Bu yolun sahibi kim?

Uzun yıllardır mülki idarenin ve belediyenin herhangi bir tasarrufu  bulunmadığı Kuşbahçe yolu adeta dökülüyor. Yıllar önce asfalt dökülen yolda, araçlar geçmekte zorlanırken, zaman zaman çeşi

Çerkezköy 1.05.2017 20:12:00 0
Bu yolun sahibi kim?

DEVLETİN BİR TASARRUFU BULUNMUYOR

 

Çerkezköy Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl düzenlediği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın da katıldığı bisiklet konvoyunda Kuşbahçe mevkiine ulaşmak için geçilen yarım yamalak asfalt yol, yıllardır olduğu gibi yine görmezden gelindi.

 

ARACINI BIRAKIP GİTTİ

 

Önceki gün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği uçurtma şenliği ve geçtiğimiz yıl Çerkezköy Belediyesi'nin motokros şenlikleri kapsamında kullanılan ve birçok vatandaşın zaman geçirmek için tercih ettiği Kuşbahçe’nin yolu yıllardır görmezden geliniyor. Hatırlanacağı üzere, önceki gün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği uçurtma şenliğinde alana gelmek isteyen bir davetlinin aracı bozuk olan yolda çukura saplanmış, çevredekilerin yardımıyla araç çukurdan çıkartılmıştı.

 

ADETA KÖSTEBEK YUVASINI ANDIRIYOR

 

Teknik olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ya da Çerkezköy Belediyesi'nin kontrol alanında bulunmayan ve imar dışı alan olarak belirlenen yolun, yetkili mercilerce sahiplenilmiyor olması yolun geldiği noktada, madalyonun diğer yüzünü tarif ediyor. Uzun yıllar önce asfaltlama çalışması yapılan yol, bugün adeta virane haliyle köstebek yuvasını andırıyor. Yoldan geçen araçlar zikzak çizerek, çukurlara girmeden geçmek için yoğun çaba harcarken, 40-50 santimetrelik çukurlar göze çarpıyor.

 

DEVLETİN YOL İÇİN BİR TASARRUFU BULUNMUYOR

 

Çevre yolu alanı yaklaşık 15 yıl önce yapıldıktan sonra yol vasfını yitiren yolda, Çerkezköy ya da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından herhangi bir tasarruf gözetilmezken, Kuşbahçe yolu orman yolu olarak vasıflandırılmış durumda. Kuşbahçe'de TESKİ'nin su kuyuları bulunduğundan dolayı zaman zaman yolun kendi alanlarına kalan kısmında bakım onarım çalışmaları yaptığı bilinirken, etkinliklere ev sahipliği yapan ve faal olarak kullanılan yolda devlet yetkililerinin herhangi bir tasarrufta bulunmaması tepki çekiyor.  

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10