''7 Haziran'da sarı kart gösteren Milet, 16 Nisan'da kırmız kart gösterecektir''          

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Radyo Haber ve T Haber TV'nin ortak yayınladığı Gündem Özel programında, Gazeteci Şaban Kardeş'in 16 Nisan referandumu ile ilgili sorularını

Çerkezköy 9.04.2017 20:02:00 0

“HAZİRAN AYINDA BAŞKANLIĞI İSTEMEDİ”

 

Dün saat 13.00’de, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak;“ 2014 yılında halk Cumhurbaşkanını seçti. Cumhurbaşkanı hükümeti ben yönetirim dedi. 7 Haziran seçimlerinde ise milletimiz başkanlık istemediğini söyledi. 10 Haziran’da ise dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu milletimiz başkanlığı istememiştir, başkanlık gündemden düştü demiştir. O dönemlerde koalisyon görüşmeleri devam ederken koalisyon olmaması için müdahaleler edildi. Terörün artmasıyla birlikte Kasım ayında tekrar seçime gidildi. Kasım seçimlerine kadar başkanlık cümlesi ağızlara alınmayarak milleti aldattılar. Başkanlık düşmüştür diyen Ahmet Davutoğlu’nu ise 2016 yılında gündemden düşürmüşlerdir” dedi.

 

“O KİŞİLER MECLİSİ VE VATANDAŞLARI BOMBALADI”

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in “ Haziran seçimlerinden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Koalisyonu kabul etmedi. Şimdi ise Bahçeli neden böyle bir dönüş yapmıştır?” sorusu üzerine konuşan Öztrak “ O dönem Bahçeli fiili bir durum olduğunu söyledi. Kısacası fiili durum ile Cumhurbaşkanının anayasaya uymadığını kaydetti. Cumhurbaşkanının tarafsız olmasını istedi. Onlar da bunu halka soralım dedi. Bahçeli bunu tespit etti. 17-25 Aralık hadiselerini örtmek için başkanlık geldiğini söylemişti. Hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Darbe girişimi kötü yönetimden dolayı kaynaklanmıştır. Mevcut iktidara içinizdeki bu askerleri temizleyin dediler. Alını secdeye değenleri general yapmak istemiyorsunuz diye yorumlandı. O kişiler meclisi ve yurttaşlarını bombalamıştır. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Genel Kurmay Başkanı’nın tutuklanmasına kadar bu davanın savcısı benim derken, Deniz Baykal’da avukatı benim demişti. Bugün haklı kim çıktı. Geçtiğimiz günlerde ise Cumhurbaşkanı kandırılmadım, aldatmadım diye açıklama yapıyor” diye konuştu.

 

“MİLLETE HESAP VEREMEZ HALE GETİRİYORLAR”

 

2014 Ağustos ayından itibaren, bariz bir hale gelen tek adamlık sürecinde Türkiye’nin, birçok şekilde tek adamlıkla aldatıldığını kaydeden Öztrak “ Kendisi Cumhurbaşkanı olduktan sonra baş yaveri FETÖ çetesinden çıktı. Bütün bunlara baktığımız zaman bir ders çıkarıyoruz. Tek adam rejimi parlamenter rejimden kötüdür. Dünyada Parlamenter sistemlerinin uygulandığı her yerde istikrar vardır. Başkanlık sisteminde demokrasinin ömrü 30 yıl iken, parlamenter sistemlerde ise ömrü 70 yıldır. 1920 yılından bu yana bu milletin iradesini, egemenliğini ve hukukunu emanet ettiği meclisten alıp, tek bir adama beş yıl boyunca, bana hesap sorma diyerek devredeceğiz. Kendileri Cumhurbaşkanını millete hesap verebilir hale getirdiklerini söylüyorlar ve kendisini yüce divana vereceğini söylüyorlar. Cumhurbaşkanı partisinin genel başkanı, aynı zamanda Başbakan olacak. Kısacası Cumhurbaşkanını millete hesap veremez hale getiriyorlar. Biz Cumhurbaşkanını millete hesap vermesini kolaylaştırdık diyorlar” dedi.

