Yüceer YSK'ya ateş püskürdü

Referandumda Yüksek Seçim Kurulu'nun hukuku ayaklar altına aldığını ifade eden CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "YSK'nın şaşkın terazisi hukuki bir sonuç doğuruyor olsa d

Tekirdağ 18.04.2017 20:21:00 0
Yüceer YSK

FERSAH FERSAH UZAKTADIR

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, referandum sürecinde yaşanan hukuksuzluklara sert tepki gösterdi. Yüceer yaptığı açıklamada, “Tek Adam rejimine “Hayır” diyenlerin maruz bırakıldığı haksız ithamların, fiziki saldırıların, propaganda engellerinin gölgesinin düştüğü bir kampanya sürecinin ardından gerçekleştirilen referandum sonuçlanmıştır. Görünen odur ki “Hayır” oyları, şaibeli sayımlar ve Yüksek Seçim Kurulu’nun hukuku ayaklar altına alması sonucunda, kıl payı bir farkla yüzde ellinin altında kalmıştır. Yüksek Seçim Kurulu’nun şaşkın terazisi hukuki bir sonuç doğuruyor olsa da toplumsal, vicdani ve ahlaki bir meşruiyeti yansıtmaktan fersah fersah uzaktadır. YSK, tarihinde hiç görülmemiş bir biçimde, AKP’nin dümen suyuna giderek hukuku ayaklar altına almış ve referandum sonuçlarına gölge düşürmüştür” diye konuştu.

 

BİZ HUKUK TANIMAYIZ DEMEKTİR

 

Candan Yüceer açıklamalarının devamında ise, “YSK, AKP temsilcisinin ısrarlarıyla seçim kanununa aykırı bir biçimde, Referandumdan önce kendi aldığı kararı çiğneyerek referandum sürerken kuralları değiştirmiş, ‘Dışarıdan gelmediği kanıtlanmıyorsa, mühürsüz pusulalarla kullanılan oyların da geçerli sayılacağına’ yönelik bir karar almıştır. Bu açıkça sahtekârlığa kapı aralamak, seçmen iradesini gasp etmek, biz hukuk tanımayız demektir. Nitekim YSK’nın seçimin son aşamasında kural değiştirmiş olması Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) dün açıklanan raporunda, seçimlerin yüksek demokratik düzeyde olmadığının temel nedeninden birisi olarak gösterilmiştir” dedi.

 

BİR KEZ DAHA GURUR DUYDUK

 

Bu hukuk ayıbına imza atan YSK Mühürsüz zarf ve oy sayısını kamuoyuna açıklamadığı sürece şaibe altında kalmaya devam edecektir, diyerek açıklamalarına devam eden Yüceer, “Bu süreçte Cumhuriyetimize, demokrasimize, hak ve özgürlüklerimize sahip çıkan, bunu bir memleket meselesi olarak görüp elinden gelen tüm çabayı gösteren sağduyulu halkımıza, canını dişine takarak çaba gösteren tüm gönüllülere, gecesini gündüzüne katarak kapı kapı “hayır”ı büyüten örgütlerimize ve örgütümüz emekçilerine teşekkürü bir borç biliyorum. Özellikle hem ortaya tartışılmaz bir irade koyan Tekirdağlı hemşerilerimize hem de Tekirdağlı hemşerilerimizin ortaya koyduğu güçlü iradede büyük pay sahibi olan, tüm Tekirdağ’ı adım adım gezen, basmadık yer, çalmadık kapı bırakmayan, büyük bir inançla “hayır”ı anlatan örgütümüze, gönüllülerimize ayrıca teşekkür etmek isterim. Bir kez daha gurur duyduk” ifadelerine yer verdi.

 

İÇİMİZ RAHAT VE BAŞIMIZ DİKTİR

 

Candan Yüceer açıklamalarının devamında şunları söyledi; “Eminim tüm ülkemizde demokrasi için mücadele eden, özgürlükleri savunan, Cumhuriyet’e sahip çıkan bu güzel insanları gelecek kuşaklar hayırla yâd edecek ve onlara minnet duyacaktır. Çünkü tek adam rejimine karşı ortaya konulan irade yalnızca kendi geleceğini düşünenlerin iradesi değil, hepimizin ortak geleceğini düşünenlerin iradesidir. Tarih, bize ortak geleceği düşünenlerin ve haklı olanların en nihayetinde kazandığını göstermiştir. Bizim en büyük meşruiyetimiz haklılığımızdır. Ve alınan sonuç ne olursa olsun haklılığımız orta yerde durmaya devam etmektedir. Bizler ne kampanya esnasında, ne referandum sürecinde kimseyi haksızlığa ve hukuksuzluğa maruz bırakmadık, hiç kimsenin verdiği oyu gasp etmedik, devlet olanaklarını kendi çıkarımız için kullanmadık, şaibeye bulaşmadık bu yüzden içimiz rahat ve başımız diktir” diye belirtti.

 

BİZLER GÜZEL BİR GELECEK UMUDUNU PAYLAŞTIK

 

Milletvekili Yüceer, çıkan şaibeli sonuçtan zafer devşirmeye çalışanların pişkin tavırlarına inat biz hakkı, haklıyı, adaleti savunmaya devam edeceğiz diyerek, “Bu; bizlerin, demokrasi için, aydınlık için, onurlu bir yaşam için mücadele edenlerin hem bu Cumhuriyet’i kuranlara hem gelecek kuşaklara borcudur. Ve bizler bu borcun gereğini yerine getirmeye kararlıyız. Türkiye kazanmalıdır. Türkiye’nin kazanabilmesi için birliğimizi, ortaklaşmamızı kaybetmemeliyiz. Verilen her “Hayır” oyu ülkemizin birliğinin, dirliğinin güvencesidir. Bizler güzel bir gelecek umudunu paylaştık. Bunu unutmadan mücadelemize devam etmeliyiz. Sesimizi duyurma olanaklarımızın kısıtlanmasına rağmen ulaştığımız sonuç bir başarısızlık değildir. Şimdi bize düşen verdiğimiz mücadeleyi daha yükseğe taşımaktır. Bu mücadeleye emeği geçen herkese, elini taşın altına koyan, sorumluluk alan, çalışan, çaba gösteren, oy veren herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN                       

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10