Meclis toplantısı sert geçti

Çerkezköy Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 15.00'da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Meclis Üyesi Remzi Garip ile Başkan Akay arasında esen sert rüzgarların

Çerkezköy 3.04.2017 20:47:00 0
Meclis toplantısı sert geçti

2016 YILI FAALİYET RAPORU OKUNDU

 

Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantısı öncelikle belediye tarafından hazırlatılan 2016 yılı faaliyet raporunun okunması ile başladı. Faaliyet raporunun okunmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tekrar üzerinden geçerek 2016 yılı içerisinde yapılan ve 2017 yılı içerisinde tamamlanması beklenen, plan ve program dahilinde olan yatırımlar hakkında bilgi aktardı.

 

ÇERKEZKÖY'Ü KİMLERLE YÖNETİYORSUNUZ?

 

AK Parti mensubu Belediye Meclis Üyesi Remzi Garip 2016 yılı faaliyet raporuna ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Vahap Akay'ın seçim döneminde hazırlattığı strateji kitapçığını elinee alan Remzi Garip, 2015 ve 2016 yılı içerisinde Çerkezköy Belediyesi'nin strateji kitapçığında yer almasına rağmen tamamlayamadığı bir takım işlere değindi. Ayrıca Remzi Garip konuşmasının sonunda, "Çerkezköy'ü birlikte yönetiyoruz şeklinde bir sloganınız var. Çerkezköy'ü kimlerle yönetmektesiniz? Belediyenin parasıyla bilboardlarda yer alan fotoğrafınız ve altında yer alan yazı dikkatimi çekiyor. Bence fotoğrafınızın altındaki yazıyı 'Çerkezköy'ü ben yönetiyorum' şeklinde değiştirin." dedi.

 

AKSAMALAR OLABİLİYOR

 

Belediye Başkanı Akay ise Meclis Üyesi Remzi Garip'e cevaben yaptığı açıklamada, "Strateji planında aksamalar olabiliyor. Yine iddia ediyoruz, kendi dönemimizde taahhüt edilen tüm işleri tamamlayacağız. Çerkezköy'e hizmet etmek üzere görevi devraldık. Hükümet Caddesi'nde yer alan köprüyü biz değil, DSİ yaptı. Oranın çevre düzenlemesi noktasında ve diğer kurumların yaptığı işlerde yol gösterici oluyoruz. Ayrıca oradaki köprünün yapımı için DSİ'ye biz baskı yaptık çünkü Pınarça Deresi taşkınlara sebep oluyordu.

 

EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ: KENTPARK

 

Çevre Kontrol beyannamemizde yer alan Geri Dönüşüm ve Atık Toplama merkezimizi 15 gün içerisinde devralacağız. Adnan Kahveci Parkı'nı teslim ettik 1 hafta sonra ihaleye çıkartılacak. Bizim en önemli hedefimiz; Kentpark projesidir. Köprünün altındaki ıslak zemin ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin işleri 6 Nisan'da tekrar başlayacak. Köprünün soluna baktığımızda Kentpark ve yeni Pazaryeri projemiz için çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık Bey ile görüşmelerimiz sürüyor. DSİ ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında kamulaştırma konusunda ihtilaf yaşanıyordu. Artık DSİ'ye gereken yetkiler verildi bu saatten sonra top DSİ'de kamulaştırmalar yapılarak rekreasyon alanına dahil edilecek" ifadelerini kullandı.

 

DİĞER SORULARI DA YANITLADI

 

Meclis Üyesi Remzi Garip'in Ambardere mevkiinde yol ve kavşak projelerine ilişkin yaptığı eleştiriye de yanıt veren Akay, "Nisan ayı içerisinde Ambardere'de alt yapı çalışmaları başlayacak. Evde yaşlı hastalara igne, bakım gibi faaliyetlere daha önce başlamıştık ama uygulamanın 3'ncü ayında İlçe Sağlık Müdürlüğü bize ''bunu siz yapamazsınız" dedi bizde uygulamaya son verdik. Gençlik Spor İl Müdürlüğü stadyum hedefimize ilişkin dün bir açıklama yaptı ve hem Gençlik Merkezi hem de onun arkasında yapmayı planladığımız şehir stadyumunu aynı anda ihaleye açacağını ifade etti. Öğretmenlerimizi unutmadık hala planlarımız içerisinde, bir öğretmenevi yapabiliriz fakat şu an somut bir şey yok" dedi. Remzi Garip'in ''Çerkezköy'ü kiminle yönetiyorsunuz'' sorusuna da yanıt veren Akay, "Çerkezköy'ü vatandaşlarımızla birlikte yönetiyoruz ve birlikte yönetmeye devam edeceğiz" dedi.

