Akay: Örnek yoksa örnek olacağız

Çerkezköy Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 5.04.2017 20:03:00 0
Akay: Örnek yoksa örnek olacağız

İlçe merkezinde bulunan on mahalle muhtarlığının elektrik, telefon ve internet faturalarının belediye bütçesinden karşılanması meclis tarafından oy birliği ile kabul edilirken, ilgili gündem maddesi hakkında konuşan Remzi Garip’in “Türkiye’nin başka bir yerinde bunun uygulaması var mı ? Ben böyle örneği görmedim”  sözlerine Akay  “Örnek yoksa örnek olacağız” diye cevap verdi.

 

ÜÇTE BİRİ MİKTARINDA HUZUR HAKKI ALACAKLAR

 

Dün saat 15.00’de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısı salonunda gerçekleştirilen ikinci oturumun ilk gündem maddesinde Tarife Komisyonuna havale edilen meclis üyelerinin huzur hakkı ücreti görüşüldü. Belediye başkanına ödenen olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte biri miktarında huzur hakkı ödemesi komisyonca oy birliği kararı alınırken, meclis de komisyonun aldığı kararı oy birliği ile kabul etti.

 

MUHTARLARA MÜJDE

 

Gündemin ikinci maddesinde ise Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne ödenek verilmesi müzakeresi görüşüldü. Komisyonun oy birliği ile aldığı 2 milyon 500 bin TL ek bütçe talebi meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Çerkezköy Kaymakamlığının muhtarlık binaları ile ilgili talebi görüşüldü.  Çerkezköy ilçe genelinde bulunan toplam on mahalle muhtarlığının elektrik, telefon ve internet faturalarının belediye bütçesinden karşılanması komisyonca oy birliği ile kabul edildi.

 

“ÖRNEK YOKSA ÖRNEK OLACAĞIZ”

 

 İlgili gündem maddesi hakkında konuşan AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip, “Türkiye’nin başka bir yerinde bunun uygulaması var mı? Mesela Kapaklı’da yok” diyerek bu uygulamanın başka yerlerde örnek olmadığını iddia etti. Garip’in bu söylemine Başkan Akay, “ Örnek yoksa örnek olacağız” diyerek karşılık verdi. Meclis de komisyonun aldığı kararı oy birliği ile kabul etti.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ  

 

Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Çerkezköy Belediyesinde çatı katında Kızılay ve Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi tarafından kullanılan yerlerinin süresi bir yıl uzatılırken, kira bedelleri ise komisyon tarafından 105 TL olarak belirlendi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen Namık Kemal Üniversitesinin arazi tahsisi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi konusunda yapılan bilgilendirmede, “ 211 ada 1 nolu parselin güneyinde bulunan ve yaklaşık 97 dönüm miktarında yere fakülte yapılmasına ilişkin YÖK ve ilgili merciler tarafından alınacak belgelerle belediyemize ibrazına müteakip meclis tarafından değerlendirilmeye alınabileceği, komisyonumuzca oy birliği ile kabul edilmiş ve tavsiye kararı olarak meclise sunulmuştur” ifadeleri yer aldı. Meclis de okunan komisyon raporunu oy birliği ile kabul etti.

 

“VELİKÖY OSB’NİN LİSE KAZANDIRMASINI BEKLİYOR OLACAĞIZ”

 

Gündemin yedinci maddesinde belediye hisselerinin satışı oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen belediyeye ait 164 ada 5 parselde bulunan alanın Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kuruluna Teknik Meslek Lisesi yapması için devredilme talebi görüşüldü. Komisyonun aldığı kararda “İlçemiz Veliköy Mahallesi 164 ada 5 nolu parsel 1/1000 ölçekli mer’i uygulama imar planlarımızda ‘Teknik Altyapı Alanı’ fonksiyonlarımızda yer almaktadır. 164 ada 5 parselin Veliköy Organize Sanayi Bölgesine Teknik Meslek Lisesi yapılması ve meclisimizin onay tarihinden itibaren bir yıl içersinde ruhsat alınarak inşaata başlanması, aksi takdirde işlemin geçersiz kılınması kaydıyla tahsisin yapılması oy birliği ile kabul edilmiş ve tavsiye kararı olarak meclise sunulmuş” ifadeleri yer aldı. Komisyonun aldığı bu karar meclis tarafından da oy birliği ile kabul edilirken, konuyla ilgili açıklamalarda bulanan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Top Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nde. Çerkezköy Belediyesi olarak her zaman eğitime destek vermeye çalışıyoruz. Veliköy Organize Sanayi Bölgesinin ilçemize bir teknik lise kazandırmasını bekliyor olacağız.” dedi.

 

MİLLİ EĞİTİME TAHSİSİ YAPILDI

 

Gündemin son maddesinde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen Eski Kızılpınar Belediye binasının okul öncesi eğitim tesis alanı olarak Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğüne talebi değerlendirildi. Komisyonun aldığı karar oy birliği ile kabul edilirken, meclis de komisyonun aldığı bu olumlu kararı da oy birliği ile kabul etti. Belediye binasının üçüncü katını daha önce Milli Eğitim Müdürlüğüne okul öncesi eğitim için tahsis ettiklerini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Komisyonumuzun aldığı karar neticesinde Eski binanın bir ve ikinci katları da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına okul öncesi eğitim tesisi olarak kullanılması için tahsisi yapıldı. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10