Çerkezköy'ün 'Hıdırellez' coşkusu

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Hıdırellez Şenliği Kapalı Otopark üzerinde yapılırken, şenliğe katılan yüzlerce vatandaş gönüllerince eğlenerek dileklerini tuttular.

Çerkezköy 7.05.2017 20:23:00 0
Çerkezköy

Şenlikte sahne alan Suzan Kardeş, Rumeli, Balkan ve Güney Doğu Anadolu türküleriyle alana gelen yüzlerce vatandaşı coştururken, Belediye Başkanı Vahap Akay’a da övgüler yağdırdı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Çerkezköy Belediyesi Hıdırellez Şenliği, Kapalı Otopark üzerindeki alanda yapıldı. Dün saat 15.30’da başlayan şenlikte sahne alan sevilen sanatçılar Osman Ağa, Emrah Meloğlu ve Suzan Kardeş, alanı dolduran Çerkezköylülere unutamayacakları bir gün yaşattılar.

 

ŞENLİĞİ TRT SPİKERİ AYSUN ŞAHİN MUTLU SUNDU

 

Şenlikler kapsamında vatandaşlara yüzlerce taç dağıtılırken, programı da TRT seslendirme sanatçısı Aysun Şahin Mutlu sundu. Düzenlenen Hıdırellez şenliğinde sahneye gelen ilk isim Osman Ağa oldu. Osman Ağa seslendirdiği parçalarla alanı dolduranları coştururken, sahneye gelen bir diğer isim ise müzik piyasalarına hızlı bir giriş yapan Emrah Meloğlu oldu. Kapalı Otopark üzerine dolduran yüzlerce vatandaşlar Meloğlu’nun seslendirdiği şarkılara eşlik etmeyi ihmal etmezken, ortaya renkli ve güzel görüntüler çıktı.

 

‘’ATEŞİ HEP BERABER YAKIYORUZ’’

 

Emrah Meloğlu’nun ardından sahneye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yaptığı konuşmada, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Hıdırellez Şenliklerimize hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu yıl baharın müjdeci, ülkemizin eşsiz coğrafyasında baharı müjdeleyen Hıdırellez coşkusunu Çerkezköylü hemşerilerimiz ile beraber kutluyor olmanın hep beraber mutluluğunu yaşıyoruz. Romanlar Dernek Başkanımız böyle bir teklif ile bize gelince, ‘Bu coşkuyu beraber yaşayalım’ deyince 2017 yılının Hıdırellez coşkusunu bütün hemşerilerimiz ile beraber, birlik ve beraberlik içerisinde bu alanda buluşuyor olmanın, beraber kutluyor olmanın, Hıdırellez Ateşi’ni hep beraber yakıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

‘’BU BİRLİKTELİK İLE ÇERKEZKÖY İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

 

Başkan Akay konuşmasının sonunda ise, “Hıdırellez coşkusu, 2017 baharı ülkemize, ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine inşallah vesile olur. Hıdırellez coşkusu inşallah Çerkezköyümüzün geleceğine katkı sağlar. Biz hep beraber bugünden itibaren baharı karşılıyoruz. Bugünden itibaren Çerkezköy’de baharı hep beraber yaşıyoruz. Bu duygularla, bu birliktelik ile Çerkezköy için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Ben bir kere Hıdırellez coşkusunu, birliğini, beraberliğini yaşatan, burada toplanan tüm hemşerilerime, kalbi burada olan tüm hemşerilerime, ‘Sevdamız Çerkezköy’ diyen tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

HEP BİR AĞIZDAN İZMİR MARŞINI SÖYLEDİLER

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından sahneye Suzan Kardeş geldi. Sahneden Belediye Başkanı Vahap Akay’a övgüler yağdıran Kardeş, “genç ve dinamik olduğu kadar yakışıklı bir Belediye Başkanına sahipsiniz. Yaptığı hizmetlerle büyük takdir topluyor. Kendisinin kıymetini bilin” ifadelerini kullandı. Kardeş yaptığı kısa konuşmanın ardından bir Rumelili olarak bu parçayı seslendirmemiz gerekir diyerek, ‘İzmir Marşını’ seslendirdi. Suzan Kardeş’e alanı dolduran yüzlerce vatandaşta eşlik etti. Ardından Suzan Kardeş’e çiçek takdim edildi.

 

DİLEK TUTARAK ATEŞİN ÜZERİNDEN ATLADILAR

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Hıdırellez Şenliği’nde Hıdırellez Ateşi’ni Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Müzisyenler ve Romanlar Dernek Başkanı Okan Sevgi ile Suzan Kardeş yakarken, şenliğe katılanlar ateş etrafında dans ederek, dilek tuttuktan sonra ateşin üzerinden atladılar. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10