Umudunu Cumhurbaşkanına bağladı

Fevzipaşa Mahallesi'nde ikamet eden Mümin Kundakçı adlı vatandaş, Lenf Kanseri (Lenfoma) olan 21 yaşında ki kızı Rabia Kundakçı için devlet büyüklerinden yardım bekliyor.

Çerkezköy 17.05.2017 19:17:00 0
Umudunu Cumhurbaşkanına bağladı

8 yıldır kanser hastası olan kızı için bugüne kadar ellerinden geleni yaparak elde avuçta ne varsa sattıklarını belirten baba Kundakçı, “SGK’nın karşılamadığı ‘Opdivo’ isimli ilacın kürü 12 bin TL ve kızım bu ilacı 15 günde bir 12 kere kullanması gerekiyor. İlk ilacını Çerkezköy Kaymakamlığı karşıladı. İkinci için de bir aydır Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan onay bekliyoruz. İlacı gecikmeli kullandığı için tedavinin de hiçbir  anlamı kalmıyor. Tek çare bu ilaç” dedi.

 

İLACI SGK KARŞILAMIYOR

 

Lenf Kanseri olan 21 yaşındaki kızı için destek beklediğini belirten baba Mümin Kundakçı gazetemize yaptığı açıklamada, “Kızım 8 yıldır kanser hastası ve İstanbul’da özel bir hastanede tedavi görüyor. Nakil yapılmasına rağmen hastalık geri dönüyor. Kızımın kullanması gereken ‘Opdivo’ diye bir ilaç var ama şu anda SGK tarafından karşılanmıyor. 3-4 aydır bunun mücadelesini veriyoruz fakat, komisyonlardan bir türlü geçmedi. Çerkezköy Kaymakamlığı’na gittik ve ilacın karşılanacağı söylendi” diye konuştu.

 

İŞİN ÇÖZÜLECEĞİNE DAİR BANA SÖZ VERİLDİ

 

Opdivo isimli ilacın 12 kür halinde 15 günde bir kullanılması gerektiğini sözlerine ekleyen acılı baba Kundakçı, “kürü 12 bin TL olan ilacın ilkini Çerkezköy Kaymakamlığı karşıladı. İkincisi için Kaymakamlığa gittiğimizde ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından onay beklediklerini ifade ettiler. Bakanlıktan ona gelmediği için kızım ilacını alamıyor. Bu ilacın 15 günde bir kullanılması gerekirken üzerinden bir ay geçti. Ak Parti İlçe Teşkilatına gittim ve bu işi çözeceklerine dair bana söz verdiler ama henüz bir gelişme yok” dedi.

 

ÇOCUĞUM GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ERİYOR

 

Kızının hızlı bir şekilde ölüme doğru gittiğini sözlerine ekleyen Mümin Kundakçı, “Kızımın doktoru bu ilacın gününü şaşmadan kullanılması gerektiğini söylüyor. İlacın hemen alması lazım, hastalık iliğin içerisinde ilerlemeye devam ediyor. Çocuğum gözlerimin önünde ölüyor. Evimi barkımı her şeyimi sattım ama çocuğum düzelmedi. Çocuğum şimdi ölsün mü? Devletin bir tane onay yazısını bekliyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı müdürüyle görüştüm ama hala onayı beklediklerini söylüyorlar. Onay gelse para yatırılacak ve alacağım makbuz ile Çapa Eczacılar Birliğine giderek ilacı alabileceğim” ifadelerini kullandı.

 

DİJİTAL ORTAMDA İKİ TUŞA BASMAK BU KADAR MI ZOR?

 

Hastalığın feci şekilde geri döndüğünü doktorunun söylediğini ifade eden baba Kundakçı, “İlacın bir kürü 180 miligram ve serum halinde veriliyor. İlacı gecikmeli kullanacağı için tedavinin de hiçbir  anlamı kalmıyor. Tek çare bu ilaç. Bugüne kadar farklı ilaçlar kullandık ki artık bu ilaca yeni başladık. Bakanlıktan onay gelmesi için dijital ortamda iki tuşa basamıyorlar mı? Altı aydır işsizim. İşyerimin kapanışını bile vermedim. İş arıyorum ki çocuğumun da sigortaya ihtiyacı var. Bugüne kadar bizden toplamda yaklaşık 450 bin TL para çıktı. İlik naklini devlet karşıladı. İlik nakli de abisinden yapıldı. Çocuğumun vücudu kaldırmadığı için kemoterapi de verilemiyor. Hastalık sinir uçlarına dokundu ve tek çare de bu ilaç. Yemedik içmedik çocuğumun tedavisi için varımızı yoğumuzu harcadık. Artık devlet büyüklerinden destek ve yardım bekliyoruz” dedi.

 

GİRİŞİMLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

 

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ise yaptığı açıklamada, “Mümin Kundakçı kardeşimiz teşkilatımıza geldi ve bizlerden yardım istedi. Çerkezköy Kaymakamlığı ile irtibata geçerek gerekli destekleri sağladık. Hatta İl teşkilatımızla birlikte ilacın alınabilmesi noktasında gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10