Güzel insanların özel günü

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de çeşitli etkinlikler kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında TSD Çerkezköy Şubesi üyeleri, Pera Pastanesi'nin önün

Çerkezköy 10.05.2017 20:55:00 0
Güzel insanların özel günü

KATILIM YOĞUN OLDU

 

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlamaları dün yapılan etkinliklerle başladı. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler. Saat 12.30’da başlayan etkinliğe Çerkezköy Belediyesi Başkan Vekili Necmettin Çınarı, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, Çerkezköy Uğur Okulları Müdürü Kadir Reis Zenginal, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Recep Çalışkan, Hayırsever Serkan Karagöz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy temsilciliği üyeleri ile engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.

 

HAYATA BAĞLAMA KONUSUNDA AKTİFİZ

 

Pera Pastanesi kavşağından başlayan kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanında son bulurken, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile dernek üyeleri Atatürk anıtına çelenk sundular. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Çetinkaya, “TSD Çerkezköy şubesi olarak 11 yıldan beri Çerkezköy’de hizmet ediyoruz. Gerek kaymakamlığın gerek belediyenin bütün yükünü engelliler konusunda almış durumdayız. Dernek olarak engellilerimizi hem sosyal anlamda hem de hayata bağlama konusunda aktifiz. Bizi destekleyen bütün kurum ve kuluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ULAŞIMA LÜTFEN BİRAZ DAHA ÖNEM VERİN

 

Ulaşım konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Çetinkaya, “En büyük sorunumuz ve kendi adıma utanıyorum. Çerkezköy’de çözemediğimiz konu ve mücadele ettikçe yolda kaldık. Hala engelliler olarak Çerkezköy’de ücretsiz ulaşım hakkına sahip değiliz. İnşallah çalışmalara hız verilir. Özellikle tekerlekli sandalyede ki arkadaşlarım gün geldi ağlayarak evlerine geri döndü. En büyük sorunumuz bu. Binamızı yaşatmaya çalışırken bu isteği kendi adıma istemiyorum engelli arkadaşlarım adına istiyorum. Ulaşıma lütfen biraz daha önem verin. Durdurun arabaları neden almıyorsunuz diye sorun. Çok mağduruz. Bizleri bu özel günümüzde yalnız bırakmaya ve kutlama mesajı gönderen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10