Çerkezköy 23 Nisan'ı Coşku ile kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de büyük bir coşku ile kutlandı. Cumartesi günü başlayan etkinlikler Pazar günü devam etti.

Çerkezköy 23.04.2017 19:49:00 0
Çerkezköy 23 Nisan

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ikinci düzenlenen 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği yurt dışından ve yurt içinden gelen misafirlerimizin katılımı ile Cumartesi günü Veliköy ve Kızılpınar Mahallesinde binlerce kişinin katılımı ile karnaval havasında kutlandı.

 

MUHTEŞEM BİR GÜN GEÇİRDİLER

 

Kızılpınar Mahallesi Atatürk İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalar saat 12.00’de başladı. Arnavutluk Ensembel Folklorıc Mıqesıa ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikte Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan sihirbazlık gösterileri ile çocukları eğlendirdi. Van Tuşpa Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunları ekibinin muhteşem gösterisinin ardından Garfield Live ‘Altınok Tiyatrosu-Tim Show Center’ müzikali ile çocuklar muhteşem bir gösteri izledi. Maskot Bando gösterisi ile devam eden programda saat 16.30’da da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Fogem Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. İnteraktif sahne etkinlikleri ve çocuk yarışmaları ile devam eden etkinlik TRT Çocuk’ Köstebekgiller Müzikali’ ile sona erdi.

 

HALK OYUNLARI BÜYÜLEDİ

 

Önceki gün aynı saatlerde Veliköy’de Hürriyet Parkında gerçekleştirilen etkinliklere de yüzlerce kişi çocuk katıldı. Kızılpınar ve Veliköy Mahallesinde etkinlikler boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu. Veliköy Mahallesinde kutlamalar saat 13.00’de TRT Çocuk ‘Köstebekgiller Müzikali’ ile başladı. İnteraktif sahne etkinlikleri ve çocuk yarışmaları ile devam eden etkinliklerde saat 14.30’da da konuk ülke Kırım’dan gelen Teselle Grubu Halkoyunları ekibi muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi. Mersin’den gelen Fatih Ortaokulu Yıldızlar Düzenlemeli Halkoyunları Ekibinin Kaşık gösterisi ile devam eden programda, saat 15.00’da ise eğlenceli maskotlar ile bando gösterisi çocukları mutlu etti. Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan sahne alarak Sihirbaz Gösterisi ile çocuklara unutulmaz bir gün yaşatırken, İzmir’den gelen Border Grubu Halk Oyunları Gösterisi büyüledi. Gaziantep’ten gelen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Halkoyunları Ekibi’nin gösterileri ile devam eden etkinlik Ankara’dan gelen Keçiören Belediyesi Halkoyunları Grubu’nun Halkoyunları gösterisi ile sona erdi.

 

ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da Kızılpınar ve Veliköy’de ki etkinliklere katılarak çocukları bu günde yalnız bırakmadı. Yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin renk kattığı çocuk şenliğinin iki gün süreceğini kaydeden Akay “ Sizi bugün burada görmek ne güzel. Bizim için bu büyük bir mutluluktur. Hepinize ayrı ayrı sonsuz teşekkür ediyorum. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şenliğimizde uluslar arası ve yurdun dört bir yanından gelen misafirlerimiz var. Bir ulusun kuruluşunun başlangıcı olan TBMM’nin kuruluş yıl dönümü 23 Nisan’dır. Bu memleketi çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnet ile anıyoruz” diye konuştu.

 

PAZAR GÜNÜ İLK TÖREN ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE YAPILDI

 

Çerkezköy’de 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı 97. Yıl kutlamalarında ilk tören Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreninde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Garnizon Komutanı Albay Engin Candaş,Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin camcı ve ilçe yönetimi, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve İlçe yönetimi, STK yöneticileri, Okul müdürleri öğrenciler ve kalabalık bir halk kitlesi hazır bulundu. Tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha Sonra CHP İlçe Yönetimi ve partililer Atatürk Anıtına çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu. Ardından 23 Nisan Kutlamaları Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi arasında kalan Yarımoğlu ve Rüya Sokak’ta bulunan kapalı Otopark üstünde devam etti.

