"19 Haziran'da Tek Yöne Geçiyoruz"

Çerkezköy Belediyesi Haziran ayı Meclis toplantısının ilk oturumu dün saat 15.00'da Çerkezköy Kent Konseyi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 19 Haziran itibariyle Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi

Çerkezköy 1.06.2017 19:10:00 0

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda toplanan Belediye Meclis toplantısına AK Partili Meclis üyeleri Şükrü Dumanlar, Melek Şen, Turgut İleri ve MHP’li meclis üyesi Hasan Dükkanlı mazeret bildirdikleri için katılmadılar. Açılış ve yoklamanın ardından gündemin ilk maddesinde Tekirdağ Valiliği Kadastro Müdürlüğünün bilirkişi seçimi yazıları görüşüldü. Kızılpınar ve Veliköy mahallelerinde aynı bilirkişilerinin devam etmesi, Kızılpınar Mahallesinde vefat eden Şefik Çelik’in yerine Cavit Er’in seçilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesini teşkil eden Avukatlık hizmetleri teminat mektubu müzekkeresinin müzakeresi ise oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün dilekçesi görüşüldü. Okunan dilekçede Halk Eğitim Merkezi Halk Dansları Topluluğunun 22-25 Haziran tarihleri arasında Holllanda’da düzenlenecek olan uluslar arası yarışmaya 46 kursiyer ile katılmak istendiği, araç ve yol masraflarının bir kısmının Çerkezköy Belediyesi tarafından karşılanması talep edildi. İlgili gündem maddesi ise görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

“BU KADAR PARA HARCAMANIN NE ANLAMI VAR”

 

Gündemin dördüncü maddesinde Fen İşleri Müdürlüğünün Kapalı Pazar yeri için kredi müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan AK Partili Belediye Meclis üyesi Dilaver Burak “ Pazar yerinden vazgeçme talebini ısrarla söylüyorum. Şuan mevcut olan yerde tekrar Pazar yerinin yapılması yazıktır günahtır. Haftanın iki günü yaşanan trafiği hepimiz görüyoruz. İki yıl sonra gelecek olanlar belki de şehir içinden çıkartıp başka yere koyabilirler. Bu kadar Para harcamanın ne anlamı var” diye konuştu. Yeni yapılacak Pazar yeri alanında daraltma yaptıklarını kaydeden Belediye Başkan Vahap Akay “ Pazar yeri alanını 16 bin metrekareden 10 bine düşürdük ve ihalesini gerçekleştirdik. Çerkezköy’de Pazar yeri yapılacak alan yoktur. Bağlık semt pazarını yaptılar ama çalışmıyor. Kötü bir örneği olduğu için burada yapmak zorundayız” dedi.

 

“19 HAZİRAN’DA TEK YÖNE GEÇİYORUZ”

 

Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddesi’nde ve buna bağlı sokaklarda 19 Haziran’da tek yöne geçileceğini kaydeden Akay “ Atatürk Caddesi iniş, Öztrak Caddesi çıkış olacak. Bununla birlikte Pazar ve Perşembe günü trafikte yoğunluk hafifleyecek. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi alt yol kavşağını yeniden düzenleyeceğiz. Öztrak Caddesindeki orta refüjdeki ağaçları tamamen kaldırıyoruz. Atatürk Caddesinde ise belediyeden alt yol kavşağına kadar olan ağaçları kaldıracağız. Cambazlar sokak ve Fatih caddesini birleştirecek olan arayı da açıyoruz. Bu süreçte Cambazlar Sokak, İnan Sokak, Makasçı Sokak, Fatih Caddesi tek yön uygulamasına geçilecek. Ekim ayında bu trafiği tamamen rahatlatmayı hedefliyoruz” diye konuştu. İlgili gündem maddesi ise oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

“OLDU BİTTİYE GETİRİLİYOR”

 

Bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy ilçe sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satışı İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. İmar tadilatları konusunda konuşan AK Partili Belediye Meclis üyesi Remzi Garip, AK Parti grubu olarak yapılan bu plan tadilatlarından grup olarak aşırı derecede rahatsız olduklarını kaydetti. Garip “ Bunu 3.5 yıldır her gelen plan tadilatlarında olmasa bile senede bir kere yönetmelik açısından bunların sakıncalar doğurduğunu defalarca söyledim. Revizyonlar sağlıklı oluyor, yönetmelikleri daha uygun oluyor. İşin böyle yapılması gerekiyor. Grubunuz plan tadilatları gündemini oluşturuyorsunuz. Bize de gündem gönderiyorsunuz. Her gelen plan tadilatının içinde kısa kısa dilekçeler var. İmar tadilatlarının sunulmasını gayri ciddi bir şekilde dosya hazırlanıp bize sunulmasını istiyoruz. Buradaki amaç doğru dürüst bir şey anlaşılmadan, oldu bittiye getirip görmeden indir kaldır meclisten kabul ediliyor. Plan tadilatı gündeme yazıldığı zaman çok ciddi dosya hazırlanması gerekiyor. Dosyada paftaların bulunması gerekiyor.  Son geçirdiğimiz soruşturmada siz ve bürokratlarınız yoktu. Neticede Çerkezköy’de ki bu sistemde yetki sizde, sorumluluk ise hepimizdedir” diye konuştu.

 

“BİR METRE SATIŞ VE PLAN TADİLATI YAPMADIK”

 

Remzi Garip’in söylemlerini sert dille eleştiren Başkan Vahap Akay “Meclis olarak oldu-bitti ile hiçbir şey yapmaya hakkımız yoktur. Bunu kabul dahi etmem. İmar tadilatları konusunda daha önceki meclisler hisseleri aynı gün satışını yapardı. Belediyenin hisselerinin tamamını görüşmeden İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale ediyoruz. Bugüne kadar komisyona göndermeden bir metre satış ve plan tadilatı yapmadık. Bunanla ilgili komisyonumuz var ve sizlerinde üyeleriniz bulunuyor” diye konuştu.

 

“DAHA DİKKATLİ OLALIM”

 

Akay’ın söylemlerine cevap veren Garip “ Bizim bürokratlarımızı kolladığımız gibi, bürokratlarımız da bizleri kollayacak. Kapalı kapılar ardından oluşturulan dosyaların gelip buraya sunulmaması gerekiyor. Yaptığımız her şeyden sorumluyuz. Bundan sonra yapacağınız tüm imar tadilatlarında dikkatli olmanızı istirham ediyorum. AK Parti grubu olarak bundan sonra çok dikkatli olacağız. Hatta imar komisyonuna havale noktasında hayır oyu kullanabiliriz” dedi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Bir sonraki gündem maddelerinde yer alan Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 408 adaya ait uygulama imar planı değişikliği Remzi Garip’in ret oyuna karşılık oy çokluğu ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilirken, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 455 ada ve çevresine ait, 416 ada 2 nolu parsele ait, 1481 adaya ait uygulama imar planı değişikliği dilekçeleri ise oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

 

KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

 

Gündemin onuncu maddesinde ise Belediye mülkiyetinde veya kullanımında bulunan lokanta, çay bahçesi, kafeterya, mesire alanı, büfe, nikah ve düğün salonu, otopark, sosyal tesis ve spor tesislerinin işletilmesi konusunda ‘Çerkezköy Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesis İşletmesi’ adı altında bütçe içi işletme kurulması oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise ilçe merkezinde yer alan ikinci el oto galerisi ve oto kiralama işi yapan işletmelerin insanların kullanımına ayrılan kaldırım, ikinci el oto galerisinde satışa sunulan araçlar yoluyla işgal önlenecek ve aykırı davranan işyerleri hakkında kapatmada dahil olmak üzere her türlü yasal işlem yapılacağı kaydedildi. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri tarafından verilen önerge ise okunduğu şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

 

ÜÇ PARKA İSİM VERİLMESİ ÖNERGESİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin son maddesinde Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri tarafından verilen ilçe merkezinde açılacak olan tesis, park ve bahçelere isim verilmesi önergesi görüşüldü. Cumhuriyet Mahallesi Kartaltepe Piknik alanındaki çocuk parkına ’23 Nisan Çocuk Parkı’, Fevzipaşa Mahallesi Kulalı Sokakta yapılan parka ‘Bülent Ecevit Parkı’, Cengiz Topel Caddesindeki parka ise ‘ Şehit Cengiz Topel Parkı’ yapılması önergesi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10