Yaz Lastikleri 1 Nisan'da Kullanılmaya Başlanacak 

Oto lastikçileri 1 Nisan itibariyle araçlardaki kış lastiklerinin çıkarılarak yaz lastiklerinin takılmaya başlanacağını belirtti. Oto lastikçileri havaların iyi gitmeye başlamasıyla birlikte bazı araç

Çerkezköy 27.03.2017 20:30:00 0
Yaz Lastikleri 1 Nisan

MEVSİMİNE GÖRE LASTİK TAKILMALI

 

Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi ve Gazi Osman Paşa Mahallesi  Güneşler Otel karşısında faaliyet gösteren Zümbül Oto Lastik  Firması Mağaza Müdürü  Ekrem Zümbül araçlarda mevsimine uygun lastik kullanımına dikkat çekti.  Ekrem Zümbül, “Yaz lastiklerinin kış aylarında kullanımı büyük risk teşkil etmektedir. Yaz lastikleri, hava sıcaklığının 7°C’nin altına düştüğü durumlarda esnekliklerini kaybederek, ıslak, karlı ve buzlu yollarda gereken performansı gösteremez. Güvenlik ve performans açısından yaz lastiklerinin dış derinliğinin 3 milimetre altına düşmemesi gerekir. Hava sıcaklığının 7°C’nin altına düştüğü durumlarda yaz lastiklerinin yol tutuşu zayıflar ve fren mesafesi uzar. Kış mevsiminde havaların aşırı soğuk olduğu aylarda kış lastikleri, yaz aylarında da mutlaka yaz   lastikleri takılmalıdır. Hava sıcaklıklarının son günlerde ısınmaya başlamasıyla birlikte pazartesi günü itibariyle bazı araç sahipleri 1 Nisan’ı beklemeden araçlarındaki kış lastiklerini çıkararak yaz lastiklerini taktırmaya başladı.”dedi. Zümbül, Nisan itibariyle de yaz lastikleri takımında yoğunluk yaşanmaya başlanacağını belirtti.

 

KIŞ LASTİKLERİNİN YAZ AYLARINDA KULLANIMI RİSKLİ

 

Mevsim dışı lastik kullanmanın çok riskli olduğuna da dikkat çeken  Ekrem Zümbül, “Kış lastiklerinin yaz aylarında kullanımı ise hem riskli, hem de ekonomik açıdan çok zararlıdır. Kış lastikleri, hava sıcaklığının arttığı yaz aylarında, yaz lastiklerine göre daha yüksek dönme direnci gösterdiğinden daha kolay aşınır ve yakıt tüketimini artırır. Kış lastiklerinin güvenlik ve performans sağlayabilmesi için diş derinliğinin 4 milimetre altına düşmemesi gerekir. Yaz aylarında kış lastiklerinin kullanımı halinde fren mesafesi de uzar ve yol tutuşu çok zayıflar. Bu nedenle yaz aylarında yani hava sıcaklıklarının arttığı aylarda araçlarda mutlaka yaz lastikleri kullanılmalıdır. Aynı zamanda yaz lastiklerinin hamuru kış lastiklerinden çok farklıdır. Kış ve yaz olarak araçlarda kullanılan lastikler aynı zamanda aracın da ömrünü uzattığı gibi emniyet acısından da çok önemlidir” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10