 

TÖRENLER KAPALI OTOPARK ÜSTÜNDE YAPILDI

 

Atatürk Anıtına çelenk sunma törenin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Kapalı Otopark üstündeki meydanda devam edildi. Buradaki Törende Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

‘’23 NİSAN’DA TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN TEMELLERİ ATILDI’’

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş konuşmasına 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlayarak başladı. Gümüş, “Birinci Dünya savaşı sonunda Mondros ve Sevr anlaşmalarıyla yok edilmeye çalışılan, İstiklal ve İstikbal aşığı olan, mayasında bağımsızlık ateşi olan bu millet işgallere karşı boyun eğmemiş, Amasya’dan 1919 ‘da ‘Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlikededir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ Erzurum’dan ‘milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez. Milli iradeyi egemen kılmak esastır’ diyerek bu milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırmıştır. Kurtuluş savaşı başlarında Ankara’da 23 Nisan 1920’de TBMM açılmıştır. Özgürlükte bağımsızlıkta benim karekterimdir diyen Gazi Mustafa kemal önderliğinde Samsun’da başlattığımız Milli Mücadele sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bu tarih egemenliğin millete verildiği gün ayni zamanda Türk çocuğunun geleceğinin güvencesi olarak Çocuk bayramı olarak da ilan edilmiştir. 23 Nisan 1920 gününün, Türk çocuklarına bayram olarak armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceğine en aydınlık yoldan yürümenin köklü işareti olmuştur” diye konuştu.

 

‘’EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’’

 

Hüseyin Gümüş konuşmasına şöyle devam etti: “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin var oluşunun temel dayanağı olmuştur. 23 Nisan 1920’nin asıl önemi, bu asil ve aziz milletin kendine güven duygusuna yeniden kavuşmasıdır. Özünde yiğitliğin, fedekarlığın, sabrın ve cesaretin mayası olan milletimiz, bu ölümsüz değerine alın terini de katarak Milli Kurtuluş Mücadelesini zaferle sonuçlandırmış ve egemenliğin millete ait olduğu yönetim sistemi olan Cumhuriyet 29 Ekim 1923’te ilan edilmiştir” şeklinde konuştu.

 

‘’23 NİSAN BAĞIMSIZLIĞIMIZDIR’’

 

Gümüş konuşmasının son bölümünde de  23 Nisan’ın Türk Milletinin bağımsızlığı olduğuna vurgu yaparak:  “Zafer ve Hürrriyet kavramının temel taşı 23 Nisan’dan aldığımız hızla yönettiğimiz bilimsel ve teknik çalışmaları, çağdaş medeniyetin doruğuna yükselmek için olanca gücümüzü harcama, 23 Nisan’ı gerçekleştirenlere en anlamlı şekilde şükran borcumuzu ödemek olacaktır. 23 Nisan bağımsızlığımızdır, bizi tarihten silmeye çalışanlara cevabımızdır, milli irademizdir, milletin kayıtsız şartsız egemenliğidir, demokrasimizdir, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramıdır. Bu vesile ile sevgili çocuklar bayramınızı bir defa daha kutlarken hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İLGİ GÖRDÜ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün konuşmasın ardından Tepe İlkokulu öğrencilerinin günün anlam ve önemini belirten Tiyatrosal bir gösteri sundu. Öğrencilerin gösterilerini protokol mensupları başta olmak üzere 23 Nisan Etkinlik törenine katılan vatandaşlar ve öğrenci velileri tarafından ilgiyle izlendi ve öğrencilerin gösterileri büyük alkış aldı.

 

DERECE YAPAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ 

 

Tepe İlk Okulu Öğrencilerinin gösterilerinin ardından 23 Nisan ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı etkinlikleri kapsamında okullar arası düzenlenen çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

 

ANAOKULU, İLKOKUL VE ORTAOKUL DÜZEYİNDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİNİ KAYMAKAM ABBAN VERDİ

 

Anaokulu düzeyinde yapılan resim yarışmasında ilk üçte dereceye giren öğrenciler, Hacı Fahri Zümbül Anaokulundan 1. Orhan Talha Konan, 2.Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’dan Zehra Betül Aydemir, 3. Zübeyde hanım Anaokulundan Duru Beyza Sev. İlkokul düzeyinde yapılan resim yarışmasında ilk üçe giren öğrenciler, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulundan 1. Utku Arıcan, 2.Tepe İlkokulun’dan Betül Eren, 3. Özel Gülerçin İlkokulu’dan Asrın Tanem Algur. Ortaokul düzeyinde Şiir Yarışmasında ilk üç dereceye giren öğrenciler; 1.Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan Rabia öztürk, 2.Özel Gülerçin Ortaokulu’ndan Eylül Sevim, 3.İmam Hatim Ortaokulu’ndan Seyhan Çoban’a ödüllerini Çerkezköy kaymakamı Atilla Selami Abban verdi.

