ÇOCUK BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI TAMAMLANDI

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası 9  Nisan  2017 tarihlerinde  Organize Bölge Müdürlüğü Mesleki Anadolu Lisesi'nde tamamlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlü?

Kapaklı 12.04.2017 20:41:00 0
ÇOCUK BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI TAMAMLANDI

YÜZER  İLK HAMLEYİ YAPTI

 

9 Nisan 2017 Pazar Günü  Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde  düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası’nın açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet YÜZER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin NALBANT, Şube Müdürü Sait BEYDOĞAN, ÇOSB müdürü, Okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. Kaymakam Mehmet YÜZER, öğrencilere başarılar dileyerek ilk hamleyi yaptı ve turnuvayı başlattı. Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise turnuvayı ziyaret ederek 3. turu başlattı.

 

ÖDÜLLER 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMINDA VERİLECEK

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası, Kapaklı’da okuyan İlkokul ve Ortaokul öğrencileri arasında yapıldı. Okullar kendi içlerinde okul içi turnuvalar düzenleyerek ilk dörde giren sporcularını belirlediler. Bu sporcular Kapaklı Gazi İlkokulundan 17, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu 20, Sanayiciler İlkokulu 6, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu 10, Cumhuriyet İlkokulu 14, İbni Sina ilkokulu 8, Karaağaç İlkokulu 6, Pınarca Ortaokulu 6, Yıldızkent Ortaokulu 6, Belediye Ortaokulu 10 ve Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu 6, Karaağaç Ortaokulu 6, Başakşehir Koleji 2 olmak üzere toplamda 52 kız, 88 erkek 140 sporcu yarışmaya katıldı. Yarışma 5 tur üzerinden yapılırken yarışmada dereceye giren sporcuların madalya ve ödüllerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında verileceği açıklandı.

 

‘’SATRANÇ ZORLUKLARLA DOLU OLAN DÜNYANIN EN GÜZEL OYUNUDUR’’

 

TSF Kapaklı Temsilcisi Murat BEKDAŞ, amaçlarının Kapaklı’da  yetenekli öğrencileri tespit ederek Türk satrancında hak ettikleri yerlere getirmek, ilçemiz   satrancını daha ileriye taşımak olduğunu ayrıca tüm  Kapaklı  öğrencilerini satrançla tanışarak ders başarılarını hayat başarılarını artırmak için çaba harcadıklarını belirti. Sözlerine şu şekilde devam eden Bekdaş; "Kapaklı TSF Temsilciliği olarak satranç, bireylerin yaşama hazırlamasına ve onların yaşamla sıkı bağ kurmalarına yardımcı olan bir strateji geliştirme sporu olarak tanımlanmaktadır. Satranç insana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak sakin  ve sabırlı  olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmemizi sağlar. Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz. Başarılı olan bütün insanların hayatında bu  sözler yatıyor. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır.  Öğretmenlik vicdan ve sorumluluk gerektiren önemli mesleklerin başında gelmektedir. Vicdan ve sorumluluk sahibi olan insanlar başkalarının iyiliği ve rahatı için mücadele eder.  Bu doğrultuda hafta sonu hiçbir menfaat beklemeksizin turnuvada görev alan öğretmenimize ve  centilmence mücadele eden   öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dilerim." dedi.

 

Haber / Faik Onur Kaya


0282 726 91 91
0282 747 65 10