 

“KIRMIZI KART GÖSTERECEKTİR”

 

Öztrak “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk partili bir Cumhurbaşkanı ama meclise hesap veren bir Cumhurbaşkanıdır. Meclisin bir sürü yetkilerinin kendisine devredilmesini kendisine hakaret olarak görüyor ve verilmesine razı olmuyor. Bugün ise tamamen bir geri dönüş vardır ve müthiş bir karanlığa gidiyoruz. Tek adamın yönettiği parti devleti rejimi nerede vardır. Bunu Kaddafi’nin Libyası’nda, Saddam’ın Irak’ında, Esat’ın Suriyesi’nde görüyoruz. Sonuç olarak bu ülkelerde büyük savruluş, kan, gözyaşı ve iç savaşlar çıktı. Kısacası bu ülkeler Orta Doğu’nun yönetilmeyen ülkeleri oldu. Biz, dünyanın süper ligindeyiz ve G 20 ülkesiyiz. Dünyanın en zengin ve iyi geliri olan ilk 20 ülkesinden birisiyiz. Milletin iradesini, egemenliğini, gazi meclise emanet eden, parlamenter demokrasi ile bugünlere geldik. Onlar, milletin egemenliğini tek adama verdikleri için başarısız liglere hızla düşüyorlar. Türkiye’yi başarısız ülkeler arasında sokmaya kimsenin hakkı yoktur. 7 Haziran’da bu millet ne yaptıysa aynısını yine yapacaktır. Başkanlığa sarı kart gösterdiler anlamadılar. 16 Nisan’da ise kırmızı kart gösterecek ve bu iş gündemden düşecektir” açıklamasında bulundu.

 

“ÇÖZEMEZSEK ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALIR”

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in “ 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bütün kurumlara FETÖ operasyonları yapıldı. Siyasette hiçbir partinin milletvekiline TBMM’de dokunulmadı” sorusu üzerine konuşan Öztrak; “FETÖ’nün esnafı, fabrikatörü, polisi, valisi, kaymakamı, öğretmeni, askeri ve paşası var. Fetö’nün milletvekili yok. Bununla ilgili rapor daha önce yazılsaydı, anayasa değişikliği mecliste görüşülürken kimlerin nerelerde olduğunu görme imkanını bulacaktık. Bu komisyon çalıştırılamadı. Anayasa değişikliğini, bazı milletvekillerin kabul etmeyeceğini duyuyorduk. Tek adamlığa karşı çıkan gelenekten geliyoruz diyerek kabul etmeyeceklerdi. FETÖ’nün siyaset ayağının bir tehdit olarak bazı milletvekillerinin tepesinde keskin bir kılıç olarak sallandırıldığını düşünüyorum. Bu tehdit olmasaydı vekiller özgür bir şekilde oylarını kullanabileceklerdi. FETÖ’nün siyasi ayağının bulunmaması milletvekilleri üzerinde bir tehdit unsuru olarak kullanılmıştır. 15 Temmuz karanlığı muhakkak ki çözülecektir. Bunu çözemezsek buradaki şehitlerimizin kanı yerde kalır” dedi.

 

“BAŞKANLIK CEBİ DOLDURMUYOR”

 

Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye’nin en istikrarlı partisi olduğunu kaydeden Öztrak;“ CHP’nin her seçimde yüzde 25 civarında çekirdek bir seçmeni vardır. CHP giderek oylarını artırmaktadır. 2002’den sonra iktidar partilerinin yönettiği ülkelerde müthiş bir bolluk yaşandı. Özellikle, küresel sermaye bizim gibi ekonomilere muazzam bir şekilde aktı. Buralarda ciddi paralar aktı ve büyük yatırımlar yapıldı. Büyüme hızlanırken, ekonomi ise sürekli borçla döndü. 2009 yılında ise sıkıntılı bir süreç yaşadık. Ülkemizi teğet geçecek denmesine rağmen, iş adamları intihar etti, işletmeler battı. Kısacası, ülke olarak ciddi bir şekilde etkilendik. 7 Haziran’da da aynı sıkıntılar yaşandı. Türkiye ciddi bir durgunluğun içindedir. Durgunluk ise zaten krizdir.1946-2014 yılları arasında milletin geliri 14 milyar dolar artmıştır. 2014-2016 yılları arasında ise bu gelir senede 39 milyar TL düşmüştür. İşsizlik 765 bin artmıştır. Milletin ufku ile özellikle başkanlık ihtirası ile karartılmıştır. Terör hortladı ve ekonomik performansta geriye döndük. Her gün, biraz daha yoksullaşıyoruz. Bizim önümüze koydukları 18 madde bu durgunluğu nasıl halledecek? Dünyanın en zengin on ülkesine baktığımızda sekiz ülkenin parlamenter demokrasi ile yönetildiğini görüyoruz. Dünyada bu başkanlık cebi doldurmuyor. Biz Suriye, Irak gibi olmak istemiyoruz. Bu projenin arkasında ‘Ortadoğu Projesi’nin olduğunu düşünüyorum. Milletin ferasetine güveniyoruz. 7 Haziran’da milletimiz ne yaptıysa, 16 Nisan’da da aynısını yapacaktır” diye konuştu.

