Destek var 'ilaç' yok!

Lenf Kanseri olan 21 yaşındaki Rabia Kundakçı'nın babası Mümin Kundakçı, kızının ilacını almak için SGK'nın onay vermesi gerektiğini ifade ederek, "Şu anda para dahi olsa ilaç yo

Çerkezköy 22.05.2017 21:02:00 0
Destek var

YAŞADIKLARI SIKINTILARI ANLATTI

 

‘Umudunu Cumhurbaşkanına bağladı’ başlıklı haberimizin ardından 21 yaşındaki Rabia Kundakçı’yı evinde ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Belediye Başkanı Vahap Akay adına, belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, destek sözü vermişti. Dün Başkan Yardımcısı Bayram’ı makamında ziyaret eden genç kızın babası Mümin Kundakçı yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

 

‘’PARA OLSA DAHİ, VERİP ALAMIYORUZ’’

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın Tekirdağ’da olmasından dolayı Başkan Yardımcısı Enver Bayram ile görüşen acılı baba Kundakçı, ilaç konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, “SGK imzalamadan ilaç gelmiyormuş. Ne olursa olsun SGK anlaşma yapacakmış ki ilaç gelebilsin. Şu anda da yakın gözükmüyor. Sosyal yardımlaşma genel müdürünün bana söylediği bu. Para olsa dahi verip alamıyoruz diyor. Komisyonlardan geçip SGK imzalarsa ilaç iki üç güne elimizde olurmuş. Bu ilaç yeni çıkmış bir ilaç. Doktorumuz çocuğun ölüme gidiyor ne yapıp edip bu ilacı getirin diyor. Tamamen her şey SGK’ya kalmış durumda” diye konuştu.

 

21 YAŞINDAKİ KIZ SGK’NIN İMZASINI BEKLİYOR

 

İlacın alınabilmesi için SGK’nın onayına ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekleyen Mümin Kundakçı, “21 yaşındaki kız SGK’nın imzasını bekliyor. Opdivo’dan başka ilaç veremiyorlar. Türkiye’de sadece iki tane 40 miligramlık ilaç var ama bize 180 miligramlık ilaç lazım. Eczacılar derneğindeki bayan müthiş bir talep var fakat SGK onaylamadığı için getiremiyoruz diyor. Allah korusun çocuğuma bir şey olsa ben ne yaparım? Bu hastalık şu anda grip gibi ve çok sayıda böyle hasta var. Yeni çıkan bir ilaç 20 kişiye bedava verildi başarılı olundu. Sonrasında da adamlar satıyor. SGK bunu komisyondan geçirsin ki ilacı alabilelim” dedi.

 

HERŞEY SGK’YA KALMIŞ DURUMDA

 

Acılı baba Kundakçı konuşmasının sonunda ise, “Bu çocuğun ilacı SGK tarafından onaylanmadığı için getirilemiyor. SGK’yı aradığımız zaman ulaşamıyoruz. Ulaştığımız zamanda bu ilaç çok isteniyor komisyonlarda görüşülüyor ve ne zaman olacağı belli değil deniliyor. Sosyal yardımlaşma, ilacı karşılayacağını söyledi ama eczacılar birliğinde ilaç yok. Eczacılar birliğinden de ilacın verebilmesi için SGK’nın onay vermesi gerektiği ifade edildi. SGK bu ilacı onaylı ilaçlar grubuna alması gerekiyormuş. Sosyal yardımlaşma genel müdürlüğünü aradım. İlacın eczacılar birliği tarafından getirilebilmesi için SGK onayı bekleniyor, onay olmadan bu ilaç verilemiyor dendi” ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYE BAŞKANIMIZ GEREKLİ DESTEĞİ SAĞLAYACAK

 

Başkan Yardımcısı Enver Bayram ise yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanımız toplantı için Tekirdağ’a gitti ve kendisiyle bu konuyu görüştüğümüzde gerekli desteğin sağlanacağını ve sizinle görüşeceğini ifade etti. Belediye olarak gerekli tüm yardımlar yapılacak bundan emin olabilirsiniz” diye konuştu.

 

LİSTEDE OLAN İLAÇLARIN ÖDEMESİ YAPILIYOR

 

Ankara Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi yetkilileri ile yaptığımız görüşmede ise kurum olarak sadece listede yer alan ilaçların ödemesinin yapıldığı listede olmayan ilaçlar için herhangi bir tasarruflarının bulunmadığı ifade edildi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10