"16 Nisan'da İnce Eleyip Sık Dokuyarak Karar Vermeliyiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun dün Çerkezköy'e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Çerkezköy 2.04.2017 21:50:00 0

PARTİLER YALNIZ BIRAKMADI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’u Çerkezköy ziyaretinde CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve partililer yalnız bırakmadı.

 

“KARARIMIZI BİZ VERECEĞİZ”

 

Dün saat 13.30’da ilçe teşkilatına gelen ve partililer ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, daha sonra hemşerileri ile buluştu. Çerkezköy Ordulular Derneğine geçen Torun, ordulu hemşerilerine çarpıcı referandum açıklamalarında bulundu. Ordulular olarak Çerkezköy’ün en fazla ikinci nüfusuna sahip olduklarını kaydeden Torun, “ Biliyorsunuz iki haftadan az bir süre sonra ülke menfaati için halk oylamasına gideceğiz. Ve ülkemizin, halkımızın nasıl bir yerde yaşayacağına biz karar vereceğiz. Bu bir parti meselesi değildir. Bu bir ülke meselesidir. Geleceğimiz, çocuklarımız onlara nasıl bir ülke bırakmak isteyeceğimize bu önemli referandum oylamasında karar vereceğiz. Bu önemli referandum öncesi siz değerli halkıma bilerek düşünerek, ince eleyip sık dokuyarak karar vermesini istiyorum.’’ dedi

 

‘EVET’ VERENLER İYİ ‘HAYIR’ VERENLER KÖTÜ DİYE BİR MESELE YOK

 

Referandumun parti meselesi olmadığını dile getiren Torun, “16 Nisan referandumunda hangi oyu verirseniz verin, kötüsünüz diye bir durum yok” ded. Torun “ Kurtuluş Savaşı verdiğimiz 1920’li yıllardan itibaren kullandığımız parlamenter sistemi bırakıp, tek bir kişi tarafından yönetilen başkanlık sistemine bizim oy vermemizi istiyorlar. Ve yaptığı propagandalar ile de ‘Hayır’ oyu verecekleri iğrenç bir şekilde aşağılayıp, terörist muamelesi yapıyorlar. Hayır. Yok öyle bir durum. Bir milleti düşüncesinden ötürü ayrıştıramazsın. Biz bir bütün olarak güçlüyüz. ‘Evet’ oyu kullananlar iyi, ‘hayır’ oyu kullananlar kötü diye bir durum. Ve yine aynı şekilde; ‘hayır’ oyu verenler iyi, ‘evet ‘oyu verenler kötüdür şeklinde takınılan tavır Türk milletine yakışmaz. Toplum referandum oylamasında yeterince bilgi donanımına sahip olmadı. Bütün medya, bütün güç onların elinde ve neyin değiştiğini bilmeden oy kullanacak seçmenlerimiz var. Anayasa değişikliğinin ne anlama geldiğini, neye ‘evet’ neye ‘hayır’ dediği konusunda halkımız bilgi sahibi değil. Bizim vergilerimizle yönettiği kanaldan kendi seçim propagandasını yaparak milleti uyutmaya yönelik çalışma yapmakla meşguller. Ve biz, değerli hemşerilerim, sizi 16 Nisan’da neye oy vereceğinizi bilerek seçim sandığına gitmenizi istiyorum.’’ diye belirtti.

 

BUGÜN ‘HAYIR’ DERSEK YARIN ‘EVET’ DEME ŞANSIMIZ OLUR

 

Kişiye göre anayasanın olmayacağını, kabul edilemeyeceğini dile getiren Torun, “Kişiye göre anayasa olmaz. Meclis teklif eder, oylamaya sunulur. Böylece halkın oyları ile meclise gelenlerin de diledikleri, şikayetlerinden doğan mağduriyetler giderilmeye çalışılır. Bu yeni sistemde Başkan olacak kişi tek başına karar alabilme yetisine sahip, yani milletin istekleri görmezden gelinecek. Ölümlü dünya, yarın yeni bir başkan geldiğinde yapacak bir şeyimiz kalmadığında ‘hayır’ deme şansımız da kalmayacak. 16 Nisan’daki referandumda ‘Hayır’ dersek bir sonraki seçimlerde ‘evet’ deme şansımız doğar. Ama ‘evet’ dersek bir daha ‘hayır’ diyecek şansımız kalmayabilir.’’ dedi

 

“ÖNCE KENDİ VATANDAŞIMIZ”

 

Konuşması bittikten sonra kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Torun, işsiz kalmış vatandaşın kendi geleceği ile ilgili sorusu üzerine; ‘’ Bu ülkeye 4 milyon Suriyeli alındı. Ve maalesef ki bunlar bizim vatandaşımızın önüne geçerek, hastanelerden, postanelerden, üniversitelerden ücretsiz yararlanıyor. Bu benim çok kanıma dokunuyor. Yüce Türk milletinin menfaatleri arka plana atılıyor ve öncelik verilmesi gereken vatandaşlarımız müşkül duruma düşüyor. Benim 15 yaşındaki evladım, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde vatanı için canını feda etti ve onun kanı üzerinde kurulan bu devlette torunlarının önüne bir Suriyelinin geçmesine karşıyım. Misafir başımızın tacıdır. Ama her zaman Türk milleti önceliğimizdir. Kendi insanımızı mağdur edip Suriyelileri yüceltmek doğru değildir.’’ şeklinde konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10