Uğur Okulları öğrencilerinden özel insanlara ziyaret

Özel Çerkezköy Uğur Okulları öğrencileri, okul yöneticileri ve öğretmenleri eşliğinde toplum hizmeti çalışmaları kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesini ziyaret ederek der

Çerkezköy 26.04.2017 18:54:00 0
Uğur Okulları öğrencilerinden özel insanlara ziyaret

ÖĞRENCİLER İLE PAYLAŞTILAR

 

Ziyarette, toplumda engelli bilincini artırmak ve ileride kötü sonuçlar doğurabilecek kazalarla karşılaşılmasını önlemek amacıyla öğrencilere dernek üyeleri tarafından sunum yapıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek üyeleri, öğrencilere başlarına gelen kazaları anlatarak, engelli olmalarına neden olan olayları öğrenciler ile paylaştılar. Dernek Başkanı Çetinkaya, engellilerin toplumun bir parçası olduğunu, bu sebeple diğer insanlara nasıl davranılıyorsa engellilere de aynı şekilde davranılması gerektiğini kaydetti.

 

“TOPLUMSAL SORUMLULUĞUMUZDUR”

 

Özel Çerkezköy Uğur Okulları yöneticileri, ‘’ Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve hayatlarını kolaylaştırıcı önlemler almak insanlık görevimizdir ve aynı zamanda toplumsal sorumluluğumuzdur. Engelli olmak hiçbir zaman bir kusur olarak görülmemelidir. Hepimiz birer engelli adayı olabiliriz, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmalı ve gereken desteği sağlayarak her zaman yanlarında olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. ‘’ diye açıklamada bulundular.

 

Öğrenciler ve öğretmenler, gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı Çerkezköy Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya ve dernek üyelerine teşekkür ettiklerini belirterek, katıldıkları sunumun kendi hayatları için bir kazanım olduğunu dile getirdiler.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10