Vergi borcu olanlar dikkat ! Son gün 31 Mayıs

Vergi borcu yapılandırılmasında ikinci taksit için son gün 31 Mayıs. Borç yapılandırma yapan vatandaşların, borçlarının ilk iki taksitini ya da peşin ödemeyi bu tarihe kadar yapması gerekiyor. Ödem

Çerkezköy 29.05.2017 23:55:00 0
Vergi borcu olanlar dikkat ! Son gün 31 Mayıs

YİNE SON GÜNE BIRAKTIK

 

Vergi borcunda milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yapılandırma uygulamasında ikinci taksit ödeme süresi  için son gün 31 Mayıs. Her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti RTÜK idari para cezaları, YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi borçları, SGK ve belediyelere borçlar düzenleme kapsamında borcunu yapılandıran vatandaşları ilgilendiren ödemelerin ilk iki taksiti ödemesi gerekiyor. Resmi kaynaklardan yapılan açıklamaya göre Ocak ayındaki ödemeler Mayıs ayına ertelenmişti.

 

VERGİ DAİRELERİ HAFTA SONU ÇALIŞTI

 

Yeniden yapılandırma ödemeleri kapsamında, yurt genelinde olduğu gibi Çerkezköy Vergi Dairesi de  hafta sonu açık kalarak hizmet verdi. Hatırlanacağı üzere Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırmadan yararlananların ödeme yapması için son günün 31 Mayıs olduğunu ifade etmişti. Gerek birinci taksitini ödemeyen gerekse peşin ödemesini yapmayanlar için 31 Mayıs son fırsat. Son güne kadar vergi borcu ödemesini yapmayanlar için gerekli takibat ise kapıda.

 

ÖDEMEYENLERİN YAPILANDIRMASI YANACAK

 

İki ayda bir ödenen vergi borçları için ilk iki taksiti ödemeyenler yapılandırma hakkını kaybedecek. Borçların bir takvim yılı içerisinde, ikiden fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma hakkı kaybedilecek. Başka bir deyişle iki taksiti art arda ödemeyenin yapılandırma hakkı son bulacak.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10