Mandalı: Bu mübarek ayda paylaşmak güzeldir

Kapaklı Belediyesi tarafından birlik ve beraberliğin yoğunlaştığı Ramazan ayında, Uzunhacı Mahallesinde mahalle iftarlarının ve ramazan eğlencelerinin ilki gerçekleştirildi. Genciyle yaşlısıyla yüzl

Kapaklı 2.06.2017 17:44:00 0
Mandalı: Bu mübarek ayda paylaşmak güzeldir

“RABBİM BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN”

 

İftardan önce konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Rahmet ve bereket ayı Ramazan’da düzenlenen mahalle iftarlarını bu güzel ayın ruhuna yakışacak şekilde organize ettik. Gösterilen ilgi ve katılımdan dolayı tüm Uzunhacılı hemşerilerimize çok teşekkür ederim. Görüyoruz ki Uzunhacı mahallemizde kardeşlik, paylaşma ve bereket adına gerçekten muhteşem ve çok güzel bir manzara hakim. Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki, bizi yine Ramazan ayına ve oruçlu olduğumuz bir gün iftara kavuşturdu. Uzunhacılı vatandaşlarımız ile birlikte, sevgi ve dostluk içerisinde iftar yapıyoruz. Biz hep birlikte, kardeşlik ve paylaşma ruhu içerisinde bugün bir arada iftar yapıyoruz. Mahalle İftarlarının amacı birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırmaktır. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Allah birliğimize beraberliğimize göz dikenlere fırsat vermesin” diye konuştu.

 

“RAMAZAN’DA PAYLAŞMAK GÜZELDİR “

 

Mandalı; “Ramazan ayında komşulara, akrabalara ve diğer insanlara olan toplumsal sorumluluğun unutulmamasını diliyorum. Bu mübarek ayda paylaşmak güzeldir. Kapaklı Belediyesi olarak bizler de ihtiyaç sahiplerine ve yoksullara el uzatmaya çalışıyoruz. Bugün bu güzel iftar sofrasında kadını, erkeği, genci, yaşlısı, zengini, fakiri ile bir sofra etrafında birlik olup buluştuk. Bu mübarek ayın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluştur. Bu mübarek ayda Allah hepimize cehennem azabından kurtulmayı nasip etsin” dedi.

 

MUHTAR ÇAKIR’DAN TEŞEKKÜR

 

Uzunhacı Mahalle Muhtarı Mehmet Çakır, ilk kez mahallelerinde bu denli geniş katılımlı bir iftar sofrası kurulduğunu kaydederek, Kapaklı Belediyesi'ne teşekkür etti. Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kendilerine her zaman destek olduğunu dile getiren Çakır; "Bugün burada çok güzel bir organizasyon oldu. Başta Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Komşularımızla burada aynı sofra etrafında buluştuk ve Ramazan'ın kardeşlik ve dayanışma ruhunu bir kez daha yaşadık" diye konuştu.

 

EĞLENCELİ DAKİKALAR YAŞADILAR

 

Açılan iftarın ardından Uzunhacı Mahallesi sakinleri ‘geleneksel ramazan eğlenceleri’ kapsamında “Karagöz ile Hacivat, Palyaço Müzikali, Orta Oyunu, sihirbaz gösterisi, Aşuk ve Maşuk, ateşbaz” gösterilerinde unutulmaz bir gece yaşarken, düzenlenen yarışmalarda eğlenceli dakikalar yaşadılar.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10