Sağanak hayatı felç etti

2 gündür Trakya Bölgesi'ni etkisi altına alan sağanak yağış, dün Çerkezköy'de şiddetini arttırdı. Son olarak 2015 yılında ilçe merkezini vuran yoğun yağışlar, dün üç saatte başta

Çerkezköy 9.06.2017 15:57:00 0
Sağanak hayatı felç etti

 Su seviyesinin yükselmesi sonucu Kızılpınar’da araçlar sular altında kalırken, yağış sonrası ilçe merkezinde de üç evi su bastı. Yağışlarla birlikte sahada çalışmaları yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Zabıta Müdürlüğü’nde kurulan kriz masasında açıklama yaparak, mağdur ailelerin mağduriyetinin bir an önce giderileceğini kaydetti.

 

BİRÇOK EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI

 

Çerkezköy’de dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artırarak aralıksız üç saat süren sağanak yağış, ilçe merkezinde kısa süreli hayatı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle cadde ve sokaklar adeta göle döndü, sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti, bazı araçlar ise su seviyesinin yükselmesi ile yolda kaldı. Yağmura hazırlıksız yakalananlar kapalı alanlara sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Aralıksız şekilde üç saat boyunca sağanak şeklinde kendini gösteren yağmurun ardından metrekareye 59.2 litre yağış düşerken, şiddetli yağan yağmur sonrası Kızılpınar ve Veliköy mahallerine giden Çorlu karayolu da tamamen sular altında kaldı. Çerkezköy'den Çorlu-Tekirdağ istikametine tüm yollar göle döndü.

 

KIZILPINARLILAR ARAÇLARINDA MAHSUR KALDI

 

Sağanak yağış ile birlikte zabıta birliklerine direkt olarak anons geçerek koordine eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tüm birimlere acil durum uyarısında bulundu. Sağanak yağışın iyice kendisini hissettirmesi üzerine Kızılpınar'da fabrika servisleri ve otomobiller gölet haline gelen yolda suya saplandı. Zabıta birimleri, TESKİ, itfaiye ve sağlık ekipleri ve iş makineleri tarafından oluşturulan ekipler Kızılpınar Mahallesi'nde mahsur kalan vatandaşlara yardım elini uzatırken, 2 ailenin evini ise su bastı.  Selin vurduğu alanlardan bir diğeri de Çaylak Sokak oldu. Çaylak Sokak'ta bulunan tek katlı müstakil evlerin birçoğunu sokağın eğimli alan oluşundan dolayı su bastı. Bir aile, selin getirdiği felaketin ardından büyük oranda zarar gördü.

 

“3 AİLEMİZ MAĞDUR”

 

Yaşanan afetin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında kriz masası oluşturuldu. Zabıta Müdürlüğü’ne ait birimde Başkan Akay’a Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile Zabıta Müdürü Kenan Erez eşlik ederken, yollarda yapılan çalışmalar hakkında geniş çaplı bilgilendirmede bulunuldu. Durum değerlendirmesinde bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Aniden bastıran sağanak yağışın ardından vatandaşlarımızdan 32 adet ihbar aldık. Kızılpınar Mahallesi ve Çaylak Sokak'ta ikamet eden 3 ailemizin evini su bastı. Mağdur olan ailelerimizin tüm mağduriyetleri giderilecek. Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen sel baskınlarında sorun yaşanan alanlardan İmar sitesi ve yapımı tamamlanan kollektör hattında şu an için bir problem görülmüyor. Ekiplerimiz, fotoğraf ve görüntü alarak etüt ve incelemede bulunuyor. TESKİ ile koordine halinde çalışıyoruz. Gece boyunca oluşabilecek her türlü soruna önlem almak amacıyla Kızılpınar'da temizlenen alanlara, set ve bant çekerek vatandaşlarımızın mağdur olmasını önleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10