Demokrasi Şehidimizin Adı Marmara'da Yaşayacak

Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılının Mart ayından itibaren hizmet veren Marmara Ortaokulu'na 15 Temmuz şehitlerimizden Mehmet Şengül'ün adı verilerek okulun ismi â?

Süleymanpaşa 18.05.2017 20:18:00 0
Demokrasi Şehidimizin Adı Marmara

Okulda yapılan törene, Tekirdağ Valisi Sayın Mehmet Ceylan, Şehit Mehmet Şengül’ün Annesi Huriye Şengül ve Babası Ramazan Fahreddin Şengül, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz, Toprak Mahsülleri Ofisi Şube Müdürü Yaşar Fidancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünal Mamur, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Okul Müdürü Mehmet Gülen ve Şehit Babası Ramazan Fahreddin Şengül’ün konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Vali Mehmet Ceylan’ın konuşmaları ile devam etti. Şehit Mehmet Şengül’ün özgeçmişi ve şiir okunmasının ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ile program sona erdi.

 

OLAY YERİNİ TERK ETMEDİ

 

15 Temmuz Demokrasi Şehidi Mehmet Şengül’ün özgeçmişi ise şu şekilde aktarıldı; ‘’20 Haziran 1986’da ailesinin üçüncü ve son çocuğu olarak Ankara’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Yenimahalle’de sürdürmüş, Hacettepe Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünden ve aynı zamanda İşletme Fakültesinden mezun olarak üniversite eğitimini tamamlamıştır. Yüksek Makina Mühendisi olan Mehmet, çevresinde çalışkan, akıllı, iyiliksever, gözü kara, vatanını ve milletini canından çok seven mert kişilikli biriydi. Darbe gecesi Mit yakınlarındaki evinde otururken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla “Vatanı müdafaa etme zamanı” diyerek Şehit olmanın büyük bir şeref olduğu düşüncesiyle evinden ayrılıp zor şartlarda darbe teşebbüsünün en önemli noktalarından biri olan Genelkurmay Başkanlığına doğru gitti.  Darbeci askerlerin açtığı tehdit ateşine rağmen olay yerini terk etmeyen Şengül, Genelkurmay Başkanlığının önünde havadan açılan ateş sonucu olay yerinde hayatının baharında şehit oldu. Şehit Mehmet Şengül’ün naaşı Ankara ili Karşıyaka Mezarlığı Şehitliğine defnedilmiştir’’ denildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10