 

BASKETBOL’DA DERECEYE GİREN OKULLAR, ÖDÜLLERİNİ GARNİZON KOMUTANI CANDAŞ’IN ELİNDEN ALDI

 

23 Nisan etkinlikleri kapsamında okullar arası düzenlenen basketbol Turnuvasında da ilk üçe şu okullar dereceye girdi. Birinci tepe Ortaokulu, 2.Modern fen Bilimleri Ortaokulu, 3. 75. Yıl Orta okulu basketbol takımlarınada ödüllerini Çerkezköy garnizon Komutanı Albay engin Candaş verdi.

 

VOLEYBOLCULAR ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN AKAY’IN ELİNDEN ALDI

 

23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı 97. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında ortaokullar arası düzenlenen Voleybol müsabakalarında ilk üç dereceye giren okullar da şunlar oldu. Birinci 75. Yıl Ortaokulu, İkinci Raif Dinçkök Ortaokulu,üçüncü tepe Ortaokulu ve bu okul takımlarına da ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay verdi.

 

FUTSAL TURNUVASINDA DERECEYE GİREN OKULLAR ÖDÜLLERİNİ BAŞSAVCI ÜNAL VERDİ

 

Etkinlikler kapsamında orta okullar düzeyinde düzenlenen Futsal Turnuvasında ilk üç dereceyi şu okullar elde etti. Birinci Nurullah Narin Ortaokulu, ikinci tepe Ortaokulu, üçüncü İmam Hatip Ortaokulu oldu bu okullara da ödüllerini Çerkezköy Başsavcısı Hacı Ünal takdim etti.

 

MİNİK ERKEKLER, KÜÇÜK ERKEKLER, KÜÇÜK KIZLAR, YILDIZ ERKEKLER ve YILDIZ KIZLAR’A ÖDÜLLERİNİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HÜSEYİN GÜMÜŞ VERDİ

 

23 Nisan Etkinlikleri kapsamında Minik Erkekler düzeyinde masa tenisi Turnuvasında ilk üçte: Birinci Atatürk İlkokulundan Eser Bakanoğluları, İkinci, Atatürk ilkokulundan Muhammed Kerem Akagündüz, üçüncü Gabralı İlkokulundan Emrullah Tokatlı. Küçük Erkekler Düzeyinde yapılan masa tenisi turnunasında ilk üçte şu öğrenciler yer aldı. Birinci Cumhuriyet İlkokulundan Osman Gümüş, İkinci Cumhuriyet İlkokulundan Hasan Karabulut, üçüncü Mevlana ilkokulundan Arda Gözlet. Küçük Kızlar düzeyinde ki masa tenisi turnuvasında ilk üçte, üç dereceyi de Mevlana İlkokulu öğrencileri elde etti. Birinci Mevlana İlkokulundan Sıla Günteki, İkinci Mevlana İlkokulundan Busa Fidan, üçüncü Mevlana İlkokulundan Sudenaz Hersa oldu. Yıldız Erkekler düzeyinde yapılan masa tenisi turnuvasında da ilk üçü dereceyi yine Mevlana ortaokulu öğrencileri elde etti. Birinci Eray Topcu Mevlana Ortaokulu, ikinci Yunus Emre Mert Mevlana Ortaokulu, üçüncü Tufan Şenel Mevlana Ortaokulu. Yıldız Kızlar düzeyindeki Masa tenisi turnuvasında ilk üç şöyle: Birinci Mevlana Ortaokulundan Beyza erkoç, İkinci 75.Yıl Ortaokulundan Tuana Tarak, Üçüncü 75.Yıl Ortaokulundan Zeynep Şen oldu. Bu öğrencilere de ödüllerini Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş verdi.

 

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

 

Ödül törenlerinin ardından okul öğrencilerinin bir birinden güzel gösterileri protokol ve vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Öğrenci velileri çocuklarının gösterilerini ölümsüzleştirmek için cep telefonlarıyla görüntü almak için bir birleriyle yarıştıkları görüldü. Öğrencilerin gösterileri sonunda kapalı Otopark üzerindeki kutlama etkinlikleri son buldu. Tören sonunda Kaymakam Abban, Belediye Başkanı Akay, Garnizon Komutanı Candaş, Başsavcı Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş programı sunan öğretmenleri tebrik ettiler. 23 Nisan etkinlikleri daha sonra ‘Vatan Sana Minnettar Anıtı’ önünde başlayan kortej yürüyüşü ile Kapalı Pazar yerindeki gösterilerle devam etti.

 

Haber / Seyit SÜREN - Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10