Allah'a güvenmeyen bir toplumdan güven toplumu duygusu oluşmaz

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından dün Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu 'Hz

Çerkezköy 21.04.2017 20:56:00 0
Allah

MEHTERAN BÜYÜLEDİ

 

Çerkezköy İlçe Müftülüğü bu yıl ilçede yine bir ilke imza atarak çok geniş katılımlı bir ‘Kutlu Doğum ‘haftası etkinlikleri programı hazırladı. Etkinlikler dün saat 14.00’te Osmanlı Camii önünde İstanbul Bakırköy Belediyesi Mehteran Ekibi’nin gösterileriyle başladı. Mehteran gösterileri korteji Atatürk Caddesi, İnan Sokak, Öztrak Caddesinden Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi alanına geldi.

 

Saat 15.00’te Halk Eğitimi Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından program Bahçeli Camii müezzini Murat Ak’ın Kuran-i Kerim okuması ile devam etti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Diyanet İşleri Başkanlığının sine vizyon gösterisinin ardından Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tana günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. Tuna “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl kutlu doğum haftasını ‘ Peygamber ve güven toplumu’ olarak hazırladı. Haftayı da dolu dolu yaşıyoruz. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen din görevlilerimize ve bizleri yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İLAHİ DİNLETİSİ DUYGULANDIRDI

 

Müftü Tuna’nın konuşmasının ardından Enesler İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilahi dinleti salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. İlahi dinletisinin ardından ‘Peygamber ve güven toplumu’ konferansını vermek üzere Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu sahneye davet edildi. S.A.V Efendimizi anlamak ve anlatmak müminler olarak onu seven ve sevilen insanlar olarak bereket ve mutluluk olduğunu kaydeden Kutlu “ S.A.V Efendimizi dinlemek bize huzur veren en güzel davranıştır. Çünkü Kuran-i Kerim’in ayetinde ‘Kalpler ancak Allah’ı’ anmak ile huzur bulur” ifadeleri yer almaktadır. Resulullah S.A.V efendimiz ne uzun boylu, ne kısa boyluydu. Orta boylu tüm organları denk göze hoş gelen yapıdaydı. Hatta çok yakışıklıydı. S.A.V efendimizin güzelliği bakmaya doyulmazdı. Yüce rabbim bizleri ahrette ona komşu ve arkadaş eylesin” diye konuştu.

 

“MİLLİ VE DİNİ DUYGULAR İÇ İÇEDİR”

 

Kutlu Doğum Haftasının özel bir hafta olduğunu kaydeden Kutlu “ Bizleri hakikaten manevi ve milli yaşantımızı canlandıran bir haftadır. Bu hafta S.A.V Efendimizin doğum günüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Miraç kandilimizi bir arada yaşayacağız. Milli ve dini günler peş peşe ve iç içedir. Bu Türk milletinin en güzel özelliklerinden birisi de milli ve dini duyguları iç içedir. Her birinde mutlaka diğerinin bir payı vardır. Allah bu güzel yapıyı bozdurmasın. Vatana millete, halkımıza devletimize kötülük yapmak isteyen kişilere ve düşüncelere rabbim fırsat vermesin” açıklamasında bulundu.

 

“İNSAN KENDİSİNE GÜVENMELİDİR”

 

Kutlu “ Önce Allah’a, sonra peygambere ve daha sonra da birbirimize güveneceğiz ki güven toplumu oluşsun. Allah’a güvenmeyen bir topluluktan güven toplumu duygusu oluşmaz. İnsan kendisine güvenmelidir. İnsanları diğer varlıklardan ayıran en önemlisi aklıdır ve bununda korunması şarttır.

 

Bugün en çok saldırı altında olan aklımızdır. Bugün her türlü yaşantı ile kötü alışkanlıklar sebebiyle akıl kuşatma altına alınmıştır. Aklın korunmaması halinde insanlar önce inancından sonra örf adetlerinden vatanından milletinden vazgeçip düşman haline getirilir. Bu da dinin yıkanması olarak tabir edilir. Aklı olmayan da mükellef değildir. Hiçbir şeyden sorumlu değildir. Sorumluluk akıl ile başlar. Aklı en güzel şekilde korumalıyız. Çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmeliyiz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız. Bugün uyuşturucu belasından herkes zarar görüyor. Uyuşturucunun olduğu yerde güven toplumu nasıl oluşur. Sokakta nasıl yürüyebilirsiniz. Onun için aklın korunması dinimizin temel esasıdır” diye konuştu.

 

“DİNİN KORUNMASI İBADET İLE OLUR”

 

Dinin inanç ve düşünce özgürlüğünü sağladığını kaydeden Kutlu “ Dinde zorlama yoktur. Bir insanı zorla Müslüman yada başka bir dine geçmeye zorlayamazsınız. Ama o inanca sahip olduktan sonra ibadetlerini de yapmakla mükelleftir. Bu onun görevidir. Onu ihmal etmemesi gerekiyor. İhmal ederse inancına ters düşmüş olur. Dinin korunması da ibadet ile olur. Tarihte bütün savaşların kaynağında inanç çatışması vardır. Bugün Müslüman aleminde başta olmak üzere dünyanın bütün çatışmalarında temelinde inanç çatışması vardır. Sapık düşünceler vardır. İnsanlar birbirine düşmekte, fikir ayrılığı içersinde düşmektedir. İnancın korunması çok önemli bir husustur. İnancın korunmasının zorluğu yoktur” diye konuştu. Kutlu’nun konferansının ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edilirken, programa katılanlara kitap ve pilav dağıtıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10