Zeybek Ekibi Festivale Hazır

Avrupa Uluslararası Folklor Festivalleri birliğinin daveti üzerine 7-10 Nisan tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde düzenlenecek olan ''Easter İn Prague''Uluslararası folklor fes

Çerkezköy 2.04.2017 21:43:00 0
Zeybek Ekibi Festivale Hazır

“EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ “

 

Festivalde Polonya, Portekiz, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Gürcistan, Slovenya, İtalya ve ev sahibi Çek Cumhuriyetinin yer aldığı ekiplerle mücadele edeceklerini kaydeden Beden Eğitimi Öğretmeni Burhan Öztürk, “Festivalde muhteşem bir şov sunup Zeybek dansımızla şanlı bayrağımızı dalgalandırıp, ülkemizi ve ilçemizi gururla temsil etmeyi hedefliyoruz. Kültürel değerlerimize sahip çıkmak, yaşatmak ve aynı zamanda geleneksel halk oyunlarımız icra etmeyi devam ettirmemiz esnasında bizleri yalnız bırakmayan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e, okul aile birliği yönetimine, sponsor firmalarımız Çorbacıoğulları sigorta ve Sütlübey peynir sarayına teşekkürlerimizi bir borç biliriz.” diye konuştu.

 

“BİR YILDIR ÇALIŞTILAR”

 

Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde düzenlenecek olan ‘’Easter İn Prague’’Uluslararası folklor festivaline katılacak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Pakize Narin Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Doğruyol, “Festivale Türkiye’den sadece bizim okulumuz katılacak. Ülkemizi ve Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil edeceğiz. Öğrencilerimiz bir yıldır çalışıyorlar. Geçen yıl da okulumuz Makedonya’da düzenlenen festivale katılmışlardı.” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10