Schnnee Metal'den Türk Metal'e 7.9'luk cevap

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'nin yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmazlığı gerekçe göstererek grev resti çektiği Schnee Metal'de firma yöneticileri

Çerkezköy 19.05.2017 19:55:00 0
Schnnee Metal

BSH’NİN ANA TEDARİKÇİSİYİZ

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin örgütlü olduğu, yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmesinden ötürü 02 Haziran tarihi itibariyle greve çıkacağını açıkladığı Schnee Metal Plastik Limited Şirketi yöneticileri sendikadan yapılan ve gazetemizde de yer alan açıklamalara yanıt verdi. Firma yetkilisi Volkan Demirbağ ve Avukatı Levent Gülez gazetemizi ziyarette yaptıkları yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:  Firmamız Schnee Metal Plastik San. Tic. Ltd. Şti;11 yıldır, BSH Ev Aletleri AŞ.’nin ana tedarikçisi olarak, Çerkezköy OSB’ de üretim yapan, yüzde 100 Alman sermayeli bir üretim işletmesidir.

 

TİS’TE HENÜZ BİR SONUCA VARILMADI

 

01.01.2014 tarihinden itibaren 3 yıl geçerli olmak üzere Türk Metal sendikası Çerkezköy Şubesi ile karşılıklı imzalanan birinci dönem Toplu İş Sözleşme süresi 31.12.2016 tarihi itibariyle dolmuştur. Bir süredir Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi ile görüşmelerini sürdürdüğümüz, 01.01.2017 tarihinden itibaren geçerli olacak olan ikinci dönem Toplu İş Sözleşmesi oturumlarımızda, basına yansıdığı üzere halen herhangi bir sonuca varılamamıştır.

 

BUNLARI TAAHHÜT ETTİK

 

Bilinmesini isteriz ki; 31.12.2016 sonu itibariyle çalışanlarımız brüt taban 2.070 TL ücret seviyesinde çalışmakta iken, Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yapılan pazarlıklar sonucu işverenliğimizce sendikaya son yapılan teklifte 2017 yılı ilk altı ay için brüt toplam 2360 TL, ikinci altı ay için brüt toplam 2600TL’ ye yükseltilmesi, 3 yıllık sözleşmenin geri kalan iki yılı için de her altı ay için enflasyon oranının üzerinde artış taahhüt edilmiştir. Ayrıca ilave olarak TİS başlangıcından itibaren tüm çalışanlara performansa dayalı prim uygulaması teklifi yapılmıştır.

 

DEVLETİN ÜÇ KATINI VERDİK SENDİKA KABUL ETMEDİ

 

Güncel ekonomik gelişmeler ışığında, 2017 yılı için devlet tarafından yapılan yüzde 7,92 asgari ücret artışının 3 katını aşanböyle bir teklifin sendika tarafından kabul görmemesi, akıllarda soru işareti bırakmaktadır. İki yıldır zam yapılamayan ekmeğe yapılan zammın bakanlık kanalıyla geri alındığı bugünlerde, üreten, istihdam yaratan, vergisini kuruşuna kadar ödeyen ve kurulduğu günden bu yana hiçbir ücret ödemesini bir gün dahi geciktirmeyen firmamız tarafından 2017 yılı için çalışanlarına teklif edilen yaklaşık yüzde 25’lik ücret artışının kabul görmemesi ve sonucunda grev aşamasına gelinmesi bizi hayretlere düşürmüştür.

 

İŞÇİMİZİ HERKESTEN ÇOK SEVİYORUZ

 

Sonuç olarak; Biz firma olarak işyerimizi, işçimizi ve işimizi herkesten çok seviyor ve sahipleniyoruz. Şüphesiz ki bundan sonra da böyle devam edecektir. Ayrıca biz bu anlaşmazlık sürecinde,  düşüncesi ne olursa olsun hiçbir çalışanımızın iş akdini feshetmedik ki buda anlaşma taraftarı olduğumuzun bir başka göstergesidir. İşkolumuzda sendikasız asgari ücretle çalışan şirketlerle rekabeti sürdürebilmek güçlüğü içinde bulunan şirketimiz, yukarıda belirtilen ödemeleri çalışanlarımıza vermek için her türlü fedakârlığı göstermiştir.

 

GREV BERABERİNDE KAPANIŞI GETİRİR

 

Buna karşılık sendika tarafından ileri sürülen grev uygulaması tehdidi işyerimizin kapanmasına yol açacak bir sonuca sebep olabilecektir. Sendikanın ‘Bize bağlı işyerlerini koruyup kolluyoruz’ ifadesinin samimiyetinden yukarıda belirttiğimiz sebeplerden dolayı endişe ediyoruz. Umut ediyoruz ki, karşılıklı devam edecek görüşmeler sonucunda anlaşma sağlansın ve dün olduğu gibi yarında huzur içerisinde çalışan, üreten firmamızda geleceğe daha aydınlık bakabilelim.”

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10