 

İHALEYE FESAT İDDİASI

 

10 dakikalık aranın ardından meclis görüşmelerine kalındığı yerden devam edildi. AK Partili Meclis Üyesi Ayhan Çitil'in yönelttiği 4 dilekçede yer alan ve bilgi verilmemesi durumunda konuyu Cumhuriyet Başsavcılığına taşıyacağını beyan eden dilekçeler gergin anların yaşanmasına sebep oldu. Çitil, "Denetim görevimizi yerine getirdik, Denetimlerimizde belediyenin geniş çaplı piyasa araştırması yapmadığını gördük. Doğrudan teminler belediye web sayfasında paylaşılmamıştır. 2015 yılındaki eksikliklerden ders almadığınız aşikardır. Yaptıklarınız yasaya uygun olabilir ama doğrudan almaklarda seçilmiş kişilerle yaptığınız bir nevi kayırmacılık yaptığınız aşikardır" dedi.

 

BU DİLEKÇEYİ SEN YAZMADIN!

 

Başkan Akay, denetleme komisyonunda bulunan Meclis Üyesi Ayhan Çitil'in dilekçelerinin kendisine ait olmadığını ve AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel tarafından tüm belediye başkanlarına aynı ifadeyle gönderilerek algı operasyonu yapılmak istendiğini kaydetti. Denetleme komisyonun yasa ile sabit olan yetki sınırlarını hatırlatan Akay, "Dilekçeyi siz yazmadınız! Cumhuriyet Başsavcılığı orada, isteyen gider. Savcı orda gidebilirsiniz. Bu yakışıksızlığı aynen size iade ediyorum. Bunu size yakıştıramadım. Bizim veremeyecek hiç bir hesabımız yok" şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÖNEMİNİZDE DAHA KÖTÜYDÜ

 

Ayhan Çitil'in ifade ettiği üzere belediye hisse satışlarında ve ihalelerinde Çerkezköy Belediyesi'nin aday kayırdığına yönelik iddialarını da yanıtlayan Akay, “Sizin döneminizde açılan dosya ile iştirak eden firmalara baktığımızda dosyanın yüzde 30'u oranında katılım gösteren firma sayısı bulunuyor. Bizim dönemimizde ise dosyaya oranla ihaleye katılan firmalar yüzde 50 oranında arttı" ifadelerini kullandı.

 

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

 

Tartışmalı geçen görüşmelerin ardından toplantının diğer gündem maddelerine geçildi. Tarife Komisyonu üyeliğine AK Parti grubundan Dilaver Burak ve Turgut İleri ile CHP grubundan Serdar Ürkmez, Nedir Yılancı ve Uğur Erem; Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ise AK Parti grubundan Şükrü Dumanlar ile Ahmet Çetin olurken, CHP grubundan ise Ali Çalışkan, İsa Karaman ve Yüksel Sivil seçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna AK Parti grubundan Seyidhan Caferoğlu, Nurettin Yekeler, CHP grubundan ise Ali Dede, Binali Etyemez ve Rağbet Erol seçilirken, yeni oluşturulan komisyonlar 12 Nisan itibariyle geçerli olarak görev yapacak.

 

ENCÜMENLER BELİRLENDİ

 

Gündemin 6. maddesinde ise Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde ilçeyi temsilen encümen olarak dahil olacak meclis üyelerinin belirlenmesi için gizli oy usulü seçim yapıldı. 30 oy pusulasının bulunduğu seçimde CHP kanadından gelen 18 oy da Funda Serfiçe, Ensar Sivri ve Taner Bahar seçilirken, AK Parti kanadından ise açılan 12 oyda Dilaver Burak, Ayhan Çitil ve Mustafa Çiftçi seçildi.

 

TAHSİN AKGÜN'E VETO

 

Gündemin diğer maddeleri ise oy birliği ile ilgili komisyonlarda görüşülmek üzere komisyonlara sevk edildi. Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün'ün Kaymakam Atilla Selami Abban'a ilettiği dilekçe de mecliste görüşüldü. Meclisin genel kanaatine göre Muhar Tahsin Akgün'ün giderler açısından belediyeden talep ettiği ek bütçeye karşı çıkılırken, ilgili komisyonca değerlendirilmesi açısından komisyona oy birliği ile sevk edildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10