'İnsan onuruna yaraşan bir yaşam sunulmalı'

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan engelliler haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "Engelli vatandaşlarımıza insan onuruna yaraşan bir yaşam sunulmu

Tekirdağ 9.05.2017 21:34:00 0

HÜKÜMETLERE GÖREV OLARAK VERDİ

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Engelli vatandaşlarımızın eğitim ve istihdam başta olmak üzere pek çok sorunları var. Bu sorunların görmezden gelinmesi nedeniyle engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılması güçleşiyor. Birleşmiş Milletler, Engelli Hakları sözleşmesinin engelli vatandaşları topluma tam katılmaya teşvik etmeyi ve engellilerin de topluma ait oldukları hissine sahip olmalarını sağlamayı Hükümetlere görev olarak verdi. Anayasamızın 10’uncu ve 61’inci maddelerinde engelli vatandaşlarımızın haklarının gözetilmesi ve engellilerin korunmasına ilişkin hükümler bulunuyor ancak bunlar yerine getirilmiyor” diye konuştu.

 

YARDIMA MUHTAÇ OLMAYACAK DURUMA GETİRİLMELERİ GEREKİYOR

 

Günümüz Dünyasında bir ülkenin gelişmişliğinin engelli vatandaşlar gibi dezavantajlı gruplara yaklaşımıyla ölçüldüğünü sözlerine ekleyen Milletvekili Yüceer, “Engelli vatandaşlarınızı belli bir oranda kamuda istihdam etmeniz gerekirken, onları yok sayıp yalnızca destek aylığı bağlamakla yetiniliyorsa, o ülkede devlet üzerine düşeni yapmıyor demektir. Sosyal yardımların ve engelli vatandaşlarımızın ailelerine sağlanan maddi destek önemli, ancak tek başına yeterli sayılamaz. Engelli vatandaşlarımızı, engelsiz insanlar gibi yaşatmak için önlem alınması gerekiyor. Önemli olan engelli vatandaşlarımızın ‘yardıma muhtaç’ olmayacak duruma getirilmesidir” ifadelerine yer verdi.

 

HAFTANIN AMACINA ULAŞMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Candan Yüceer açıklamalarının sonunda ise, “Engellilerin Yaşadıkları sorunların sadece engellilerin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Engellilerin normal ve insan onuruna yakışan bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın artırılmasıyla mümkün olur. Farkındalık yaratılması açısından oldukça önemli olan bu haftanın amacına ulaşmasını diliyor, Engelliler Haftası vesilesiyle bütün bu olumsuzluklara rağmen zor şartlar altında hayata sıkı sıkıya sarılan, yaşama sevincini bir an bile kaybetmeyen tüm engelli yurttaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10