TEK YOL KURALLARA UYMAK

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As Trafik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada trafik kurallarına uyulması gerektiğine dikkat çekti. Başkan As, â€?

Çerkezköy 11.05.2017 21:04:00 0
TEK YOL KURALLARA UYMAK

TAŞIT SAYISININ HIZLA ARTMASIYLA TRAFİK SORUNUDA ARTIYOR

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, ülke genelinde araç sayısının hızla artmasıyla birlikte trafik sorununda her geçen gün arttığına dikkat çekerek; “Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de devamlı bir şekilde hızla artan taşıt sayısıyla birlikte trafik sorunu giderek artıyor. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Trafik canavarı ile mücadele etmenin tek yolu trafik kurallarına uymaktır. Bilgisiz ve kural tanımayan insanlar trafik kurallarına uymayarak ölen insan sayısının artmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle trafik kurallarına araç sürücüleri olmak üzere yayalarında mutlaka uyması gerekmektedir. Kazaların önüne geçilmesi için tek yol trafik kurallarına uymaktır” dedi.

 

TRAFİK KONUSUNDA BİLİNÇLİ BİR TOPLUM OLUŞTURMALIYIZ

 

As; “Trafik Haftası, trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Bu nedenle halkımızı trafik konusunda daha bilinçli bir toplum haline getirmek için her kesim üzerine düşeni yapmalıdır. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak biz, bu konuda üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Bizim üzerimize düşen çok zor şartlarda olsa trafik kurallarına gerek araç sürücülerinin ve gerekse yayaların uymasını sağlamaktır. Her zaman trafik kurallarına uyduğumuzda trafik kazalarının da önüne geçmiş oluruz” ifadelerini kullandı. Mustafa As, kazaların çoğunun trafik kurallarına uyulmamasından kaynaklandığını da belirterek; “Günümüzde meydana gelen kazaların çoğu trafik kurallarına uymamaktan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle trafik haftasında insanlarımızı bilinçlendirmek için toplumda ve okullarımızda, bu konunun önemine dikkat çekmektir. Özellikle araç şoför esnafımızın trafik kuralarına mutlak surette uymalarını istiyorum. Bu yıl  6-14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolları Trafik Haftası’nın ülkemize  ve ilçemize hayırlı olmasını diliyor, şoför esnafımıza, özel otomobil sürücülerine, milletimize kazasız, güvenli ve huzur ortamın içinde yolculuk yapmalarını ve kazasız nice yıllar temenni ediyorum” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10