23 Nisan coşkusu Çerkezköy'de ilk günkü gibi

23 Nisan 1920 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilanıyla birlikte dünyada tek olarak kutlanan, çocuklara armağan ve emanet ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine her yıl olduğu gibi bu yıl

Çerkezköy 23.04.2017 19:52:00 0
23 Nisan coşkusu Çerkezköy

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 23 Nisan 2.Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği resmi kurumların düzenlediği etkinlikleri adeta 97’ye katlarken, Ak Parti İlçe yönetiminin resmi törene katılıp şenlikte yer almamaları da dikkatlerden kaçmadı. Diğer yandan, düzenlenen kortejde Belediye Başkanı Vahap Akay’a CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de eşlik ederken şenlik alanına kadar beraber yürüdüler.

 

MUHTEŞEM BİR GÜN GEÇİRDİLER

 

Etkinlikler Cumartesi’den başladı. Kızılpınar Mahallesi Atatürk İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalar saat 12.00’de başladı. Arnavutluk Ensembel Folklorıc Mıqesıa ekibinin gösterisi ile başlayan etkinlikte Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan sihirbazlık gösterileri ile çocukları eğlendirdi. Van Tuşpa Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunları ekibinin muhteşem gösterisinin ardından Garfield Live ‘Altınok Tiyatrosu-Tim Show Center’ müzikali ile çocuklar muhteşem bir gösteri izledi. Maskot Bando gösterisi ile devam eden programda saat 16.30’da da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Fogem Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. İnteraktif sahne etkinlikleri ve çocuk yarışmaları ile devam eden etkinlik TRT Çocuk’ Köstebekgiller Müzikali’ ile sona erdi.

 

PAZAR GÜNÜ İLK TÖREN ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE YAPILDI

 

Çerkezköy’de 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı 97. Yıl kutlamalarında ilk tören Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreninde Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Garnizon Komutanı Albay Engin Candaş,Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve ilçe yönetimi, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin camcı ve ilçe yönetimi, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve İlçe yönetimi, STK yöneticileri, Okul müdürleri öğrenciler ve kalabalık bir halk kitlesi hazır bulundu. Tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha Sonra CHP İlçe Yönetimi ve partililer Atatürk Anıtına çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu. Ardından 23 Nisan Kutlamaları Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi arasında kalan Yarımoğlu ve Rüya Sokak’ta bulunan kapalı Otopark üstünde devam etti.

 

10 BİNDEN FAZLA ÇERKEZKÖYLÜ KATILDI

 

Düzenlenen şenliğe Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ile Enver Bayram, CHP’li Belediye Meclis üyeleri ile 10 bini aşkın katılımcı katıldı. 

 

ALANI HINCA HINÇ DOLDURDULAR

 

Kapalı Pazar alanı önünde oluşturulan bölüme sığmayan vatandaşlar sahne kenarlarından düzenlenen etkinlikleri takip etmeye çalışırken, yediden yetmişe herkes ellerinde Türk ve Atatürk bayrakları ile alanı doldurarak şenlikleri coşkuyla takip ettiler. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından kürsüye davet edilen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, farkındalık yaratmak amacıyla sahneye kucağında down sendromlu olan 18 aylık İnci Su Güler ile gelerek alanı dolduranları selamladı. Akay yaptığı konuşmada, “Yurdumuzun dört bir yanından ve yurtdışından gelen misafirlerimizle bu yıl daha coşkulu bir 23 Nisan yaşıyoruz. Gerek yurt içi gerekse yurtdışından gelerek bu coşkumuza ortak olan misafirlerimiz var” dedi.

 

MİSAFİRLERİ TEK TEK SAYARAK KENDİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Akay konuşmasının devamında ise, 23 Nisan coşkusuna ortak olmak üzere Çerkezköy’e gelen misafirleri tek tek sayarak, “Arnavutluk Dostluk Topluluğu, Kırım Cumhuriyeti Teselli grubu, Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ankara Keçiören Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Gaziantep Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, İzmir’den Border, Mersin Mersina Kültür ve sanat grubu, Van Tuşba Sanat ve Halk oyunları grubu aramızda hepsine sizlerin huzurunda hoş geldiniz diyorum. Bir Türkiye mozaiği olan Çerkezköy bugün, ülkemizin dört bir yanından ve yurtdışından gelen kardeşleri ile buluşarak kaynaşmanın mutluluğunu yaşıyor” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN – Seyit SÜREN – Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10