23 Nisan coşkusu Çerkezköy'de ilk günkü gibi

23 Nisan 1920 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilanıyla birlikte dünyada tek olarak kutlanan, çocuklara armağan ve emanet ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine her yıl olduğu gibi bu yıl

Çerkezköy 23.04.2017 19:44:00 0
23 Nisan coşkusu Çerkezköy

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 23 Nisan 2.Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği resmi kurumların düzenlediği etkinlikleri adeta 97’ye katlarken, Ak Parti İlçe yönetiminin resmi törene katılıp şenlikte yer almamaları da dikkatlerden kaçmadı. Diğer yandan, düzenlenen kortejde Belediye Başkanı Vahap Akay’a CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de eşlik ederken şenlik alanına kadar beraber yürüdüler.

 

ŞENLİKLER KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI

 

Dün saat 13.00’da Vatan Size Minnettar Anıtı önünde başlayan kortej yürüyüşünün ardından Kapalı Pazar Yeri önünde bu yıl Çerkezköy Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen ‘23 Nisan 2.Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ düzenlendi.

 

10 BİNDEN FAZLA ÇERKEZKÖYLÜ KATILDI

 

Düzenlenen şenliğe Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ile Enver Bayram, CHP’li Belediye Meclis üyeleri ile 10 bini aşkın katılımcı katıldı. 

 

ALANI HINCA HINÇ DOLDURDULAR

 

Kapalı Pazar alanı önünde oluşturulan bölüme sığmayan vatandaşlar sahne kenarlarından düzenlenen etkinlikleri takip etmeye çalışırken, yediden yetmişe herkes ellerinde Türk ve Atatürk bayrakları ile alanı doldurarak şenlikleri coşkuyla takip ettiler. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye davet edilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, farkındalık yaratmak amacıyla sahneye kucağında down sendromlu olan 18 aylık İnci Su Güler ile gelerek alanı dolduranları selamladı. Akay yaptığı konuşmada, “Yurdumuzun dört bir yanından ve yurtdışından gelen misafirlerimizle bu yıl daha coşkulu bir 23 Nisan yaşıyoruz. Gerek yurt içi gerekse yurtdışından gelerek bu coşkumuza ortak olan misafirlerimiz var” dedi.

 

MİSAFİRLERİ TEK TEK SAYARAK KENDİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Akay konuşmasının devamında ise, 23 Nisan coşkusuna ortak olmak üzere Çerkezköy’e gelen misafirleri tek tek sayarak, “Arnavutluk Dostluk Topluluğu, Kırım Cumhuriyeti Teselli grubu, Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ankara Keçiören Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Gaziantep Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, İzmir’den Border, Mersin Mersina Kültür ve sanat grubu, Van Tuşba Sanat ve Halk oyunları grubu aramızda hepsine sizlerin huzurunda hoş geldiniz diyorum. Bir Türkiye mozaiği olan Çerkezköy bugün, ülkemizin dört bir yanından ve yurtdışından gelen kardeşleri ile buluşarak kaynaşmanın mutluluğunu yaşıyor” dedi.

 

GAZİ ATATÜRK TARAFINDAN ULUSAL EGEMENLİĞİMİZİN TEMELLERİ ATILDI

 

Birlikteliğin çocukların kardeşlik ilişkilerine, ülkenin umutlarına ve aydınlık yarınlarına ışık tutacağını bildiklerini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bugünün anlamını, önemini hep birlikte anlatarak geçmişten aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Ülkemizden ve yurtdışından gelerek Çerkezköy’de buluşan tüm misafirlerimize ve bu alana teşrif eden tüm çocuklarımıza teşekkür ediyor, hepinizin bir kez daha gözlerinden öpüyorum. 23 Nisan 1920’de, yani 97 yıl önce bugün, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ulusal Egemenliğimizin temelleri atıldı” ifadelerine yer verdi.

 

UYGARLIK VE BEREKETİ GETİRDİ

 

Bağımsızlık Savaşının simgesi Gazi Meclisin, Nisan yağmurlarının sevgi, şefkat, hoşgörü ve bereketiyle açıldığını ifade eden Vahap Akay, “Bu bereketli ayda kurulan Meclis’in önderlik ettiği İstiklal Savaşı ve ardından kurulan Cumhuriyet ülkemize çağdaşlığı, demokrasiyi yani uygarlık ve bereketi getirdi. Orduyu kuran, devleti kuran, işgal kuvvetlerinin topraklarımızdaki varlığına son veren, yokluk ve zorluklar içerisinde mücadele ederek zaferle sonuçlanan İstiklal savaşını yöneten, Dünyanın belki de tek Gazi parlamentosu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu gündür 23 Nisan. Halkın iradesinin ve hür sesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu; Örnek model ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin ırk ve etnik kimlik ayrışmalarını reddederek, hepimiz Türk milletinin eşit parçalarıyız diyerek geleceğe umutla bakmaya başladığımız tarihtir 23 Nisan” diye konuştu.

