Trakya'da ilk olarak Çerkezköy'de gerçekleştiriliyor

1 Ocak 2017'den itibaren yapılacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş teftişlerinde söz konusu bu Mesleki Yeterlilik Belgesi isteneceği, Belge zorunluluğu bulunan Mesleklerde belgesiz çalışanlar

Çerkezköy 25.04.2017 19:15:00 0
Trakya

Bu konu ile ilgili Trakya’da ilk olarak Çerkezköy’e gelecek olan Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya, sanayicilere, iş adamlarına, esnaflara ve çalışanlara bilgilendirme sunumu gerçekleştirecek.

 

‘’Katılım önemli, kanun yürürlüğe girdi’’

 

Trakya bölgesinde ilk defa gerçekleşecek organizasyonda, Çetin Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği İnsan Kaynakları Eğitim Danışmanlık Elektronik Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.’nin (CASBEM) destekleriyle gerçekleşecek olan seminerde konuyla ilgili detaylı bilgilendirme Çetin Akademi grubu İnsan Kaynakları Uzmanı Özber Çetin tarafından yapıldı. Çetin; ‘’Trakya Bölgesi’nde ilk defa gerçekleşecek bu organizasyona katılımın yoğun olmasını bekliyoruz. Kanun 1 Ocak 2017 itibari ile yürürlüğe girdi ve bu konuda yeterli bilgilendirme yapacak olan Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya, ilk defa Çerkezköy’de bu sunumu gerçekleştirecek. Bu sunumla birlikte sanayicilerimizin konuyla ilgili sorularına en yetkili isim olarak bilgilendirici cevap vererek açıklamalarda bulunacak. Katılım bu yüzden oldukça önemli’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

‘’Tehlikeli mesleklerde çalışanlar almak zorunda’’

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığının 5544 sayılı kanununda değişiklik yapması ile birlikte ağır tehlikeli meslek kollarında çalışan vatandaşlar bir dizi eğitimden geçerek, Mesleki Yeterlilik Belgesi alması gerekli hale geldiğini dile getiren Özber Çetin; ‘’Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin zorunlu mesleki yeterlilik belgesi alması gerekiyor. Bu yüzden işverenler, sanayiciler, işadamları, esnaflar, çalışanlara yönelik düzenlenen bu seminer Trakya’da ilk olması sebebiyle son derece önemli hale geliyor. MYK tarafından yetkilendirilen ilk ve tek kuruluş olan Çetin Akademi kurumumuz tarafından desteklenen bu seminere katılımın yoğun olmasını bekliyorum’’ dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10