış politikamız içler acısı, koskoca Türkiye’nin itibarını iki paralık ettiler. Tüm yurttaşlarımız sandığa giderken ellerini vicdanına koysun. Kararını öyle versin.

 

AFİŞLERDE EVET DİLLERDE HAYIR

 

Kars çalışmasının çok verimli geçtiğini ifade eden Candan Yüceer, “Referandum süreci boyunca Türkiye’nin her yerinde yorulmadan, usanmadan hayır’ı anlatacağız.Kars’ta her yerde çokça evet afişleri, dillerde ise hayır var. İnanıyorum ki Kars tek adam rejimine geçit vermeyecek. Bu Anayasa değişikliğine hayır diyecek” açıklamasında bulundu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10