1059 Öğrenci Mustafa Kemal'i Yazdı, Yüz Binler Ayakta Alkışladı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Çorlu'da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 1059 öğrenci Cumhuriyet Parkı'nda, Türkiye haritası ve Atatürk'ün imzasını olu

Çorlu 22.05.2017 20:51:00 0
1059 Öğrenci Mustafa Kemal

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından anıta çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar kortej eşliğinde Cumhuriyet Parkı'na düzenlenen yürüyüş ile devam etti. Cumhuriyet parkında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç halka ve öğrencilere hitap etti.

 

"Türkiye devleti bağımsızdır, Türk insanına zincir vurulamaz"

 

Başkan Baysan burada yaptığı konuşmasında “Bugün ülkemizde rahat bir ortamda ilmin hizasında Türkiye’yi çağdaş medeniyet seviyesine getirmeye çalışıyorsak bu hiç kuşkusuz ki yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde olmuştur” dedi. Başkan Baysan konuşmasının devamında, “Bundan yıllar önce, dünyanın emperyalist güçleri ağızlarında salyalar dökülerek hasta adam olarak nitelendirdiği topraklarımıza saldırarak bu güzel ülkemizi bölmeye çalışmışlar ve netice olarak bunda başarılı olmuşlardır. İşte o gün İstanbul’dan kalkan bir gemi ile Samsun’a ayak basan, arkadaşları ile toprağa el süren Mustafa Kemal Atatürk; "Türkiye devleti bağımsızdır, Türk insanına zincir vurulamaz" diyerek İstiklal savaşını başlatmıştır. Bu gün dünyada bütün devletlerin kıskandığı bir devlet adamı bize nasip olmuştur. O bakımdan Türkiye’mizin değerini bilelim, bir birimizi sevelim, bir birimize hoş görüyle yaklaşalım. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Dış güçler bizleri parçalamak istediklerinde şu yanıtı verelim, biz Türkiye olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz ve bizden de hiç kimse bir karış toprak sökemez. Biz var olduğumuz müddetçe, Türk gençliği var olduğu müddetçe Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda çağdaş, medeni bir Türkiye’nin var olması için daha ileriye gitmesi için devamlı çalışacak ve bunda da başarılı olacaktır. Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının hazırlanmasında emeği geçen başta milli eğitim müdürümüze, yardımcılarına, tabii ki en önemlisi Çorlu Anadolu Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Ne kadar şanslıyım ki, sizin gibi bir gençliğe Çorlu’da sahibim” sözlerine yer verdi. Başkan Baysan'ın ardından konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç günün anlam ve önemini belirtirken Çorluluların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

 

"Atatürk İmzası ve Türkiye Haritası Koreografisi Büyüledi"

 

Konuşmaların ardından Çorlu Anadolu Lisesi'nden 1059 öğrenci öğretmenleri eşliğinde şarkılar ve marşlar seslendirirken, öğrenciler daha sonra Türkiye haritası ve Atatürk imzası koreografisi gerçekleştirdi. Koreografinin ardından öğrenciler protokol mensupları ile birlikte halay çekip oyunlar oynadılar. Daha sonra 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verilirken, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı Bandosu marşlar ve şarkılar seslendirdiler. Son olarak Çorlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan müzik gurubu sahne aldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Feridun Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, Ak Parti İlçe Başkanı Kerim Atalay, CHP İlçe Başkanı İsmail Akar, MHP İlçe Başkanı Barış Tırpan, protokol mensupları, gaziler, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10