Umut Oran: Çerkezköy'den yüzde 60 hayır çıkacak

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski İstanbul Milletvekili Umut Oran dün Çerkezköy ilçe teşkilatında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Umut Oran'ı ilçe teşkilatı önünde partilile

Çerkezköy 28.03.2017 22:10:00 0
Umut Oran: Çerkezköy

KAZDIKLARI TUZAĞA DÜŞECEKLER

 

İlçe teşkilatının toplantı Salonunda konuşan Umut Oran, “Bildiğiniz gibi ben 24. dönem İstanbul Milletvekiliydim ve bu dönemde de Genel Başkan Yardımcılığı da yaptım. Şu an bende sizler gibi düz bir parti üyesiyim. Ülkemiz, bayrağımız ve demokrasimiz için bir aydır 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda insanlarımızın neden hayır demeleri konusunda çalışmalarımı aksatmadan sürdürüyorum. 16 Nisan’da olmak ya da olmamak mücadelesi vereceğiz. İktidar partisi Türkiye’de tek adam dayatması ve rejim değişikliği için çalışıyor. Bu çok acı bir durum. Ülkemiz bir alev topu gibi dört bir tarafı yanıyor. Türkiye’de 7 milyon işsiz var. Üniversitelerden mezun olan gençlerimiz iş bulamıyor. Ülkemizde 4 milyon Suriyeli bulunuyor. Bir yılda 4 binden fazla insanımız öldü. İktidar bu yangını söndüreceğine ve işsiz insanlara iş bulmak yerine ve diğer sorunların çözüme kavuşturulması gerekirken iktidar rejim değişikliği ve tek adamlık peşinde. Ülkede yangını körükleyen bir başbakan var. Bunlar 16 Nisan’da kazdıkları tuzağa düşecekler. Sandıkta sıfır tolerans olması lazım. Bu nedenle sandıkları sakın terk etmeyin Bu konuda sandık görevlilerine eğitim verildi ama yinede çok dikkat etmeliyiz. Sandıklara sahip çıkarsak seçimi kazanırız.” dedi.

 

AKP’NİN REFERANDUMDA BAŞARI ŞANSI YOK

 

Umut Oran şöyle devam etti: “İstanbul’da yaptığım araştırmaya göre AK Parti’nin İstanbul’da yüzde 30,Çerkezköy’de en çok %20 oy alabilecek. Şu anda Çerkezköy’de hayırların yüzde 60 dolayında olduğu gerçeği var, bunu 70 ve yukarı çıkmasını sağlamak için evetçileri tek tek dolaşarak neden hayır demeleri konusunda bilgilendirmeliyiz. Bu bir ülkenin olmak ya da olmamak için seferberlik mücadelesidir, söz konusu vatandır. Biz Mustafa Kemal’in askerleri olarak, vatanımıza, bayrağımıza, demokrasimize sahip çıkmamız lazım. AK Parti’nin 16 Nisan’daki seçimde başarı sağlaması mümkün değil. Türkiye genelinde bir elin parmağı kadar evet alabilecekler. Sakın ola provokasyonlara gelmeyin ve buna da fırsat vermeyin. Zaten OHAL’de seçime gidiyoruz. Afişleme çalışmaları yapan gençlerimizi ve laikliği savunan gençlerimizi gözaltına alındı. Ancak bunlar ne bizleri nede gençlerimizi yıldırmıyor. Ülke insanlarımız üzerinde büyük bir baskı var. CHP ve tüm ülke halkımız AKP’ye 16 Nisan’da haddini bildirmek için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

 

YILDIRIM ATANMIŞ BİR BAŞBAKAN

 

Oran, Başbakan Binali Yıldırım’ın seçilmiş bir başbakan olmadığını belirterek, “Bu başbakan seçilmiş bir başbakan değil. atanmış bir başbakan ve vatandaşları tehdit ediyor. Seçilmiş bir başbakan olsa bile vatandaşları tehdit etmeye böyle bir hakkı yok.16 Nisan’da bununda sandıkta hesabı verilecek. Mehmetçiğimiz bizin göz bebeğimizdir. Ulusal güvenliğimizi korumak için canla başla çalışıyor. Sizlerden bir ricam olacak o da her kez oturduğu apartmanda, mahallesinde sokağında demokrasimiz için bayrağımız için vatanımız için evetçileri bularak onların neden hayır demesi için görüşmesini bekliyorum. Çerkezköy’de bunu başaracak güçte.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10