TESKİ'den işyeri abonelerine müjde

TESKİ Genel Müdürlüğü Mayıs ayı olağan genel kurulunda aldığı karar neticesinde "İş Yeri ve Sanayi" abonelik tipine sahip TESKİ abonelerinin su ücretlerine yüzde beş indirim yaptı.

Tekirdağ 30.05.2017 22:04:00 0
TESKİ

ÖNERİ KABUL EDİLDİ

 

TESKİ Genel Kurul toplantısında genel kurul üyelerinden Sami İkizler, Hüseyin Vasfi Güner, Ensar Sivri ve Varol Türel bu konu hakkında yazılı önerge verdiler. Verilen önergede; İş Yeri ve Sanayi Abonelik tipine sahip TESKİ abonelerinin su ve atıksu ücretlerine yüzde beş indirim yapılması” yer alıyordu. Önergenin plan bütçe komisyonunda görüşülmesinin ardından TESKİ Genel Kurulu tarafından öneri kabul edildi.

 

İNDİRİM YAPILACAK

 

TESKİ Genel Kurulu tarafından oy birliği ile kabul edilen, TESKİ Su, Atıksu, Yaptırım ve Hizmet tarifesinin 8’inci maddesinde yer alan İş Yeri ve Sanayi tipi aboneliklerin 1.ve 2.kademelerinde uygulanacak olan yeni ücretler,1 Haziran 2017 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Alınan karar ve yapılan indirim neticesinde; İş Yeri ve Sanayi abonelik tipinin 1.kademesinde geçerli olacak olan ton başına su bedeli 3,62 TL, atıksu bedeli 1,81 TL olmak üzere toplamda 5,43 TL olacak. Eski fiyata kıyasla birinci kademede toplamda 0,29 TL indirim yapılmış olacak. 2. Kademede geçerli olacak olan su bedeli 5,43 TL, atıksu bedeli 2,72TL olmak üzere toplamda 8,15 TL’dir.Eski fiyata kıyasla 2.kademede de toplamda 0,42 TL indirim yapılmış olacak.

 

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, TESKİ Genel Kurulunda işyerleri için takdir edilen bu indirimin tüm esnaflara hayırlı olması temennisinde bulundu. Başa “ Bu fiyat düzenlemesi ile yılda yaklaşık 500 bin TL’ye ulaşan, indirim farkından doğan maddi desteğin iş yeri abonelerimize kazandırılacak” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ TESKİ’nin devam eden yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte, ileriki dönemlerde diğer abone grupları için de benzer indirimlerin uygulanabilecek” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10