Kent Konseyinin 15. Genel Kurulu gerçekleştirildi

Çerkezköy Kent Konseyi'nin 15'inci Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe 2017 yılı, ilk altı ay içersinde yapılan çalışmaları slay

Çerkezköy 8.06.2017 19:23:00 0
Kent Konseyinin 15. Genel Kurulu gerçekleştirildi

SAAT 10.30’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Dün saat 10.30’da Çerkezköy Kent Konseyi hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Temsilcisi ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, mahalle muhtarları, Çerkezköy Belediye Meclis üyesi Rağbet Erol, Çerkezköy Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Selda Karacalar, TRT muhabiri duayen gazeteci Ziya Süren ve Kent Konseyi çalışma grubu başkanları ve üyeleri katıldı.

 

“TERMİK SANTRALE KARŞIYIZ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan heyeti seçildi. Divan heyetine muhtarlar Tahsin Akgün, Hikmet İşçan ve Bahri Çakır seçildiler. Divan heyetinin oluşturulması ile birlikte Genel Kurul’da ilk konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gerçekleştirdi. Kent Konseyinin diğer STK’larla el ele vererek başarılı çalışmalara imza attığını kaydeden Akay, “ Çerkezköy Belediyesi olarak Kent Konseyi’ne kent müzesi kazandırmaya çalışacağız. Ayrıca Silivri-Çerkezköy arasına yapılmak istenen Termik santral ile mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında termik santrale tepki için çeşitli programlar gerçekleştireceğiz. Bütün kurumların hep birlikte sesini daha da yükseltmesi gerekiyor. Kent Konseyi’nin 15.Olağan Genel Kurulu’nun da hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

“GELECEK NESİLLERE KARŞI SORUMLUYUZ”

 

Çerkezköy ve Trakya’da Termik santral istemediklerini bir kez daha dile getirdiklerini kaydeden Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, “ Bu konuda halkımızı bilinçlendirmek için gerekli tüm çalışmaları yapmaya, Çerkezköy Kent Konseyi olarak hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum. Başkanımızı bu konudaki ısrarlı, kararlı, tutumlu çalışmaları için kutluyorum. Gelecek nesillere karşı sorumluyuz. Hiçbirimizin bunu unutmaması gerekiyor” dedi.

 

PROJE VE ETKİNLİKLERDEN BAHSETTİ

 

Slayt sunumu ile 2017 yılı ilk altı ay içersindeki Kent Konseyi’nin faaliyetlerini anlatan Başkan Funda Serfiçe, daha sonra ise 2017 yılı içersinde planlanan proje ve etkinliklerden bahsetti. Serfiçe, “Kadın Meclisi tarafından yürütülen ‘Bir kahve, geliri ihtiyaç sahiplerine’ hemşerili bayanlarımız bu proje ile ihtiyaç sahibi ailelere küçük de olsa bir yardım yapmaya devam ediyor. Destek olmak için etkinliğe katılarak bir fincan kahve içmeniz yeterli. Ayda iki kere olmak üzere devam etmektedir. Kadın Meclisi tarafından yürütülen ‘ Üşüyen Çocuk Kalmasın’ konulu proje bayanlarımız tarafından devam etmektedir. Her yıl kış ayları süresince, hanımlarımızın kendi elleri ile ördükleri atkı, bere, süveterler ihtiyaç sahibi okullarımız ve sınıflarımız belirlendikten sonra sıra ile öğrencilerimize hediye ediliyor. Çocuk Meclisi tarafından bu yıl başlatılan ‘Kitap Toplama’ kampanyası devam etmektedir. Bu kampanyanın amacı ise çocuk kütüphanesi kurabilmektir. Tarihi çalışma grubumuzun kent müzesi üzerine çalışmaları da devam etmektedir” dedi.

 

“YAŞADIĞIMIZ KENTTE TERMİK SANTRAL İSTEMİYORUZ”

 

Serfiçe “ Yaşadığımız kentte Termik santral istemiyoruz. Büyükşehir il sınırlarımız içersinde mülteci kampı istemiyoruz. Sanayi kuruluşlarının olumsuz etkilerini istemiyoruz. Çarpık kentleşme istemiyoruz. Yaşadığımız kentte çevreye ve insana duyarlılık ve ortak yaşam kurallarına saygı istiyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10