Öztrak: "Suriyeli işsizlere çözüm bulduk, kendimize bulamadık"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TÜİK tarafından açıklanan Şubat dönemi işsizlik rakamlarını yazılı bir açıklamayla değerlendirdi.

Tekirdağ 16.05.2017 18:53:00 0
Öztrak:

“6.4 MİLYONA ULAŞTI”

 

Cumhuriyet Halk Partili Faik Öztrak, iş bulma ümidini yitirenlerle birlikte Türkiye’de işsiz sayısının 6,4 milyona ulaştığına dikkat çekerek, “Ülkede işsizlik alarm verirken Adalet ve Kalkınma Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin’de basın mensuplarına ‘Suriyelileri vatandaş yapıp iş vermekten’ söz etmesi milletle dalga geçmektir” değerlendirmesinde bulundu. 

 

“GENÇLERİMİZ İŞSİZ”

 

Öztrak “  Bu yılın ilk üç ayına ait işsizlik rakamları başkanlık rejimi hevesinin millete faturasının her geçen gün biraz daha ağırlaştığını ortaya koyuyor. Yılın ilk üç ayına ait rakamları gösteren Şubat dönemi işsizlik verilerine göre işsiz yurttaşlarımızın resmi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre, 676 bin kişi artarak 3,9 milyona çıktı. İşsizlik oranı da bu dönemde 1,7 puan artarak yüzde 12,6’ya ulaştı. Çalışmak isteyen ancak iş bulmaktan umudunu kestiği için iş aramaktan vazgeçenlerle beraber gerçek işsiz sayısı ise Şubat’ta 6,4 milyon oldu. Gençlik haftasını idrak ettiğimiz günlerde açıklanan genç işsizliğine ilişkin rakamlar ise oldukça ürkütücü görünüyor. Geçen yılın aynı ayına göre 250 bin kişi artan genç işsizlerin sayısı Şubat’ta 1,1 milyonun üzerinde seyrediyor. Genç işsizlik oranı ise geçen yıla göre 4,7 puan artarak Şubat ayında yüzde 23,3 oldu” açıklamasında bulundu.

 

“SURİYELİ ÜNİVERSİTELİ MEZUNLAR İÇİN KAFA YORUYOR”

 

İşsizliğin alarm verdiğini kaydeden Öztrak “ Rakamlar, bütçeden gerçekleştirilen olağanüstü harcamaların, istihdam ve yatırım teşviklerinin işsizlik üzerindeki etkisinin oldukça sınırlı kaldığını gösteriyor. Nitekim sanayide istihdam son aydır kesintisiz gerilemeye devam ediyor. İşsizlik alarm verirken Adalet ve Kalkınma Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’de basın mensuplarına “Suriyelileri vatandaş yapıp iş vermekten” söz ederek adeta milletle dalga geçiyor. Sadece son bir yılda üniversite mezunu işsizlerimizin sayısı 252 bin kişi artarak 921 bine çıkmışken, partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriyeli üniversite mezunları için kafa yoruyor. Zaten eşit ve adil şartlarda gerçekleştirilmeyen halk oylamasında bir de tam kanunsuzlukla milletin ekseriyetinin verdiği Hayır oyunu Evet’e çevirenlerin, bu millete daha çok ağır bedeller ödeteceği anlaşılıyor” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10