Akay: Modern bir park alanı kazandıracağız

Çerkezköy Belediyesi'nin ilk etap çalışmalarının 2016 yılında tamamlandığı Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı'nda 2'nci Etap çalışmalarına devam ediyor. Çerkezköy Belediye BaÅ

Çerkezköy 12.04.2017 20:56:00 0
Akay: Modern bir park alanı kazandıracağız

YENİ PARK ALANI OLUŞTURULACAK

 

Cumhuriyet Mahallemizde bulunan Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı 2. Etap çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Mevcut güreş sahamızda revizyon çalışması gerçekleştirilecek. Bu çerçevede güreş sahamıza yeni bir beton tribün kazandırdık. Burada bir de ahşap sahne yapılacak. Bununla birlikte ikinci etap çalışmaları kapsamında güreş sahamızın hemen karşısında bulunan yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda da büyük bir park alanı oluşturuyoruz. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri burada da çalışmalara başladı. Bu çerçevede yeni park alanımızda beton parke taş kaplama meydan ve bağlantı yolları yapılacak. Aydınlatma çalışmaları gerçekleştirilecek. Park alanımızda oturma alanları, pergolalar, büfe ve yeni nesil oyun grupları da yer alacak. Yeni park alanımızda otomatik sulama sistemi de olacak” dedi.

 

3 MİLYONLUK YATIRIM

 

Tepe Piknik Alanı’nda 2’nci Etap çalışmaları kapsamındaki güreş sahasının revizyonu ve yeni park alanının oluşturulması ile ilgili ihalenin gerçekleştirildiğini söyleyen Akay “Proje kapsamında yaklaşık 3 milyon liralık bir yatırım yapıyoruz. Çerkezköy’ümüze her türlü detayın ve güvenlik tedbirlerinin düşünüldüğü, Avrupa standartlarında modern bir park alanı kazandıracağız. Bu park alanımızda aynı anda yaklaşık bin çocuğumuz oyun oynayabilecek. Parkımızda ayrıca Türkiye’nin en yüksek (9,5 metre) ip tırmanma oyun grubu da bulunacak. Haziran ayına kadar çalışmaların tamamlanması planlanan yeni parkımızla sadece çocuklarımıza değil, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hitap eden bir alan kazandıracağız” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10