Esnaflarda 'Anneler Günü' beklentisi

14 Mayıs Anneler Gününe sayılı günler kalmasına rağmen Çerkezköylü esnaflar henüz anneler günü hediyesi için gelenlerin sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirttiler.

Çerkezköy 10.05.2017 20:46:00 0
Esnaflarda

SON İKİ GÜN İÇİNDE TALEPLERİN OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

 

Giyimcisinden, Kuyumcusuna kadar tüm Çerkezköylü esnaflar 14 Mayıs Anneler Günü’ne sayılı günler kalmasına rağmen henüz annesine, eşine hediyelik alanın pek olmadığını alanların sayısının da yok denecek kadar çok az olduğunu belirttiler. Turkuaz Kuyumculuk İşyeri Müşteri Temsilcisi Uğur Akça; “Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda Anneler günü alışverişleri Anneler Günü’ne son iki gün kala olacağını düşünüyoruz’’ dedi. Önceki yıllarda Anneler Günü’ne bir hafta kala vatandaşların annelerine ve eşlerine hediyelik almaya başladığını belirten Akça, son birkaç yıldır vatandaşların alım gücü düşmüş olmasından artık çoğu kişi ne annesine ne de eşine hediyelik alamıyor. Ama yinede beklenti içindeyiz dedi.

 

BEKLİYORUZ

 

Aşkın Saat ve Gözlük mağazası İşyeri Sahibi Aşkın Avşar’da; “Özellikle son iki yıldır Anneler günü alışverişleri beklentimiz doğrultusunda olmasa da son iki gün içinde oluyor. Özellikle annesine ya da eşine hediye alacaklar bütçelerine göre saat ve kolyeleri tercih ediyor. Henüz Anneler Günü için siftahımız yok, bekliyoruz. Olursa Cuma ve Cumartesi günü olur” dedi.

 

‘’EN CAZİP HEDİYE TEKTAŞ YÜKSÜK’’

 

Çerkezköy Kuyumculuk Sahibi Saim Turlin ise; “Son günlerde altın fiyatlarının düşüş göstermesi bir bakıma Anneler Günü’nde annesine yada eşine hediyelik alacaklar için bir kazançtır. Şu anda Anneler Günü’nün en cazip hediyesi 300 Tl’den başlayan fiyatlarla tek taş yüksüktür. Tabiki her vatandaşın annesine tek taş yüksük alacak gücü yok. Anneler günü alışverişlerinde beklentimiz son iki gün içinde olacağıdır ”diye konuştu.

 

ANNELER HER ZAMAN HATIRLANMALI

 

Beyaz eşya, giyim ve çiçekçilerde Anneler Günü beklentisi içinde olduklarını belirttiler. Beyaz eşya satan mağazalar ve giyim üzerine satış yapan mağazalarda da Anneler gününe özel indirim uyguladıklarını ve fiyatların anneler gününe özel olduğunu ve her bütçeye göre her kesim insan için annesine ve eşine alabileceği hediyeliklerin bulunduğunu belirttiler. Çiçekçilerde her zaman olduğu gibi anneler günün en önemli hediyelerinden gül, karanfil ve buna benzer çiçekler olduğunu söyledi. Şu anda henüz anneler günü için hediye alanın bulunmadığını son beklentilerinin son gün olduğu yönünde görüşlerini bildirdiler. Ayni zamanda annelerin yalnız anneler gününde değil, yılın her günü hatırlanması gereken kutsal varlıklar olduğunu da dile getirdiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10