Kursiyerlerin el emeği ürünleri sergileniyor 

Kızılpınar ve Veliköy Mahalle evlerinde kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı 2016-2017 dönemi yılsonu sergisi gerçekleştirildi.

Çerkezköy 22.05.2017 20:57:00 0
Kursiyerlerin el emeği ürünleri sergileniyor 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Veliköy’de bulunan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Sergi Salonu’nda saat 14.00’da gerçekleşen yılsonu sergisi açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy MYO Müdürü Doç. Dr. Ercan Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, Veliköy Mahalle Muhtarı Ersan Albayrak, Gazi Osman Paşa Muhtarı Mutlu Timur ile çok sayıda vatandaş katıldı.   

 

“25 MAYIS’A KADAR AÇIK KALACAK”

 

Yılsonu sergisi hakkında katılımcılara bilgiler veren kurs öğreticisi Gülten Altay “ Basit İğne Tekniklerinden 40, Elde Çin İğnesi Kursundan 40 ve Rölyef Kursundan da 25 olmak üzere toplam 105 kursiyerimiz, yıl boyunca çalıştı. Bu çalışmaların neticesinde birbirinden değerli el emeği göz nuru eserler ortaya çıktı. 100’den fazla rölyef ile el nakışları, titanyum çalışmaları, tel kırma çalışmaları, kurdele çalışmaları, tül ve brezilya nakış çalışmaları gibi birçok el sanatı eserinin yer aldığı yılsonu sergimize katılımın fazla olması bizleri çok mutlu etti. Bu vesile ile mahalle evlerimizi açan, sonrasında da desteklerini hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen Belediye Başkanımız Vahap Akay’a sonsuz teşekkürler ediyoruz. Yılsonu sergimiz 25 Mayıs Perşembe günü saat 17.00’ye kadar açık kalacak” dedi.

 

“BAĞLIK MAHALLESİNE DE KAZANDIRACAĞIZ”

 

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” İlk mahalle evimizi Veliköy’de açtık. Sonrasında ise ikinci mahalle evimizi ise Kızılpınar’da açtık. Önümüzdeki günlerde ise Bağlık Mahallesinde de mahalle evi açmayı düşünüyoruz. İnşaat çalışmaları devam eden Veliköy Düğün Salonumuzun hizmete açılmasının ardından da Veliköy Mahalle Evimizi buradaki yeni yerine taşıyacağız. Mahalle evleri ve açılan kurslarımız komşuluk, arkadaşlık ilişkilerini güçlendiriyor.  Mahalle Evlerimizde ciddi emekler, göz nurları var. Her yıl bu kurslarda üzerine koyarak gidiyoruz ve sayımız artıyor. Bu kurslarımızda ortaya çıkan eserlerin sergilenmesini ve kadınlarımız için katma değere dönmesini çok önemsiyoruz” diye konuştu.

 

SERGİYİ GEZDİLER

 

Veliköy ve Kızılpınar Mahalle Evleri kursiyerlerinin bir yıl boyunca çalıştığını ve bu çalışmalar neticesinde birbirinden değerli el emeği göz nuru ürünlerin ortaya çıktığını ifade eden Başkan Akay “ Bugün açılışını yaptığımız ve 4 gün boyunca açık kalacak olan yılsonu sergimizde kursiyerlerimizin bu çalışmaları görücüye çıkacak. Tüm Çerkezköylü hemşerilerimizi sergimize bekliyoruz” dedi. Konuşmaların ve açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve davetliler, sergideki birbirinden değerli eserleri tek tek inceledi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve protokol üyeleri, hayran kaldığı çalışmalardan bazılarını satın alarak sergiye katkıda bulundu. Açılış töreni, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10