Ambardere'de ki arsalara Milletvekili Doğan da talip

Gazeteci Şaban Kardeş'in dün Ambardere mevkiindeki canlı yayın ile bir kez daha gündeme getirdiği bölgeye, yapımı devam eden termik santral için başlatılan istimlak çalışmalarına karşın, Amba

Çerkezköy 25.05.2017 09:28:00 0
Ambardere

2009 yılından bu yana birtakım işgalciler tarafından kullanılan arsaların Çerkezköy Mal Müdürlüğü tarafından talepler doğrultusunda rayiç bedel belirleyerek satışa çıkartmış olmasına tepki gösteren işgalciler, belirlenen rayiç bedeli çok yüksek bulurken, ihaleye katılacak isimler arasında AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan’ın ismininde yer alması siyasi kulislerde dedikodu, emlak kulislerinde ise spekülasyona yol açtı. Telefon ile kendisine ulaştığımız Milletvekili Doğan, gazeteci Kardeş’e konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

3 ARSA SATIŞA ÇIKARTILIYOR

9 Haziran 2017 tarihinde saat 10.30’da ihaleye çıkacak olan 709 ada 1 parseldeki, 7 bin 774 metrekare arsa 3 milyon 110 bin TL muhammen tahmini bedel üzerinden, açık teklif usulü ile, 710 ada 1 parseldeki 26 bin 833 metrekare arsa ise aynı gün saat 14.30’da kapalı teklif usulü ile 10 milyon 734 bin TL tahmini bedel üzerinden satışa çıkartılırken, 1288 ada 6 parselde bulunan 50 bin 800 metrekarelik arsa ise aynı gün saat 16.30’da 20 bin 320 TL muhammen bedel üzerinden kapalı teklif usulü ile satışa çıkartılacak. Öte yandan kapalı tekliflerin 8 Haziran 2017 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Çerkezköy Milli Emlak servisine ulaştırılması gerektiği öğrenildi.

“TERMİK AMBARDERE’DE Kİ FİYATLARI ALT ÜST ETTİ”

1994 yılından bu yana Ambardere mevkiinde işgalci olan ve 1997 yılından beri ecremisillerini düzenli olarak yatırdığını söyleyen PTT Eski Müdürü Hayrettin Danyeli, bu bölgeye termik santralin yapılacağının söylenmesinden bu yana arsa fiyatları yüzde 50 düştüğünü, bu kadar yüksek bedelle bu arsaların satışa çıkarılacak olmasının ise hayatın doğal akışına aykırı olduğunu kaydetti. Danyeli “Ben bugüne kadar bütün ecrimsilleri düzenli bir şekilde ödedim. İhalenin iptali için hukuki haklarımı kullanacağım ve ben de diğer talipliler gibi ihaleye katılacağım” dedi.

MERAK KONUSU OLDU

Çerkezköy Mal Müdürlüğü tarafından işgalcilerden geri alınarak tescil edilen Ambardere’deki değerli arsaların satışı ile devlet kasasına ne kadar paranın gireceği şimdiden konuşulurken, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan ile birlikte Ferit İşler, Abdurrahman Çiçek, Ahmet Eker, Muhlis Uçar, Hayrettin Danyeli, Fatih Görür, Bünyamin Dal’ın aralarında bulunduğu taliplilerin yanı sıra ihaleye başka kimlerin katılacağı ise kamuoyunca ayrı bir merak konusu oldu.

GAZETECİ KARDEŞ’E TEŞEKKÜR ETTİ

Çerkezköy Mal Müdürlüğünün belirlediği rayiç bedelini yüksek bulan işgalciler de satışın iptali için yargıya gitmeye hazırlanırken, bu haberi gündeme taşıdığı için gazeteci Şaban Kardeş’e teşekkür eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan “ Ülkenin birçok yerinde devletin bu şekilde birçok atıl durumda olan arsaları mevcuttur. Bölgemizin değerli noktalarından biri olan Ambardere mevkiinde benzer şekilde bulunan arsaların illegal işgallerle değil, kanuni yollarla satılarak devlet bütçesine katkı sağlanması hedefleniyor. Bu satışların kanuna ve hukuka uygun bir iş olmakla birlikte, benim milletvekili olarak ihaleye girmeme engel teşkil etmemektedir. Her vatandaş gibi ben de geleceğe yönelik bir yatırım düşünmekteyim. Bunda büyütülecek ve abartılacak bir durumda görmemekteyim. Ayrıca bu konuyu gündeme getirmenizden rahatsız olmamakla birlikte son derece memnuniyet duydum” diye konuştu.

“İŞGALCİLERE DEĞİL, BEDELİNİ ÖDEYEN HAK SAHİPLERİNE VERİLECEK”

Milletvekili Doğan “ Her vatandaşın kanuni yollarla edinebileceği mallar olduğu gibi, katılabileceği ihalelerde vardır. Sonuçta benim milletvekili olmam ülkenin ya da Tekirdağ’ın herhangi bir yerinde bir yer almama engel değildir. Bazı kişiler Ambardere mevkiinde 18-20 yıldır işgalci olarak bulunuyor. Orada sunulan bedeller de öyle ucuz bedeller değildir. Devletin malı işgalcilere değil, bedelini ödeyen hak sahiplerine verilecek. Özellikle ihaleye çıkacak 26 dönümlük arsada uzun yıllardır işgalciler bulunuyor” dedi.

“AKSİNE DEĞER KAZANACAKTIR”

Devlete ait yerlerin birileri tarafından çarçur edilmeye çalışıldığını iddia eden Milletvekili Doğan “ Devlet bu alanları paraya çevirerek ekonomiye katkı sağlayacaktır. Devlet malını satmaya hazır ve oradaki arsalar değer kaybetmeyecek aksine değer kazanacak. Ben bu ülkenin vekiliyim ve bugüne kadar Allah’a hamdolsun alnıma bir leke sürülmedi, böylede devam edeceğim” diye konuştu.

Haber/Emrah ÇOĞALAN- Faik Onur KAYA-Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10