Yanıkağıl'da öğrencilere diş taraması

Yanıkağıl İlkokulu'nda, Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından çocuklara yönelik diş taraması programı düzenlendi.

Kapaklı 6.04.2017 20:09:00 0
Yanıkağıl

“ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

 

Diş sağlığına dikkat çekmek için Yanıkağıl İlkokulu’nda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Sağlık Müdürü Pakize Özgür Ünlü, doktorlar ve sağlık personeli katıldı. Programda konuşma gerçekleştiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, “ Sağlık Bakanlığı’nın her yıl organize ettiği çok güzel bir uygulamaya iştirak ediyor ve sahip çıkıyoruz. Çocuklarımızın diş sağlığı eğitimi aileden gelen eğitimle başlayıp okullarımızla devam etmektedir. Bugün Yanıkağıl İlkokulumuzda öğrencilerimize dağıttığımız ağız ve diş sağlığı materyalinin küçük birer hediye olsa da çocuklarımızın bilinçlenmesi ve alışkanlık kazanmaları açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 

DİŞ FIRÇASI VE MACUNU HEDİYE ETTİLER

 

Programda sağlık personelleri tarafından öğrencilere diş taraması yapılarak, dişlerinin nasıl fırçalanması gerektiği hakkında bilgiler verildi. Öğrencilere günün anısına diş fırçası ve diş macunu hediye eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer çalışmalarından dolayı İlçe Sağlık Müdürü Pakize Özgür Ünlü olmak üzere Kapaklı Toplum Sağlığı merkezi çalışanlarına teşekkür etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10