Görme Engelliler için büyük çile son bulsun

Çerkezköy'de görme engelliler, beş yıl önce yaya kaldırımlarının büyük bir bölümünün bozulması nedeniyle büyük zorluk yaşıyor. Görme engelli vatandaşlar yön bulmakta güç

Çerkezköy 30.04.2017 20:33:00 0
Görme Engelliler için büyük çile son bulsun

SARI ÇİZGİLİ YOLUN YENİLENMESİ İSTENİYOR

 

Görme engelli vatandaşlar için ana caddelerdeki yaya kaldırımlarının bir bölümüne yapılan sarı çizgili görme engelli yürüyüş yolunun daha öncede bozulduğunu belirten görme engelli vatandaşlar, Bozulan kısımları bir süre önce belediyenin yenileme çalışması yaptığını ancak daha sonra bu yürüyüş yolu yakınlarında yapılan çalışmalar nedeniyle yeniden bozulduğunu belirttiler. Bu durumun kendileri için büyük zorluk yaşattığını dile getiren vatandaşlar, uzun süredir engelli yolunun bozuk ve atıl halde olduğunu, bu nedenle bir an önce yapılmasını beklediklerini söylediler.

 

ENGELLİLERİN YÖN BULMALARINI SAĞLIYOR

 

Görme engelliler için yaya kaldırımlarında yapılan sarı çizgili kaldırımların bozulması nedeniyle güçlük çektiklerini belirten görme engelli vatandaşlar :” Belediye Başkanımızdan bizlerin yön bulması için yapılan sarı kaldırımların acilen onarılmasını ve bozuk yerlerin yapılmasını istiyoruz. Bu sarı çizgili yaya kaldırımları biz görme engelli vatandaşlar için yapılan yerler. Ama nedense bu sarı kaldırımların üzerine seyyarların tezgâh açması da bizleri engelliyor. Bu sarı kaldırımların bizlere yön bulmada  kılavuzluk yaptırıyor ve rahatça kendi başımıza yanımızda kılavuz olmadan hiç kimseye muhtaç olmadan yada hiçbir kişiden destek ve yardım almadan rahatça yürüyebiliyor, dolaşabiliyoruz. Bu sayede kendi ihtiyaçlarımızı da rahatça karşılayabiliyoruz“ dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10