SAMSUNLULAR KAHVALTIDA BULUŞTU

Trakya'da faaliyet gösteren Samsunlu Hemşeri Dernekleri, kahvaltıda bir araya gelerek bir federasyon altında birleşme kararı aldılar.

Kapaklı 9.05.2017 21:37:00 0
SAMSUNLULAR KAHVALTIDA BULUŞTU

Kahvaltı programında konuşan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş konuşmasında, Türkiye’de ilk örgütlenmeyi Samsunlu Derneklerin yaptığını söyledi. Trakya’da Samsun Federasyonu’nun kurulacağına olan inancının tam olduğunu söyleyen Gümüş, “İnşallah Trakya’da kurulacak Samsun Federasyonuyla Trakya’yı kültürel manada yeniden fethedeceğiz.” dedi.

 

DERNEKLER TAM KADRO KATILDI

 

Pazar günü saat 09:30’da Hawthorn Suites By Wyndham’da düzenlenen kahvaltı programına Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, SAMKON Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Acar, İlyas Uysal, Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Önder, Saray Samsunlular Derneği Başkanı Ali Cin, Ergene Samsunlular Derneği Başkanı Şükrü Kırıkçı, Kapaklı Vezirköprülüler Derneği Başkanı Adem Çil, Kapaklı Havzalılar Derneği Başkanı Zalif Çavdar, Kapaklı Alaçamlılar Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Bozkurt, Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği Başkanı Dursun Yıldız, Vize Samsunlular Derneği Başkanı Hüseyin Başar, SATİVES Derneği Başkanı Erol Buz ve Derneklerin Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

“BUGÜNE KADAR NE SÖYLEDİYSEK YAPTIK”

 

Sözlerine kahvaltı programını düzenleyenlere teşekkür ederek başlayan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş ise 90’lı yıllarda Türkiye’de ilk hemşeri birliğini kuranlar Samsunlulardır dedi. Gümüş, “Tabi ki bu oluşumla kolay oluşmadı. Birçok zorluğun yanı sıra çok güzel hatıralar ve dostluklarla bugünlere kadar geldik. SAMKON 11 Federasyonla temsil edilmekte. Yapı büyüyor, yapıyı tek merkezden idare etmek oldukça zor. Çünkü kitle hareketlerini menzile götüren en önemli şey kuvvetli teşkilat yapısı ve hiyerarşik yapıdır. Buna uygun vaziyette de Trakya’da sizlerle beraber Samsun Hemşeri hareketine bir federasyon daha kazandıracağız.  Bunun için ne lazım? İnanmak lazım, Yetişmiş kadrolar, deneyim ve tecrübe lazım. Bunlarda sizlerde ziyadesiyle var. 15 yılın üzerinde cemiyet hayatı içerisinde olan arkadaşlarımız var. Bu da Trakya Samsunluları açısından son derece avantajlı bir durum, Bunların yanında tabi ki finans da lazım. Trakya Samsun iş dünyasında bununda üstesinden kalkabilecek finansman yapınızın olduğunu görüyorum. Trakya’da kurulacak Samsun federasyonumuz hayırlı uğurlu olsun. Bu yapılanma ile alakalı SAMKON Genel başkanı olarak maddi ve manevi ne gerekirse sizlerin yanınızda olacağız. Bugüne kadar ne söylediysek yaptık. Bu gün burada da Trakya’da Federasyon kuracağız dedik. İnşallah bir sonraki ziyaretim de de sizleri federasyon merkezinde ziyaret etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 “SAMSUNLULAR HAK ETTİĞİ YERE GELECEK”

 

Kahvaltı programına katılanlara ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Kapaklı Vezirköprülüler Derneği Başkanı Adem Çil ise, “Birlik ve beraberliğimizi artırmak adına gerçekten böyle bir toplantıya ihtiyaç vardı. Bu toplantıyı düşünenlere, faaliyete geçirenlere, düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra hem Kapaklı Vezirköprülüler Derneği hem de şahsım adına bölgede Samsunluların birlik ve beraberliği için, burada büyük bir güç haline gelebilmemiz için tüm gücümüzle çalışacağımıza üyelerimiz ve yönetim kurulu adına söz veriyorum. İnşallah Samsunlular bundan sonra Trakya’da hak ettiği yere gelecek.” Diye konuştu. Diğer Dernek Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin de programda söz almasıyla devam eden kahvaltı programı, hep birlikte günü anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10