UMARIM 2019'DA TÜRKİYE RAHAT BİR NEFES ALACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eğitim-İş Tekirdağ Şubesi'nin 5'inci olağan genel kurul toplantısına katıldı.

Tekirdağ 15.05.2017 20:30:00 0
UMARIM 2019

Toplantıda Başkan Albayrak'ın yanı sıra, Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu, Eğitim-İş Şube Başkanı Hüseyin Eren ve sendika üyeleri de yer aldı. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi odasında yapılan olağan genel kurul saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunulması ile başlandı.

 

HAYIR GRUBU TÜRKİYE’Yİ DEMOKRATİK OLARAK GÜZEL BİR YERE ÇIKARACAK

 

Toplantıda, Eğitim-İş üyelerinin konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Başkan Albayrak, konuşmasında Eğitim-İş çalışmalarından çok memnun olduklarını belirtti. Albayrak, "Eğitim-İş Tekirdağ Şubesi ve Eğitim İş'in bütün üyeleri sistem olarak, çalışma olarak ve fikir olarak her zaman bizim gönlümüzü kazanmışlardır ve Tekirdağ'ın devrimci yapılanmasında önemli bir yerleri olmuştur. Benim üzüldüğüm taraf Tekirdağ'daki referandum çalışmalarında 18 madde olan referandumda ne yazık ki burada evet diyen grup bu 18 maddeyi hiç anlatmadı. 19'uncu maddeye Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ı koydu. 20'inci maddeye Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı koydu. Yok, orası bozuldu burası bozuldu diyerek bir propaganda yaptılar. Bizlerde hayır tarafı olarak, gururla 18 madde şeklinde neden `hayır' dediğimizi anlattık. Yerel yönetimleri Tekirdağ'daki referandumda güven oylamasına soktular. Sonuç meydanda ancak biz bunu güven oylaması diye kabul etmiyoruz. Türkiye'de Hayır çıkması gerekiyordu. Ama bu seçimde neler olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bunu tartışmanın bir anlamı yok. Tekirdağ başta olmak üzere Trakya kendini gerçek manada ortaya koydu. Sonuçlar meydanda biz bu sonuçları gururla izliyoruz. Umarım 2019'da da Türkiye daha rahat bir nefes alacak. Hayır, gurubunun Türkiye'yi demokratik olarak sistem olarak güzel bir yere çıkaracağı inancındayız" ifadesini kullandı.

 

"BİZİM EBEDİ ÖNDERİMİZ ATATÜRK'TÜR"

 

Başkan Albayrak, Atatürk'ün hakkında yapılan söylemler hakkında, "Tekirdağ her sene artan nüfusuyla 5 bin dersliğe ihtiyacı olan bir ilimiz. Biz büyükşehir belediyesi olduğumuz zaman il yaptığımız uygulama 11 ilçeye 11 ilköğretim okulu yapmak. Bunlardan 8 tanesini teslim ettik. 9'uncuyu Allah nasip ederse Çarşamba günüde Şarköy'e teslim edeceğiz. Biz burada bir şeye daha dikkat ettik. Bu okulların isimlerinin Atatürk ve Cumhuriyet olmasını istedik. Kapaklı yapılan okulumuzun ismini de İsmet İnönü koyduk. Geldiğimiz noktayı çok iyi ibretle izliyoruz. Televizyonlarda Atatürk'ün şahsına ve manevi annesine karşı yapılan söylemleri hayretle izledim. Şunu tekrar söylemek istiyorum Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin kalbidir. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim bir öndere ihtiyacımız yok. Bizim ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi. Başkan Albayrak yeni seçilecek başkan ve yönetim kuruluna başarılar diledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10