 

23 NİSAN ÖZGÜRLÜK AŞKIDIR

 

Başkan Akay konuşmasının sonunda ise, “Bizler bugün bu topraklarda Ay Yıldızlı Türk Bayrağı altında; Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde durmadan geleceğe umutla yürüyorsak bunu 23 Nisan’a, yani Gazi Meclis’e borçluyuz. 23 Nisan Ülkesinin bağımsızlığı, bütünlüğü için tek yumruk olmuş bir milletin ülke genelinden seçtiği temsilcilerinin bir araya geldiği gündür. 23 Nisan bir ulusun kendi kendini yönetmeye başladığı gündür. 23 Nisan özgürlükçü parlamenter demokrasinin başlangıç tarihidir. 23 Nisan ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu düşünceyi benimseyen ülke genelinden gelen temsilciler ile Cumhuriyetin ilk temellerinin atıldığı  tarihtir. 23 Nisan halkın kulluktan vatandaşlığa yükselişidir. 23 Nisan ulusal egemenliktir. 23 Nisan Aşktır. 23 Nisan özgürlük aşkıdır. 23 Nisan bağımsızlık aşkıdır. 23 Nisan vatan aşkıdır, millet aşkıdır. 23 Nisan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün çocuklarımıza emanet ettiği umudumuz ve şanlı tarihimizdir. Ben bir kere daha bu şanlı tarihimiz için canlarını feda eden şehitlerimizi minnet ve şükran duyguları ile yad ediyor, Bu anlamlı günü Türk ve dünya çocuklarına armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü saygı ile anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum” dedi.

 

ARNAVUTLUK EKİBİ KAYMAKAM ABBAN’A TABLO HEDİYE ETTİ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından şenlikler kapsamında sahneye ilk olarak Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü İzcileri geldi. Minik izciler sergiledikleri performans ve seslendirdikleri marşlarla alanı dolduranları adeta coşturdular. İzcilerin ardından sahneye Arnavutluk Dostluk Topluluğu geldi. Arnavutluk ekibi sergiledikleri performansın ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a tablo hediye ettiler. Hediye karşısında teşekkürlerini sunan Kaymakam Abban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve Türk İslam Aleminin Miraç Kandilini kutlayarak hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

HALK OYUNLARI EKİPLERİ İZLEYENLERİ MEST ETTİ

 

Şenlikler kapsamında sahneye sırasıyla Kırım Cumhuriyeti Teselli grubu, Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan’ın sihirbazlık gösterisi, Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topluluğu, Çerkezköy Belediyesi Halk oyunları ekibi dans gösterisi, Mersin Mersina Kültür ve sanat grubu, Gaziantep Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, İzmir’den Border grubu halk oyunları ekibi, Ankara Keçiören Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Çerkezköy Belediyesi ritim grubu, Van Tuşba Sanat ve Halk oyunları grubu ile son olarak Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan geldi.

 

YARIŞMALAR DÜZENLENDİ

 

Kapalı Pazar Alanı’nda kurulan 2. sahnedeki etkinlikler ise saat 15.30’daki Garfield Live ‘Altınok Tiyatrosu- Tim Show Center Müzikal Çocuk Gösterisi’ ile başladı. Ardından interaktif sahne etkinlikleri ve çocuk yarışmaları ile devam eden programda TRT Çocuk ‘Köstebekgiller Müzikali’ sahnelendi. Şenlik alanında gün boyunca Bando Ekibi, Pantomim Ekibi, Kanguru Bacaklar, Karnaval Dans Ekibi, Tahta Bacaklar ve Unıcycle gösterileri gerçekleştirildi.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

 

Çocuklar Şenlik Alanına kurulan şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katıldılar. Etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunulurken, gün boyunca da Ebru Sanatı, Takı Tasarım ve Cam Sanatı atölyelerinde eğlenceli vakitler geçirdiler. Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 23 Nisan 2.Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında rüzgarlı havaya rağmen çocuklar kadar yetişkinlerde gönüllerince eğlenerek unutulmaz bir gün yaşadılar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10