DOLANDIRICILIK DAVASI BASINA KAPALI "DEVLET SIRRI" OLDU

Çerkezköy'de zanlısının Oğuz P. olduğu müteahhit dolandırıcılığı vakası, "Devlet sırrı" gibi basına kapandı. Polis mahkemede mal varlığı olmadığını, güven

Çerkezköy 25.04.2017 19:19:00 0
DOLANDIRICILIK DAVASI BASINA KAPALI

Çerkezköy’de arazilerini kat karşılığı müteahhide veren 20 aile, müteahhit firma tarafından dolandırıldıklarını iddia ederek mahkemeye başvururken, çıktıkları ikinci duruşmada da istediklerini bulamadılar. İlk duruşmaya zorla getirilmesi bulunan Oğuz P, ikinci celseye mahkeme başlamadan avukatıyla birlikte gelirken, duruşmayı takip etmek isteyen basın mensubu Hakim Aykut Gönül’ün ret cevabına karşılık duruşmaya katılamadı. Duruşma için gizlilik kararının olup olmadığı merak edilirken, duruşma 13 Haziran tarihine ertelendi.

 

İPOTEKLİ, TAPULU VE BAŞKASI ÜZERİNE

 

Fevzipaşa Mahallesi’nde kayıtlı bulunan 624 ada 5, 6, 31 ve 33 parseller ile 609 ada 5 ve 8 parselleri daire karşılığı ilçenin önemli müteahhit firmalarından birisine verdiklerini ifade eden daire sakinleri yaptıkları araştırmalar sonucunda aldıkları dairelerin ipotekli ve tapularının da başkalarının üzerine olduğunu öğrendiler. Müteahhit zedeler çalmadık kapı kalmayınca soluğu mahkemede aldılar.

 

Mahkeme çıkışında müteahhit zedeler yaşanılanlara isyan ederken, hakları olan dairelerinin bir an önce kendilerine verilmesini istediklerini ifade ettiler. Öte yandan dünkü duruşmanın tutanağında yer alan bilgilere göre Oğuz P, mahkemede tahliyesini, beraatını istedi. Suçlamaları kabul etmediğini belirtip soruşturma aşamasında da ifade verdiğini kaydeden Polis özetle şunları söyledi:

 

‘’İPOTEK KOYDURMAK ZORUNDA KALDIK’’

 

“Katılanlar ile aramızda kat karşılığı sözleşmesi yaptığım doğrudur. Bu sözleşme gereği ben kendilerine bağımsız bölümlerden daire vermeyi vaat ettim. Ancak inşaat devam ederken işlerim kötü gitti. Bu sebeple işleri devam ettirebilmek için bu daireler üzerine ve çeşitli bankalara ipotek koydurmak zorunda kaldık. Daha sonra bu daireleri yine aramızda yaptığımız anlaşma çerçevesinde ipotekli olarak devrettim. Bu ipoteklerin konulduğu tarihlerde bağımsız bölümler daire vasfını kazanmıştı.

 

‘ÖLÜMLÜ DÜNYA’ DEYİP SENET YAPTIM BEN…

 

Yine tapuda bu daireleri ipotekli olarak alanların bir kısmının fazla para ödediğini bilmekteyim. Ancak durumum düzeldiğinde bu durum tarafımızca düzeltilecektir. Ayrıca ben müştekilerle yaptığım sözleşme gereği, kendileri söz konusu yerleri bana olduğu gibi devretmişlerdir. Benim bu bağımsız bölümler üzerinde her türlü hukuki sözleşme yapma hakkım bulunmaktaydı. Ayrıca ben, ‘Ölümlü dünya’ deyip yine kendilerine 70 bin TL’lik senetler vermiştim ” diye savundu.

 

Çerkezköy adliyesindeki, ikinci celse duruşmaya katılan müteahit zedeler bir taraftan mahkeme hakimine dolandırıldıklarını anlatmaya çalışırlarken bir taraftan da bankanın icra yolu ile sattığı 40 yıllık binalarını boşaltmak zorunda kalışları karşısındaki çaresizliklerine derman arıyorlar.

 

Yaşları 60 ile 80 arasında değişen müttehit zedelerin evlerine bir daha kavuşup kavuşamayacakları merak edilirken bir taraftan da davanın ne zaman nasıl sonuçlanacağı Çerkezköy kamuoyunun gündemindeki tazeliğini koruyor.

 

SANIK AVUKATINA GÖRE KANUNDA YAPTIRIMI YOK

 

Öte yandan Oğuz P’yi savunan Avukatı Önder Erkiş ise müvekkiline isnat edilen eylemin ceza kanununda herhangi bir karşılığı olmadığını belirtip, “Suç değildir” dedi. Erkiş, “Sözleşmeye aykırılık olabilse de ceza kanunu açısından herhangi bir yaptırımın olmadığı kanaatindeyiz. Ayrıca tartışmalar hukukidir. Müştekiler müvekkile güvenerek ve sözleşme ilişkisi içerisinde bu anlaşmaları gerçekleştirmişlerdir. Şayet bir talepleri varsa bunu hukuk mahkemelerinde ileri sürmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10