SONSUZLUK MEŞALESİNİ SÖNDÜRTMEYECEĞİZ

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü yaptığı yazılı açıklamada, bağımsızlık ruhunun 19 Mayıs'ta yaktığı ateşin bugün de sönmeden tüm Anado

Tekirdağ 17.05.2017 19:06:00 0
SONSUZLUK MEŞALESİNİ SÖNDÜRTMEYECEĞİZ

ÖRNEK VE UMUT KAYNAĞI

 

CHP’li Köprülü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı yazılı açıklamada, tarihin en köklü milletinin esir edilemeyeceğini tüm dünyaya gösterildiği Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin, bugün bile bağımsızlığını yitirmiş toplumlar için bir örnek ve umut kaynağı olduğunu vurguladı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya bağımsızlık, ya ölüm” diyerek bandırma vapuruna bindiğini ve her şeyi göze alarak yola çıktığını hatırlatan Köprülü, “bugün özgür bir şeklide yaşadığımız yurdumuzun bu ilke ve ruhla kurtulduğunu” ifade etti.

 

BANDIRMA VAPURU YOLCULUĞUNA DEVAM EDİYOR

 

Büyük Atatürk’ü anlayan ve ideallerini yaşatmaya kararlı Türk Gençliği’nin, atasının 19 Mayıs’ta çıktığı büyük mücadelede ilk gün çizdiği hedeften milim sapmadan yürüğünü söyleyen Köprülü, “ O gün Bandırma Vapuru’na sadece Mustafa Kemal’le birlikte silah arkadaşları binmedi. Ona inanan bir millet de ruhu ile o vapurdaydı. Türk Gençliği de o ruhu ilk gün ki gibi taşımaktadır” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, “bütün ümidim gençliktedir” sözünün bugün için çok daha anlam kazandığını belirten Köprülü, ulus devletin yıkılmaya çalışıldığı, gerici ve bölücü terörün saldırılarını sürdürdüğü bu ortamda, bütün gençleri 19 Mayıs’ta, Atatürk’ün ‘Gençliğe Hitabe’sini bir kez daha okumasını ve anlaması gerektiğini kaydetti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10