Çerkezköy Hint kültürü ile tanışıyor

Çerkezköy Kent Konseyi'nin girişimleriyle oluşturulan Hanımeli Sokak'ta Hint kültürünü ilçe halkına tanıtan Jale Altınay, yaptığı dövmelerle adeta göz doldururken, ilçede Hint kültürünü

Çerkezköy 25.04.2017 19:13:00 0
Çerkezköy Hint kültürü ile tanışıyor

HİNT KINASINDAN 10 GÜN KALICI DÖVMELER

 

Hindistan sineması Bollywood'tan esinlenerek Hint kültürüne merak salan Jale Altınay, işi gereği bir takım etkinliklerle yakından ilgilendiği için Hint kültürü etkinliklerini yakında takip ediyor. Çerkezköy Kent Konseyi'nin katkılarıyla oluşturulan Hanımeli Sokak'ta tahsis edilen alanda satış ve pazarlama yapan Altınay, hint kınasını ile birbirinden güzel dövmeler yapıyor. Kadınların bir hayli ilgi duyduğu hint kınası hakkında bilgi veren Aktınay, "10-15 dakika içerisinde işlediğimiz kınamızı uyguladıktan sonra alışılagelmişin dışında yıkamıyoruz, kurumasını bekledikten sonra pul pul dökülüyor. Daha sonra işlenen dövme ortaya çıkıyor. 1 hafta 10 gün gibi bir kalıcılığı var. İsteğe göre her renkten kına mevcut. " dedi.

 

FESTİVAL TADINDA BİR ETKİNLİĞE NE DERSİNİZ?

 

Hindistan'dan ithal edilen kınanın aynı zamanda ''helal'' bandrolü bulunduğunu ifade eden Jale Altınay, hint kınasından dövme işiyle 1 buçuk yıldır yakından ilgilendiğini dile getirdi. Çerkezköy'de Hint kültürünün pek fazla bilinmemesine rağmen genç nesilde merak ve istek gördüğünü ifade eden Altınay, ilçede Bollywood ve Hint kültürünü temsil eden Hint mutfağı, müzik, dans gibi bir takım kültürel aktivitelerin tanıtıldığı, festival havasında etkinlik düzenleyebileceklerini ifade etti. İstanbul Sarıyer'de düzenlenen Hollyfest17 festivalinde ilgi odağı olan Jale Altınay, Çerkezköy'de de vatandaşlar ile Hint kültürünün güzelliklerini birlikte paylaşabileceklerini ortak bir alanda buluşmak istiyor.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10