 

“BAŞBAKAN MİLLETE HİZMET EDECEK”

 

16 Nisan’da ‘Evet’ çıktığı zaman ülkede muazzam bir kaos yaşanacağı iddiasında bulunan Öztrak;“ Cumhurbaşkanı partisine geri dönerek partili olacak. Kısacası her gün ülkenin gündemini karartan şeyler göreceğiz. ‘Hayır’ çıktığı zaman ise, hayırlı bir şey olacak. Cumhurbaşkanı Portekiz, Avusturya, Finlandiya Cumhurbaşkanı gibi görevini yapmaya devam edecek. Görevi alın diyen Başbakan ise oturacak, millete hizmet edecek. Milletimiz daraldı ve benzin fiyatları arttı. Millet perişan, enflasyon rekor kırıyor, Başbakan ise başbakanlığı benden alın diyor. O da oturacak Başbakanlık yapacak. Hükümet hükümetliğini, mecliste meclisliğini yapacak. Daha önce üzerinde uzlaşmaya vardığımız 70 madde üzerinden demokrasiyi ve hukuk devletini güçlendirmeyi ve bütün milletin refahını güçlendirmeye çabalayacağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin Almanya ve Amerika da ki gençler kadar katma değer üretimlerini ve gelirleri almayı sağlayacak tedbirler alacaktır. Türkiye kısacası son 3-4 yıldır gördüğümüz manzaraya layık ülke değildir” dedi.

 

“TERMİK SANTRALE KARŞIYIZ”

 

Gazeteci Kardeş’in “ Termik santral ile karşı karşıya kaldık. Silivri-Çerkezköy hattına yapılması planlanan termik santralin ihtiyaca cevap vereceğine inanıyor musunuz? Bu gerekli mi ? Hükümet bu yerin acil kamulaştırmanın yapılmasını istiyor. Sizin ne zaman haberiniz oldu. Ankara’da bununla ilgili neler yaptınız. Çerkezköy ve Tekirdağ halkının termik santral ile nasıl mücadele etmesi gerekiyor” sorusu üzerine konuşan Öztrak;“Bizler içme suyu hattı beklerken aynı bölgede termik santral yapılması projesi ortaya çıktı. Trakya ve Çerkezköy’de ciddi bir çevre kirliliği var. Burası sanayi bölgesidir. Bu bölgede arıtmayı çözemedik. Bakanlık arıtma meselesini halledemedi. Termik santral koyuyorlar. Bununla ilgili soru önergeleri verdim. Bölgede rezerv çıktığını söylüyorlar. Burası termik santrali kirlilik bakımından kaldıramaz. Bu bölgelerin suya ihtiyacı vardır. Trakya’da bu santrallerin yapılmasına karşıyım. Trakya bölgesi hayvancılık ve tarım bölgesidir. Bu ciddi sıkıntılara sebep olacak uygulamadır. Bu bölgenin yer altı suları çarpık sanayi ile bitmiştir. Bütün bunlara baktığımız zaman milletimizi rahatsız eden her husus bizleri de rahatsız eder” açıklamasında bulundu.

 

“TEKİRDAĞ HALKI EN İYİSİNE LAYIK”

 

Tekirdağ’a gerekli yatırımların yapıldığını söyleyen Öztrak;“ Süleymanpaşa-Hayrabolu duble yolunu hala yapamadılar. 90 bin metrekarelik sahil düzenlemesini Büyükşehir Belediyesi açtı. Tekirdağ sahilimiz, aradığımız görünüme kavuşuyor. Berlin ve Paris’te gördüğümüz düzenlemeleri Tekirdağ’da görmeye başlıyoruz ve daha da iyilerini göreceğiz. Tekirdağ’a hizmet yapmamamız için hükümet tarafından elimiz tutuluyor. Tekirdağ’ın hizmete çok ihtiyacı var. Halkımızı alt yapı ile yorduk. Asbest boruların değiştirerek üstesinden geldik. Bozulan yollarımıza da beton asfalt uygulaması yapacağız. Tekirdağlı vatandaşlarımız yapılan hizmetlerden giderek daha da memnun olacaklardır” dedi.

 

“10 ÜZERİNDEN 10”

 

Tekirdağ’da ki bütün Belediye Başkanlarına 10 üzerinden 10 verdiğini kaydeden Öztrak Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın çalışmalarını çok beğendiğini kaydetti. Öztrak “ Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay, genç bir başkan. Dinamizmini hizmete taşıyor. Taleplerinin haklı olduğunu gösterdi. Bütün belediye başkanlarını başarılı buluyorum. Beş yıllık dönemin sonunda Tekirdağ’ın görümünün değiştiğini göreceğiz. Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı da çok tecrübeli. Bir takım yatırımları gerçekleştirdi ve geçtiğimiz günlerde de kültür sarayının temelini attı” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10