Çerkezköy Belediyesi Zabıtası ekipleri dilencilere göz açtırmıyor

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte son günlerde Çerkezköy'de dilencilerin artması Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Son günlerde dilencilere karşı

Çerkezköy 26.04.2017 19:00:00 0
Çerkezköy Belediyesi Zabıtası ekipleri dilencilere göz açtırmıyor

DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRILMIYOR           

 

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şehir genelinde yaptıkları uygulamalar ile dilencilere göz açtırmıyor. Zabıta ekipleri kanun dışı bir şekilde dilenerek halkın vicdani duygularını sömüren fırsatçıların önüne set oluyor.  Yetkililer; “Özellikle ilçenin en yoğun caddeleri ile halk pazarı kurulduğu Perşembe ve Pazar günleri sayıları oldukça artan dilencilere fırsat vermiyoruz. Zabıta ekiplerimiz son birkaç gün içinde hemen hemen her gün 4-5 dilenciyi yakalayarak gerekli yasal işlemi yapıyor. Zabıta ekiplerimiz ilçe genelinde dilencilere göz açtırmıyor ve bu yöndeki çalışmalarını da kararlı bir şekilde sürdürüyor’’ dedi.

 

VATANDAŞLARINDA DUYARLI OLMASI İSTENDİ

 

Yetkililer; “Dilenciler genellikle insanların kalabalık olduğu cadde, cami ve Pazar önlerini mesken tutuyor. Bazıları da dükkân dükkân gezerek esnafları rahatsız ederek para istiyor. Bu duygu sömürücülerine karşı mücadelemiz aralıksız olarak devam edecek. Bu konuda vatandaşlarımızın da duygu sömürücülerine karşı duyarlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Yetkililer, Yakalanan dilencilere idari yaptırım cezası uyguladıklarını ve üzerlerinden çıkan paraları da kamuya aktarıldığını belirttiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10